betekintésgátló védőfólia

Mire is lesz jó az Apple várva várt AR/VR headsetje? Játék, meditáció, sportnézet és sok más

Ha Te is imádod az Apple kiegészítőket és iPhone-os vagy, akkor mindenek előtt gondoskodj egy betekintésgátló védőfólia beszerzéséről, hogy egy kíváncsi szem se láthassa, miről olvasol rajta éppen:

 

Az Apple hosszas várakozás után talán – talán végre bemutatja régóta pletykált belépését az AR/VR térbe. Az Apple virtuális valóság headsetje várhatóan legalább néhány kiterjesztett valóság funkcióval is rendelkezni fog, így a még meg nem jelent termék egy vegyes valóságot használó eszközzé válik. Na de miért lenne szüksége bárkinek is ilyesmire – ráadásul épp az Apple-től? Az iGlass, pontosabban Mark Gurman a Bloomberg News-nál a legfrissebb hírekkel szolgál. Nézd meg, mire is számítunk és görgess lejjebb egy betekintésgátló védőfólia ajánlásért is, hogy ha AR/VR headset tulajdonos nem is leszel, az iPhone-odon biztos védelemben és nyugalomban böngészhess tovább.

Érdemes megjegyezni, hogy a VR/AR headset teljesen különbözik a pletykált Apple Glasses szemüvegtől. Az állítólag tisztán AR-fókuszú, és valószínűleg nem érkezik meg még egyhamar. Mindeközben a VR/AR headset már június 5-én, a WWDC 2023 alkalmával megjelenhet, és valószínűleg a Meta Quest 2, a PSVR 2 és az összes többi legjobb VR headset ellenfele lesz.

Az Apple VR/AR-ral kapcsolatban több jelentés is napvilágot látott, többek között a következő generációs kijelzőtechnológiáról, a lehetséges árról és a megjelenési ablakról. Íme minden, amit az Apple VR/AR vegyes valóság headsetjéről tudni vélünk.

A Bloomberg új beszámolója szerint az Apple sport-, játék- és wellness-élményeket nyújtó alkalmazásokat fejleszt a vegyes valóság headset segítségével. Az Apple már most is tart egy előfizetéses játékszolgáltatást a platformjain Arcade néven, a Fitness+ pedig az Apple Watch viselőinek szánt előfizetéses videóedzés-szolgáltatás.

A vállalat az élő sportok közvetítésébe is belevetette magát a Friday Night Baseball és a Major League Soccer Apple TV+ és Season Pass szolgáltatásaival. Az Apple a headset fejlesztése során a NextVR nevű, élő sporttal foglalkozó virtuális valóság cégre is benyújtotta igényét.

Gurman a következőket írja legfrissebb jelentésében:

“A tervekről tudomással bíró személyek szerint az ajánlatok között lesznek játék-, fitnesz- és együttműködési eszközök, az Apple meglévő iPad funkcióinak új változatai, valamint sportnéző szolgáltatások. A nagyjából 3000 dolláros headset a tervek szerint egy júniusi eseményen debütál, a termék hónapokkal később kerül majd forgalomba.

Az erőfeszítések nagy része az iPad-alkalmazások adaptálása az új headsethez, amely a virtuális és a kiterjesztett valóságot ötvözi. A felhasználók az új 3D-s felületen keresztül harmadik féltől származó fejlesztők több millió meglévő alkalmazásához férhetnek majd hozzá – állítják a titkos tervekre hivatkozva nevük elhallgatását kérő személyek.”

Az Apple VR/AR vegyes valóság headset várhatóan olyan lesz, mint egy tipikus VR headset, de számos külső kamerával és érzékelővel, amelyek bónusz funkciókat nyitnak meg. Így az Apple VR- és vegyes valóság headsetje testkövető funkciót kínálhat, és valós környezetet foglalhat a virtuális térbe. Ráadásul az Apple VR headset egy olyan átlátszó élményt is tartalmazhat, amely egyfajta kiterjesztett valóságot nyújthat. Tehát inkább a Meta Quest Pro, mint a kizárólag VR-alapú Meta Quest 2.

Az iPad funkcióinak vegyes valóságos változatai is napirenden vannak. Ide tartozik az új Freeform whiteboard tábla alkalmazás, amely az iPadOS 16 részeként debütált. Az eddigi pletykák többsége szerint az Apple VR/AR headsetje idén kerül bemutatásra, bár azt, hogy pontosan mikor, nehéz meghatározni. Ha minden igaz – és ez a jelentés is ezt támasztja alá – az Apple headset június 5-én, az Apple 2023-as WWDC rendezvényén mutatkozik be, miközben az Apple a hardver- és szoftverproblémák megoldásán fáradozik.

Ming-Chi Kuo elemző szerint azonban az Apple 1-2 hónappal késleltetheti az Apple headset sorozatgyártását a pletykált magas, 3000 dolláros ár, valamint “a gazdasági visszaesés, a tömeggyártáshoz szükséges egyes hardveres specifikációkkal kapcsolatos kompromisszumok (például a súly), valamint az ökoszisztéma és az alkalmazások felkészültsége” miatt.

És meglepő módon már most is vannak pletykák az Apple következő generációs VR/AR headsetjeiről, Kuo állítása szerint például 2025-ben egy második generációs headset high-end és low-end változata is érkezik majd. Mi inkább megvárnánk és először az első generációs headsetet látnánk, mielőtt bármilyen bizalmat szavaznánk az ilyen pletykáknak.

Te mit gondolsz? Ha tényleg hamarosan megjelenik, látnád értelmét egy ilyen headset beszerzésének?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted az egyik legnépszerűbb betekintésgátló védőfólia kiegészítőnket, az iGlass Privacy Pro betekintésgátló védőfólia terméket készüléked és a magánszférád tökéletes és tartós védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük