igy teszed tonkre az iphone od akksijat0-iglass-iphone-uvegfolia

Így teszed tönkre az iPhone-od akksiját – lehet, hogy nem is tudsz róla!

Az akksid egészsége az egyik legjobb mutatója annak, mennyire is vigyázol az iPhone-odra. Tudjuk, igyekszel – de vajon gondoltad volna, hogy a legbevettebb szokások sokszor többet ártanak, mint használnak neki?

Az iGlass most összegyűjtötte a legkézenfekvőbb eseteket, hogyan teszed akaratodon kívül tönkre az iPhone-od akksiját, hogy segítsünk elkerülni a felesleges károkat!

Elfelejted kikapcsolni

igy teszed tonkre az iphone od akksijat04-iglass-iphone-uvegfolia

A leállítás kényszerítése talán a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, ha egy iPhone lefagy vagy váratlan hibát jelez – de ezeket az eseteket leszámítva Te sem kapcsolod ki túl gyakran, iGaz?

Ha a készülék 0-24 bekapcsolt állapotban van, az túl nagy stressz az akkumulátor számára. Csak úgy, mint a számítógépek esetében, néha-néha az iPhone-okat is ki kell kapcsolni. Ez a megérdemelt szünet időnként jár az akksinak, cserébe pedig csodákat művel annak élettartamával!

Extrém időjárásnak teszed ki

igy teszed tonkre az iphone od akksijat01-iglass-iphone-uvegfolia

Az extrém forróságtól a jéghidegig nem meglepő, hogy a szélsőséges időjárás megviseli az akkut és a telefont. A meleg tönkreteheti a hardvert, a hidegebb hőmérséklet pedig – szószerint – lefagyaszthatja az iPhone-odat.

Ez azt is jelenti, hogy érdemes óvatosnak lenned azzal, hogy bevidd az iPhone-odat a fürdőszobába zuhanyzáshoz, valamint sose vidd be szaunázni vagy szoláriumba! Bár elsőre ártatlannak tűnhetnek, a hirtelen hőmérsékletváltozások (különösen párával kiegészítve) hosszútávon súlyos károkat okozhatnak.

(Túl) Gyakran töltöd vezeték nélkül

igy teszed tonkre az iphone od akksijat02-iglass-iphone-uvegfolia

Minden kényelem ellenére az iPhone 8 és az X vezeték nélküli töltése akár ártalmas is lehet. Egy hosszú kutatás szerint (melyet egy író és a ZDNet közösen végeztek) a vezeték nélküli töltés hamarabb teszi elavulttá az akksit, mint a hagyományos kábeles verzió.

Hogy mi ennek az oka? A vezeték nélküli töltés folyamatában az iPhone akkumulátora nem jut “szünethez” – ezáltal keményebben dolgozik és rövidebb idő alatt több töltési ciklust tesz meg.

Régi/sérült kábellel töltöd

igy teszed tonkre az iphone od akksijat03-iglass-iphone-uvegfolia

Tudjuk, mennyire sérülékenyek a töltőkábelek, legyen szó akár eredeti, akár utángyártott változatokról. Pontosan ezért csábító lehet addig használni egyet, amíg csak működik, hiába sérült, esetleg szakadt már.

Érdemes azonban óvatosnak lenni: a rossz állapotú töltők nemcsak tűzveszélynek teszik ki az iPhone-odat, hanem olyan negatív töltetet bocsáthatnak ki, amelyek súlyosan károsíthatják az akksit vagy akár magát a telefont. Lehet, hogy ezért merül olyan gyorsan az iPhone-od?!

KATT Ide és Olvasd el, hogyan nézheted meg az iPhone-od akkujának egészségi állapotát!

Te betartod ezeket a “szabályokat”? Ha eddig nem, érdemes odafigyelned – reméljük, segíthettünk!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük