applewatch védőfólia

A Siri titkos élete: Meglepő, vicces és hasznos válaszok iPhone-on és Apple Watch-on (+ a legstílusosabb AppleWatch védőfólia)

 

Tudtad? A Sirit nemcsak az iPhone-odon, de az Apple Watchodon is használhatod. Ha pedig Neked is van okosórád, ne feledkezz meg az AppleWatch védőfólia beszerzéséről sem a tökéletes védelemhez:

 

Siri, az Apple hangvezérelt személyi asszisztense már több mint egy évtizede része az életünknek. Akár útbaigazításra, gyors válaszra van szükségünk egy kérdésre, akár csak beszélgetni szeretnénk valakivel, Siri mindig a segítségünkre van. De elgondolkodtál már azon, hogy vajon mire képes még Siri? Ebben a cikkben közelebbről megnézzük Siri titkos életét, és felfedezünk néhányat legviccesebb és legmeglepőbb válaszokból, amit adott, sőt, hasznos funkciókat is találsz köztük.

 

Siri kakukktojások

 

A Siri legtöbbször egy szuper hasznos asszisztens. De tudtad, hogy remek a humorérzéke is?  Garantált a jó szórakozás, ha ezeket a mondatokat mondod el neki:

  • Hey Siri, I see a little silhouette of a man. (Látom egy férfi alakját.)
  • Hey Siri, I am your father. (Én vagyok az apád.)
  • Hey Siri, what’s 0 divided by 0? (Mennyi 0/0?)
  • Hey Siri, winter is coming. (Jön a tél.)

A Sirit továbbá arra is megkérheted, hogy dobjon fel egy érmét (“Flip a coin”), dobjon dobókockával (“Roll a dice”) vagy húzzon egy kártyát (“Pick a card”).

 

Hasznos funkciók

 

Keress a fotóid között

 

Mivel a Sirinek hozzáférése van a Fotók alkalmazáshoz, a képeidet csak a hangoddal is megtalálhatod. A több ezer képed tüzetes átnézése helyett megkérheted a Sirit, hogy mutasson meg egy adott helyen készült fotókat, képeket, amelyeket valakivel készítettél, vagy egy adott albumot. Ezeket próbáld ki:

  • “Show me my pictures with (valaki neve).” – Mutass képeket XY személlyel
  • “Show me my selfies.” – Mutasd a szelfiket
  • “Show me (album neve).”
  • “Show me my pictures in (hely neve).”

 

Zenelejátszás bármilyen alkalmazásban

 

Még ha nem is vagy Apple Music felhasználó, akkor is megkérheted a Sirit, hogy játssza le kedvenc lejátszási listádat szinte bármely zenei alkalmazásban! Csak mondd azt neki, hogy játsszon le egy dalt, zenekart vagy előadót a kiválasztott app segítségével, például: “Hey Siri, play Måneskin on Spotify.”

Akár azt az utasítást is kiadhatod, hogy hagyjon ki egy dalt (skip a song), emelje vagy csökkentse a hangerőt (turn up/down the volume), vagy szüneteltesse a zenét (pause the music), ami tökéletes, ha mondjuk a zuhany alatt állsz, és egy olyan dal jön, amit már rég törölni akartál.

 

Küldj üzeneteket bármilyen alkalmazásban

 

A Siri egyik leghasznosabb funkciója, hogy képes SMS-eket küldeni vagy valakit felhívni – így nem kell felemelned az iPhone készüléked, ha például tudatnád valakivel, hogy úton vagy. De tudtad, hogy az Üzeneteken kívül harmadik féltől származó alkalmazásokban is hasznát veheted?

Megkérheted többek között, hogy “Hey Siri, write a WhatsApp message to XY.” Ha pedig inkább telefonálnál, arra is utasíthatod, hogy hívjon fel valakit egy másik app, például a FaceTime, a WhatsApp vagy a Skype használatával.

 

Vicces válaszok, amiket kaptunk a Siritől

 

Nem biztos, hogy ugyanezekre a kérdésekre Te is ugyanezeket a válaszokat fogod kapni, de itt van néhány, amit mi viccesnek találtunk!

 

“Sajnálom, ezt nem tehetem, Dave.”
Ez a 2001: Űrodüsszeia című klasszikus sci-fi filmre való utalás Siri egyik legismertebb válasza. Ha megkéred, hogy nyissa ki a kabinhangár ajtaját (“open the pod bay doors”, ezt a pimasz választ kapod tőle.

 

“Nem vagyok képes a szerelemre, ezt te is tudod.”
Siri lehet, hogy segítőkész, de nem éppen melegszívű. Ha megkérdezed tőle, hogy szeret-e, ezt a tárgyilagos választ kapod tőle.

 

“Én vagyok a szellem a gépben.”
Ettől a hátborzongató választól bárkinek kirázza a hideg. Ha megkérdezed Sirit, hogy mi ő (“what are you?”), ezt a baljós választ kapod tőle.

 

“Mit mond a bal szem a jobbnak? Valami a kettőnk között szaglik.”
Sirinek van néhány vicc a tarsolyában, köztük ez a klasszikus egysoros. Ha megkérdezed tőle, hogy mondjon egy viccet, lehet épp Te is ezt kapod majd.

 

“A csillagok állása arra enged következtetni, hogy egy virtuális asszisztens nincs arra programozva, hogy megjósolja a jövőt. De kívánhatok Neked egy jót!
Lehet, hogy Siri sokat tud, de nem éppen babonás. Kérdezd meg tőle, mi a horoszkópja, és ezt a választ fogja neked adni.

 

Siri az Apple Watch-on

 

Mivel az Apple Watch kis képernyővel és korlátozott interakciós lehetőségekkel rendelkezik, a Siri jelenléte a készüléken hatalmas előny. Nem kell minden alkalommal menükön keresztül navigálnod, amikor valamit szeretnél csinálni az órádon; egyszerűen csak kérd meg Sirit, hogy intézze el helyetted. (Ha pedig már itt vagy, nézd meg AppleWatch védőfólia opcióinkat is!)

 

Íme, néhány egyszerű Siri parancs, hogy el tudj indulni:

 

Milyen az időjárás – What is the weather like today? Hallgasd meg, milyen a hőmérséklet és a körülményeke az aktuális tartózkodási helyeden, valamint a következő néhány órára vonatkozó előzetest. Helyette egy adott helyről is kérdezhetsz.

Nyisd meg az [alkalmazást]: Ahelyett, hogy az alkalmazások rácsán görgetnél, megkérheted Sirit, hogy nyisson meg bármit, ami az órádra telepítve van.

Hogy áll az aktivitásom? Ellenőrizd, hogy hol tart a gyűrűk lezárása a nap folyamán.

Kérdezz tényekről: Siri képes válaszolni az általános ismeretekkel kapcsolatos kérdésekre, például arra, hogy melyik évben ért véget az első világháború, hány éves egy híresség, vagy hogy miért kék az ég.

[mértékegység] átváltása [másik mértékegységre]: Gyorsan átváltja a lábakat méterekre, vagy számításokat végezhet, hogy megtalálja a megfelelő borravalót egy éttermi számlán.

Mit tudsz csinálni – What can you do? A Siri megoszt néhány feladatot, amelyet el tud végezni, egy linkkel, amelyről többet tudhatsz meg.

 

De ezenkívül az Apple Watchodon is megkérheted a Sirit olyan funkciókra, mint a zenelejátszás, az üzenetküldés vagy valaki felhívása, ébresztők vagy emlékeztetők beállítása és még sok más. Akárhol is használod a Sirit és az okosórádat, ne feledkezz meg az AppleWatch védőfólia használatáról sem. Egy AppleWatch védőfólia ugyanis gondoskodik eszközöd védelméről akkor is, ha aktív életet élsz és sok veszélynek van kitéve.

 

Összefoglalva, Siri lehet, hogy komoly asszisztens, de van egy játékos oldala is. A klasszikus viccektől kezdve a popkultúrára való utalásokig Siri az évek során adott néhány igazán vicces és meglepő választ. Ha tehát legközelebb unatkozol vagy nevetésre vágysz, tégy fel Sirinek egy buta kérdést, és nézd meg, mit talál ki. Lehet, hogy meglepődsz majd azon, amit mondani fog. Ha pedig tényleg hasznos célokra szeretnéd használni, akkor úgy gondoljuk, hogy már tényleg egész okos lett – s hogy mik az Apple további AI-jal kapcsolatos tervei? Ebben a cikkünkben erről is meséltünk kicsit.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted prémium AppleWatch védőfólia és más Apple kiegészítőinket eszközeid maximális és stílusos védelméhez.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük