sosem lattuk meg ilyen kozelrol a vadiuj lcd iphonet01-iglass-iphone-uvegfolia

Sosem láttuk még ilyen közelről a vadiúj LCD-iPhone-t

Egy vadiúj koncepciókép-sorozat jelent meg az idei 6,1-es LCD-iPhone-ról, amely alátámasztani látszik az eddigi pletykákat – legalábbis ami a készülék külsejét illeti.

A fotók a Sanfeng nevű kiegészítőket gyártó cégtől származnak és az első igazi rápillantást engedik meg az év talán legjobban várt iPhone-jára. Természetesen már mi is nagyon készülünk az iGlass-nél – nézzük, mit tudunk eddig a középkategóriás modellről!

sosem lattuk meg ilyen kozelrol a vadiuj lcd iphonet02-iglass-iphone-uvegfolia

A 6,1-hüvelykes LCD iPhone valószínűleg az OLED-kijelzővel felszerelt társaihoz hasonló kinézettel érkezik. A képernyő tetején ugyanúgy megjelenik majd az érzékelőknek kialakított felső kivágás, vagyis a “notch”, azonban azoknál (és az iPhone X-nél) valamivel szélesebb kávákat kap. Ez főként annak köszönhető, hogy az LCD-kijelzők kevésbé hajlékonyak az OLED-panelekhez képest.

Ami pedig a telefon hátulját illeti: a kamera a jelenlegi iPhone 8-hoz hasonlóan egyszeres lesz, azonban a képek (és a korábbi pletykák) szerint maguk a lencsék annál némivel nagyobbak lehetnek. Ez könnyen jelezhet egy jobb fényérzékelős, így összességében is jobb minőségű kamerát.

A vázlatok nem adják vissza a készülék arányait, így csak a várakozásokra hagyatkozhatunk: az LCD iPhone valószínűleg épp az iPhone X és az X Plus között helyezkedik majd el méretben. Bár a fotók csak az asztoszürke változatot ábrázolják, egyes források szerint a pénztárcabarátabb változat – talán éppen az “alacsonyabb” kategória egyik jelzéseként – élénkebb színekben, például sárgában, pinkben, pirosban, kékben vagy narancssárgában is megjelenhet.

sosem lattuk meg ilyen kozelrol a vadiuj lcd iphonet04-iglass-iphone-uvegfolia

A fizikai gombok és a Home gomb hiánya mind-mind az iPhone X-et tükrözik – a méretet, a kávákat és a kamerát leszámítva tehát kijelenthetjük, hogy a 6,1-es LCD iPhone dizájnja igencsak hasonló lesz a 2017-es iPhone X-hez.

Elnevezés, ár és megjelenési dátum

A koncepcióképek forrása meglepő módon “iPhone 9” néven emlegeti a készüléket, de érdemes megjegyezni, hogy valójában semmi nem indokolná ezt az elnevezést. Elég csak megnéznünk a tavalyi év iPhone-névadási sémáját ahhoz, hogy megbizonyosodjunk róla, a végső befutó még szinte nyitott kérdés.

sosem lattuk meg ilyen kozelrol a vadiuj lcd iphonet03-iglass-iphone-uvegfolia

És hogy mennyibe is fog kerülni az év legmegfizethetőbb iPhone-ja? A vélemények nagyon megoszlanak, így mi a legmegbízhatóbbat, Ming-Chi Kuo-ét emelnénk ki: a szinte tévedhetetlen Apple-jós szerint a készülék ára 700 dollár, azaz kb. 195 ezer forint alatt lesz – természetesen külföldön.

A 6,1-es iPhone nagy valószínűséggel az Apple őszi keynote-ján, az iPhone X utódjával és az iPhone X Plus-szal együtt fog bemutatkozni. Annyit pedig elárulhatunk: az új iPhone-ra gyártott tokok és fóliák biztosan nem lesznek kompatibilisek a korábbiakkal.

Te várod már az új iPhone-okat? Hogy tetszik az LCD-változat?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük