iPhone 2020: Érdemes jövő évig várni az iPhone vásárlással?

Az Apple meglepően nyílt azzal kapcsolatosan, melyik iPhone-t lesz érdemes megvenni – és nem, ez nem a szeptemberre várható iPhone 11. Az idei iPhone ugyanis már most talán az eddigi legkevésbé népszerű. Ha váltáson gondolkozol, mi az iGlass-nél is azt javasoljuk, várj még egy évet. Most össze is szedtük, miért!

5G

Sok jelentés – többek között a szinte tévedhetetlen Apple-jóstól, Kuo-tól – megerősítette, hogy a 2020-as iPhone modellek mindegyike támogatja majd az 5G-t. Az Apple nemrégiben fel is vásárolta az Intel okostelefon-chipeket gyártó vállalatát, így ez a lépés egyáltalán nem lenne meglepő. Ha a hír igaz, akkor az idei, 2019-es iPhone-ok gyorsaságban és erősségben elhalványulnak majd a jövő évi modellek mellett.

Kijelző

Az 5G-kompatibilitás mellett a másik legmeggyőzőbb érv az, hogy az Apple 2020-ra teljesen OLED-re válthat – már ami a kijelzőket illeti.

A szebb és gyorsabb (ProMotion) mellett ezek mérete is változhat: míg az idei iPhone-ok dizájnja a kamerát leszámítva megegyezik majd az előzőekével, jövőre új méretek érkeznek. Ezek között lesz például egy 5,4 hüvelykes OLED-iPhone.

Ezenkívül 2020-ra a sokakat zavaró notch, vagyis az érzékelőknek kialakított felső kivágás mérete is csökken majd, sőt, akár teljesen el is tűnhet.

Kamera (Time of Flight)

Az idei telefonok nagy (és a kinézetét illetően sokat vitatott) újítása lesz a tripla-lencsés kamerarendszer, amely lehetővé teszi a háromszoros optikai zoom-ot, ráadásul idén már az első kamera is 10 megapixeles lehet.

2020 azonban a kamerák terén is még nagyobb dobás lesz: érkezik a lézeres 3D kamera, az ún. Time of Flight, sosem látott kiterjesztett valóság (AR) élményt hozva az iPhone-okba.

Teljesítmény

A nagyobb újítások mellett természetesen biztos, hogy az iPhone-ok teljesítménye is javul az évek előrehaladtával: 2020-ban erről az 5 nm-es chipek gondoskodnak, melyek teret adnak az új A14-es processzornak.

Természetesen, ha nem tudsz még egy évig várni, az idei iPhone-ok is sok újdonságot tartogatnak, ám mindent összevetve szerintünk érdemes kibírni 2020-ig.

Te mikor tervezel iPhone-t váltani? Melyik lesz a következő? Írd meg hozzászólásban!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük