iphone 14 plus védőfólia

Trükk, amit ismerned kell, ha iPhone-os vagy: Így készíts azonnali képernyővideót a Siri segítségével

Ha például az új 14-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 14 Plus védőfólia beszerzéséről, hogy biztonságban trükközhess:

 

A képernyőfelvétel készítésének képessége az iPhone-on natívan 2017-ben, még az iOS 11-gyel kezdődött. Eddig a funkció csak a Vezérlőközponton keresztül volt elérhető. Az iOS 16.5 bétával azonban az Apple kiadta a Siri hangutasítással történő azonnali képernyőfelvétel képességét az iPhone-on. Íme, hogyan működik, és itt egy iPhone 14 Plus védőfólia javaslat is, hogy felfedezhesd a funkciót, miközben az iPhone-odat is véded.

Igencsak kellemes funkció, hogy a Siri hangutasítással azonnal képernyőfelvételt készít az iPhone-on. De egyelőre nincs képernyőfelvételi művelet a Shortcuts alkalmazásban, amellyel testre szabhatnánk az élményt. Remélhetőleg ez egy jövőbeli béta- vagy nyilvános kiadású frissítésben jöhet. Egy olyan időszakban, amikor a ChatGPT-hez hasonló generatív mesterséges intelligencia hatalmas népszerűségre tesz szert az interaktív társalgásnak és a változatos felhasználásnak hála, amellyel gyorsan lehet üzeneteket, e-maileket, cikkeket vagy akár zenét írni, keresni az interneten, és még sok minden mást tenni, érthető, hogy az Apple is igyekszik fejleszteni a hangalapú asszisztensét.

 

Hogyan készítsünk képernyőfelvételt iPhone-on a Siri segítségével az iOS 16.5-ben?

Ehhez a funkcióhoz az iOS 16.5 béta verziójára lesz szükséged, vagy meg kell várnod az iOS 16.5 nyilvános kiadását.

 

  • A zárolási vagy kezdőképernyőről mondj egy parancsot, például: “Hey, Siri, record my screen.” (“Hé, Siri, vedd fel a képernyőmet”.) Még a “Hey Siri, record screen” is megteszi.
  • A képernyőfelvétel azonnal elindul – nincs visszaszámlálás.
  • Látni fogod a piros képernyőfelvételi jelzőt az iPhone dinamikus szigetén vagy felső sarkában.
  • A felvétel befejezéséhez és a Fotók alkalmazásba való mentéséhez mondj a Sirinek valamit, például “stop recording” (“felvétel leállítása”), vagy a felvétel kézzel történő leállításához koppints a piros jelzőre.

 

Ahogy fentebb említettük, a Siri képernyőfelvétel egy szuper funkció, amely segíthet kiváló minőségű videós oktatóvideók készítésében vagy emlékezetes pillanatok megörökítésében az iPhone-on. De persze a Siri sokkal többre képes, mint képernyőfelvétel készítése. A Siri egy virtuális asszisztens, amely számos feladatban segíthet, az emlékeztetők beállításától kezdve az üzenetküldésen át a telefonhívásokig.

Az egyik hasznos Siri funkció, amelyet hasznosnak találhatsz, az a kedvenc alkalmazásaid gyors elindításának képessége. Ha például gyakran használsz egy adott alkalmazást, például az Instagramot vagy a Spotify-t, megkérheted Sirit, hogy nyissa meg helyetted anélkül, hogy a kezdőképernyőn navigálnod kellene. Egyszerűen mondd azt, hogy “Hé Siri, nyisd meg az Instagramot” vagy “Hé Siri, játssz le zenét a Spotify-on”, és az elintézi a többit.

Egy másik praktikus Siri funkció az emlékeztetők és riasztások beállításának lehetősége. Ha sűrű a napirended, hasznos lehet, ha Siri emlékeztethet a fontos eseményekre vagy feladatokra a nap folyamán. Megkérheted Sirit, hogy egy adott időpontra vagy helyre állítson be emlékeztetőt, vagy akár naponta, hetente vagy havonta ismételje meg azt. További hasznos tippeket pedig ebben a cikkben találsz a Siri-élmény kimaxolásához.

De térjünk vissza a témához: a képernyőfelvételhez. Ahogy korábban említettük, a Siri képernyőfelvétele az iOS legújabb verziójánál érhető el, amely kiválóan használható például egy olyan új modellen, mint az iPhone 14 Plus. Ha szeretnéd megvédeni az új iPhone 14 Plus készülékedet, érdemes megfontolnod, hogy beruházz egy kiváló minőségű iPhone 14 Plus védőfólia kiegészítőbe. Az iGlass Privacy Pro iPhone 14 Plus védőfólia például kiváló választás mindenkinek, aki szeretné megóvni készülékét a karcolásoktól és repedésektől. Ez a képernyővédő nemcsak 1 év garanciát nyújt a képernyő cseréjére, hanem adatvédelmi funkcióval is rendelkezik, amely megakadályozza, hogy mások oldalszögből lássák a képernyődet. Ez különösen hasznos, ha gyakran használod telefonodat nyilvános helyeken, például vonaton vagy kávézóban.

 

Borító: TechCult

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone tulajdonos vagy és a cyber biztonságot már tökéletesre fejlesztetted, IDE kattintva beszerezheted az egyik legprofibb iPhone 14 Plus védőfólia kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt az iPhone 14 Plus védőfólia kiegészítőt betekintésgátló változatban készüléked és a magánszférád tökéletes és tartós védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük