hogyan hasznald a face id t maszkban01-iglass-iphone-uvegfolia

TIPP: Így használd a Face ID-t maszkban! Hamarosan az Apple is segít

Bár reményeink szerint hamarosan túlleszünk a járványhelyzeten és a szigorítások is enyhülni látszanak, a maszkviselés egyelőre biztosan kötelező marad. És hogy miben a legzavaróbb az egészségügyi maszk viselése? Természetesen a Face ID használatában. Az iGlass csapata most viszont utánajárt, hogyan „hackelheted” meg az arcfelismerőt úgy, hogy maszkban is könnyen és gyorsan feloldhasd az iPhone-odat!

A Face ID általában az arc körvonalainak és vonásainak felismerésével működik, azonban betaníthatjuk arra is, hogy nem mozgó tárgyakat, mint például szemüveget, vagy pedig esetünkben orvosi maszkot is képes legyen beazonosítani.

hogyan hasznald a face id t maszkban02-iglass-iphone-uvegfolia

Először is kövesd az alábbi lépéseket, hogy beállítsd a maszkos Face ID-t:

  1. Vedd a kezedbe a maszkot úgy, hogy ne legyen rajta gyűrődés!
  2. Tedd az arcod alsó része elé, mintha rajtad lenne. Tartsd közel az arcodhoz, de ne vedd fel.
  3. Nyisd meg a Beállításokat és keresd meg a Face ID/Jelkód menüpontot.
  4. Ha már van elsődleges és másodlagos Face ID-d is, állítsd vissza egy reset segítségével. Ha nincs, akkor ezt a verziót természetesen csak másodlagosnak add meg.
  5. Menj az indításra!
  6. Tarts a maszkot egy helyben, amíg forgatod az arcod a felismeréshez. Ahhoz, hogy a scanner így is felismerje az arcod, lehet, hogy eleinte kicsit trükköznöd kell a maszk tartásával.
  7. Ha kész, lépj ki a Beállításokból és zárold le az iPhone-odat.

hogyan hasznald a face id t maszkban03-iglass-iphone-uvegfolia

Ha nincs kedved beállítani…

Ha nem szeretnél külön „maszkos” Face ID-t beállítani, akkor is van egy jó hírünk: az Apple tisztában van a nehézségekkel és hamarosan könnyebbé teszi a folyamatot!

Alapvetően az iPhone nem ismer fel maszkban – ekkor meg kell várnod, amíg a Face ID scannelje az arcod és hibát jelezzen, hogy beírhasd a jelkódot. Mire mindez végbemegy és hozzáférhetsz a telefonodhoz, 10-20 másodperc is eltelhet.

Az iOS 13.5 bétájában azonban az Apple igyekezett mindezt lerövidíteni. A hamarosan hivatalosan is megjelenő, nagyobb lélegzetvételű szoftverfrissítés után a telefon – amint felismerte, hogy a maszk miatt nem tudod feloldani és felfelé suhintasz, hogy előteremtsd a jelkódot – már másodpercek alatt a beíráshoz irányít.

Fontos tudni, hogyha az első megoldást választod, az járhat némi biztonsági kockázattal, hiszen maszkban természetesen könnyebb „kicselezni” az arcfelismerőt – a kényelem azonban ebben az esetben lehet, hogy megéri ezt az apró hiányosságot.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone X, XS, SE üvegfólia és más iGlass kijelzővédőinket, tokjainkat!
0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük