26CE552E 57EA 4BDB 9FB3 87A52403B272-iglass-iphone-uvegfolia

Kétszer tovább bírja egy Apple termék, mint egy Androidos?!

Egy Apple termék átlagos élettartama több mint 4 év, amely körübelül kétszer hosszabb az Androidos készülékekénél – legalábbis ez derült ki az Asymco nevű elemzőcég legfrissebb jelentéséből. Vajon tényleg igaz ez a megdöbbentő különbség? És ha igen, mégis hogyan tudták ezt megállapítani? Az iGlass csapata kiderítette!

BB58163E C220 4BA7 8457 9B5AF7B33D7B-iglass-iphone-uvegfolia

Horace Dediu, az Asymco munkatársa hosszas számításokat végzett, figyelembe véve az összes jelenleg aktív Apple eszközt, valamint az összes eladott készüléket, melyek alapján sikerült megbecsülnie az Apple termékek átlagos élettartamát.

Az elemző nem bontotta le az élettartamot egyes termékekre – az átlagos, körülbelül 4 év és 3 hónapos értéket az Apple teljes felhozatalát (beleértve az iPhone-okat, iPad-eket, MacBook-okat, Apple Watch-okat, stb.) vizsgálva kapta meg. Deidu szerint ezt szinte lehetetlen lenne kiszámolni, ám Tim Cook egy nemrégiben készült interjú során elárult egy általában titkos adatot, mégpedig a jelenleg aktív eszközök számát (1,3 milliárd darab világszerte).

D7E0FF48 E86D 4521 8DB0 9B5BFBBC5F41-iglass-iphone-uvegfolia

Természetesen ezeket az eredményeket nem vehetjük készpénznek, hiszen a különféle készülékek általában eltérő ideig “bírják”, – valószínűleg hosszabb használatra veszünk egy MacBook-ot, mint például egy iPhone-t – azonban iránymutatásnak mindenképp jó lehet. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy sok Mac tulajdonos alátámasztja, hogy megfelelő karbantartás mellett a számítógépük jóval tovább is bírja négy évnél, míg sokan már két év után lecserélni kényszerülnek iPhone-jukat.

D70CB8E3 8DD4 4D94 B4EF E10727EBD552-iglass-iphone-uvegfolia

Ugyanezeket a számításokat alkalmazva derült fény arra is, hogy egy Android készülék átlagos élettartama valahol 1 és 2 év között van. Dediu továbbá arra is rávilágított, hogy az Apple termékek idővel egyre tovább tartanak – korábban arra jutott, hogy három egyszerre eladott termékből kettő még évek után is használatban volt.

Ti hogy látjátok, tényleg elképzelhető, hogy ennyivel tovább bírják az almás kütyük? Mióta használjátok a jelenlegit?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük