iphone 12 mini védőfólia

Útmutató a helyes iPhone tisztításhoz – Mutatjuk, hogyan csináld úgy, hogy ne essen baja a készülékednek (és ajánlunk egy iPhone 12 mini védőfólia kiegészítőt is, ha a tisztítást már tökélyre fejlesztetted)

Ha például a 12-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 12 mini védőfólia beszerzéséről, hogy még biztosan kibírja a szezont szeretett készüléked, hiszen nemcsak a tisztítás, hanem a védelem is mindig fontos:

 

Akár hiszel a pletykáknak, hogy okostelefonod koszosabb, mint egy WC, akár nem, jó esély van rá, hogy jól jönne neki egy tisztítás, különösen, ha nem használsz tokot. Szerencsére a telefon megfelelő tisztításához nem kell több néhány percnél és a szokásos háztartási tisztítószereknél. Most eláruljuk, hogyan csináld helyesen – modelltől függetlenül – úgy, hogy a készüléked se bánja, és egy iPhone 12 mini védőfólia kiegészítőt is ajánlunk, amely nemcsak a kijelző szennyeződései, de annak törése ellen is tutibiztos védelmet nyújt.

Oké, még egy kicsit az ijesztő tényekről, csak hogy biztos legyél abban, miért is fontos annyira az iPhone-unk tisztán tartása – igaz, az elmúlt időszakoknak hála ebből sokaknak berögzült valami. Lehet, hogy nem is gondoltad volna, de egy nap átlagosan 2600-szor nyúlunk hozzá, és két centinként 25 ezer (!) baktérium található rajta. Ha a WC-s példában nem is hiszel, ez mindenképp több, mint amennyit egy konyhapulton, egy kutya etetőjén vagy egy kilincsen találunk. Hiába tisztítod a kezed, ha utána megfogod a koszos telefonod és az arcodhoz érsz – éppen ezért az Apple is hangsúlyozza, mennyire fontos most erre is ügyelni. Azonban nem mindegy, hogyan…

Bár a 100%-osan biztonságos megoldások az iPhone-ok típusától függően is változnak, itt van néhány tipp, melyeket általánosan érdemes megfogadni:

 

  1. Kerüld a vegyi anyagokat, kemikáliákat!* Minden, ami nem víz, károsíthatja az iPhone-od, csökkentheti a vízállóságát vagy leszedheti róla a bevonatot. Maradj inkább a nedves vagy száraz törlőkendőknél.
  2. Ne használj durva törölközőket vagy anyagokat! Mindenképp puha, lehetőleg a kamera lencsékre és kijelzőkre kifejlesztett anyagot használj.
  3. Légy tisztában az iPhone-od vízállósági besorolásával! Nem minden iPhone vízálló – a régebbi modelleket már egy kevés víz is károsíthatja! Azonban, még ha új készüléked is van, semmiképp ne áztasd tisztítás közben.
  4. Kerüld a préselt levegőt! Bár néhány helyzetben hasznos lehet, alapvetően jobb, ha nem ezzel próbálkozol.

 

*Megjegyeznénk, hogy az első szabály alól kivételt jelentenek az iPhone 11 és a 11 Pro és újabb készülékek: az Apple megerősítette, hogy ezeket nyugodtan tisztíthatjuk meleg, szappanos vízzel. Az ennél erősebb vegyszereket azonban továbbra is érdemes kerülni.

A telefon rendszeres tisztítása jó ötlet mind egészségügyi szempontból, mind a megjelenés szempontjából (jó, ha a telefon nem néz ki… szennyezettnek). Ha pedig valamit ráöntöttél a telefonodra, a mielőbbi tisztítás kritikus fontosságú, hogy a telefon továbbra is megfelelően működjön.

Bár a 7-től kezdve minden iPhone-modell víz- és porálló, a folyadékok és apró részecskék még mindig károsíthatják őket, különösen azért, mert a villámkábel csatlakoztatására szolgáló portnál lévő tömítés idővel elhasználódik.

Oké, de akkor hogyan csináld?

Az első és legfontosabb szabály: mindig húzd ki az áramforrásból, vagy vedd le a vezeték nélküli töltőről a telefonod tisztítás előtt! Mielőtt nekikezdesz, merítsd vagy kapcsold ki teljesen!

Ezután töröld át a kijelzőt és a kávákat egy enyhén nedves törlőkendővel – ahogy említettük, a legjobbak a kifejezetten erre kifejlesztett változatok. Ügyelj rá, hogy ne kerüljön semmi a telefon nyílásaiba, csatlakozóiba!

Fontos gyorsan cselekedni, ha az iPhone-odhoz ér valamilyen testápoló, savas étel, smink, kosz vagy homok. Amire pedig még érdemes figyelni, az a töltőnyílás, ugyanis ha sosem tisztítottad még ki, hamarosan gondjaid akadhatnak a töltéssel vagy a kábeles adatátvitellel. Szerencsére ez nagyon egyszerű: kapcsold ki a telefonod, majd használj egy fa/műanyag fogpiszkálót és finoman szedd ki a szennyeződéseket! Ha pedig esetleg homok vagy durvább kosz került bele, akkor kivételesen prbóálkozhatsz a levegő spray-jel de ezt az Apple sem ajánlja, ezért inkább vigyázz, hogy ne legyen rá szükség.

A hangszóró rácsokról se feledkezz meg, melyeket a legkönnyebben egy régi, elhasznált elektromos fogkefével tisztíthatsz meg.

Az iPhone-od tisztításához tehát nem igazán lesz szükséged különleges termékek beszerzésére, bár egy UV-s fertőtlenítő is nagyon hasznos lehet, ha komolyan veszed a témát. Te ügyelsz az iPhone-od tisztítására? Mit tettél érte eddig?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone tulajdonos vagy és a tisztítást már tökéletesre fejlesztetted, IDE kattintva beszerezheted az egyik legprofibb iPhone 12 mini védőfólia kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt az iPhone 12 mini védőfólia kiegészítőt betekintésgátló változatban készüléked és a magánszférád tökéletes és tartós védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük