jovore teljesen eltunhet az iphone ok vezetekes toltese most marad a lightning csatlakozo02-iglass-iphone-uvegfolia

Jövőre teljesen megszűnhet az iPhone-ok vezetékes töltése, idén marad a Lightning-csatlakozó

Új fejlemény: az Apple Lightning-csatlakozót használ majd USB-C helyett az iPhone 12-ben, ez lesz azonban az utolsó zászlóshajó széria ezzel a megoldással, ugyanis a jövő évtől a vezeték nélküli töltés és a csatlakozó nélküli Okos konnektor rendszer kombinációjának köszönhetően az iPhone 13 már teljesen csatlakozó-mentes lehet.

A Fudge Twitter-szivárogtató oldal állítása szerint az Apple tesztelte ugyan az USB-C-s iPhone-okat, de ezek nem kerültek be a gyártásba: helyettük az Apple marad a Lightningnál még egy évet, mielőtt a Smart Connectorral helyettesíti a csatlakozót.

jovore teljesen eltunhet az iphone ok vezetekes toltese most marad a lightning csatlakozo0-iglass-iphone-uvegfolia

A csatlakozó-mentes iPhone-okról szóló pletykák nem újkeletűek: az Apple dizájnerei már régóta dolgoznak azon, hogy a külső bemenetek és gombok nagy részét teljesen eltüntessék az iPhone-okról és egy letisztultabb, hardver-hibáknak még kevésbé kitett készülékeket kaphassunk. Ha ezzel együtt pedig tökéletesítik a vezeték nélküli töltés rendszerét is, akkor az Apple akár teljesen meg is szabadulhat a vezetékes töltéstől – 2021-re ez meg is történhet a Lightning nélküli iPhone-okkal.

A Kuo által is megjósolt „teljesen vezeték nélküli élmény” korszakában a töltés valószínűleg töltő-kiegészítők – Qi-alapú vagy más – segítségével valósul majd meg. Az, hogy a jövő évi iPhone-ok iPhone 13 vagy az idei iPhone 12 „S”-el jelölt folytatásai lesznek, egyelőre még nem ismert.

jovore teljesen eltunhet az iphone ok vezetekes toltese most marad a lightning csatlakozo01-iglass-iphone-uvegfolia

A Smart Connector azonban egy külön történet, ezzel azonban kétségkívül megvalósulhatna az, hogy a mindennapi töltés és az adatátvitel teljesen vezetékek nélkül, az újratelepítés és a javítási szükségletek pedig különleges adaptereken keresztül valósulhassanak meg. Ez az okos konnektor egyébként már megjelent a 2015-ös, majd a 2018-as iPad Pro-n is, ezek azonban még nem voltak vízállóak, így ebben a formában aligha kerülhetnének majd az iPhone-okba.

Persze az is lehetséges, hogy az Apple meglep minket és egy USB-C iPhone-t dob piacra idén – szeptemberben vagy októberben minden kiderül, akkor érkeznek ugyanis az idei, kizárólag OLED-kijelzős iPhone-ok.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük