Jövőre jöhet az ultra-megfizethető iPad

Az Apple jövőre egy minden eddiginél elérhetőbb árú iPad piacra dobására készül – derült ki a DigiTimes jelentéséből. De vajon hogyan is nézne ki és mit tudna egy ilyen megfizethető iPad? Az iGlass utánajárt!

Az idei év elején jelent meg a 329 dollárért, azaz körülbelül 88 ezer forintért kapható 9,7 hüvelykes iPad, amely a vállalat első “pénztárcabarát” tabletjeként híresült el. Az egyelőre nem derült ki, hogy a 2018-as újdonság a meglévő mellett vagy ahelyett kerülne-e a boltok polcaira, csak annyi, hogy az új modell az előzőhöz hasonlóan szintén 9,7 hüvelykes méretben készülne el. A beszámoló szerint azonban ez már akár 259 dolláros, vagyis nagyjából 69 ezer forintos áron megvásárolható lenne.

Alacsonyabb ár = rosszabb minőség?

A kérdés persze adott: mégis milyen és mekkora áldozatokkal járna, ha még olcsóbban szeretnénk iPad-hez jutni?

Ha fontos számunkra, hogy a készülék a legújabb processzor chippel legyen felszerelve, valószínűleg nem ez lesz a legjobb megoldás, ahogyan akkor sem, ha a legjobb felbontású kamerára vágyunk. Szerintünk a leglogikusabb változat, hogy az Apple megtartja az idei modell sajátosságait – vagy legalábbis csak minimális fejlesztéseket hajt végre – és a lehető legalacsonyabb költségekre helyezi majd a hangsúlyt.

Miért lenne szükség egy ilyen készülékre?

Nem titok, hogy bajban van az iPad-biznisz: bár ezen valmelyest segített az idei iPad Pro frissítés és a 9,7-es iPad, 2014 óta folyamatosan egyre kevesebb tabletet ad el az Apple. A megfizethető iPad tehát minden bizonnyal azt a célt szolgálná, hogy ismét minél több vásárló kezébe kerüljön tablet.

Phil Schiller, az Apple vezető marketingese szerint az iPad akár az asztali számítógépet is helyettesítheti – ezt a kijelentést azonban sokan vitatják. Ti mit gondoltok, van jövője az iPad-eknek vagy inkább feleslegesek?

Forrás: iDrop News

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük