kepp-iglass-iphone-uvegfolia

4 tévhit az iPhone-od akksijáról – ezeket NE tedd, ha vigyázni akarsz rá!

Ha hozzánk hasonlóan Te is sokat használod az iPhone-odat, pontosan tudod, mennyire fontos az akksi üzemideje. Úgy tűnik, az Apple is tisztában van ezzel, hiszen a tavaly bevezetett funkcióval már nyomon is követhetjük az akkumulátorunk egészségét.

A javulást az is mutatja, hogy sok iPhone XS és XR tulajdonos kitűnő üzemidőről és kapacitásról számol be hónapokkal a vásárlás után. Ez nagy fejlődés az Apple-től, különös tekintettel a botrányra, melyből kiderült, szándékosan rontották a régebbi készülékek teljesítményét.

De mi is tulajdonképpen a meghosszabbodott akksi-egészség titka? Mit tehetsz érte, hogy a Te iPhone-od is a lehető legtovább bírja? Amellett, hogy egyes lépéseket be kell tartanod, ideje néhány régi, idejét múlt tévhitet is elfeledni. Az iGlass most összeszedte azt a négy dolgot, amikkel valójában csak ártasz az akkumulátorodnak!

4. Megvárod, amíg az akku százaléka egyszámjegyű lesz

4 tevhit az iphone od akksijarol01-iglass-iphone-uvegfolia

Sokan csak akkor tesszük töltőre az iPhone-unkat, amikor a töltöttséget jelző ikon pirosra vált – ez a szokás a szakértők szerint csak árt az újabb modellek akksijának. Annak teljes lemerítése rövidítheti ugyanis az élettartamot.

Ehelyett igyekezz tölteni az iPhone-odat mindig, amikor éppen lehetőséged adódik rá: például otthon, vagy vezetés közben.

3. Extrém hőmérsékletnek teszed ki

4 tevhit az iphone od akksijarol03-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple legújabb lítium-ion akkumulátorai gyorsabban töltődnek és tovább bírják, mint elődeik – egyik sem reagál azonban jól a nagy hőmérsékletváltozásokra. Az iPhone-ok az Apple ajánlása szerint 0 és 35º C között üzemelnek a legjobban.

Mindenképp kerüld, hogy a készüléked huzamosan szélsőséges körülményeknek legyen kitéve: ne hagyd a forró autóban, elöl a strandon, és persze a hűtőszekrénybe se tedd be.

2. Rossz minőségű töltőkábelt használsz

Bármilyen csábítóak is lehetnek az olcsó kábelek, (például, ha már elszakadt a gyári) egyedül az MFi által tanúsított töltőkkel mehetsz biztosra. A “no-name” kábelek amellett, hogy lassan töltenek, károsíthatják is az akksidat.

Ha nem akarsz kockáztatni, ajánljuk az iGlass Cable-t, amely nemcsak MFi-tanúsítvánnyal rendelkezik, hanem teljesen megtörhetetlen is, így garantáltan nagyon hosszú távra szóló befektetés.

4 tevhit az iphone od akksijarol04-iglass-iphone-uvegfolia

Szerezd be most az iGlass Cable-t IDE kattintva!

1. Nem tartod eléggé feltöltve a telefonodat

4 tevhit az iphone od akksijarol02-iglass-iphone-uvegfolia

Az akkumulátorok ideális használatát és technológiáját vizsgáló Battery University szerint az iPhone-okban is megtalálható lítium-ion akksik 65 és 75%-os töltöttség között műkődnek a legjobban.

Persze a hétköznapi rohanásban szinte lehetetlen mindig így tartani, ezért azt javasoljuk, próbáld 25 és 80% között használni a nap folyamán.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük