kep-iglass-iphone-uvegfolia

Mit várunk az Apple-től 2019-ben?

A 2019-es év nagyon jelentősnek ígérkezik Apple-szempontból: idénre van kilátásban többek között egy új Mac Pro, egy új Apple TV szolgáltatás, egy új iPad mini, egy olcsóbb HomePod és természetesen három új iPhone is.

Az iGlass az eddigi pletykák és jóslatok alapján most összegyűjtött minden terméket, amelyet 2019-ben várunk az Apple-től!

AirPower

mit varunk az apple tol 2019ben01-iglass-iphone-uvegfolia

A már 2017 szeptemberében bejelentett és tavalyra ígért vezeték nélküli töltőpad még mindig csupán kérdőjel maradt – azonban szerintünk nem valószínű, hogy az Apple teljesen letett a termékről. Sokat lehetett hallani túlmelegedési és egyéb nehézségekről, idén azonban könnyen lehet, hogy végre tényleg megjelenik az AirPower.

Új iPhone-ok

A jelenlegi legvalószínűbb forgatókönyv szerint az Apple három, a tavalyi XR és XS modellekhez méretben és dizájnban hasonló modellel fog előállni.

mit varunk az apple tol 2019ben02-iglass-iphone-uvegfolia

Kattints IDE, ha kíváncsi vagy, mit tudunk eddig a 2019-es iPhone-okról!

Apple TV

Az Apple állítólag egy kisebb Apple TV készüléken, valamint saját tartalommal feltöltött streaming hálózaton is dolgozik. Ezutóbbi egyelőre sajnos csak az Egyesült Államokban debütálna, de nem kizárt, hogy előbb-utóbb hozzánk is elér majd.

AirPods

mit varunk az apple tol 2019ben03-iglass-iphone-uvegfolia

Sok pletyka kering az AirPods frissítéséről is – a vezeték nélküli fülhallgató új változatától elsősorban a kéz nélküli “Hey Siri!” támogatást várjuk, valamint egy vezeték nélküli tokot. Ez a tok azonban az AirPower mellé készült, így ha a töltőpad nem érkezik meg idén, valószínűleg új AirPods sem lesz.

Ne keverjük össze ezt a frissítést a harmadik generációs AirPods-szal, amely egy teljesen új dizájnt, fejlesztett vízállóságot és zajszűrést, valamint jobb Bluetooth kapcsolatot kaphat – erre viszont esélyes, hogy 2020-ig várnunk kell. 

HomePod és fejhallgató

mit varunk az apple tol 2019ben04-iglass-iphone-uvegfolia

A HomePod okoshangszóróról az a hír járja, hogy nem teljesít túl jól a magas ára miatt, így idén egy pénztárcabarátabb verzióra is sor kerülhet.

mit varunk az apple tol 2019ben05-iglass-iphone-uvegfolia

A HomePod és az AirPods kíséreteként pedig megjelenhet egy csúcskategóriás fejhallgató, amely a korábbiakkal ellentétben nem a Beats, hanem az Apple neve alatt futna.

Mac Pro

mit varunk az apple tol 2019ben06-iglass-iphone-uvegfolia
MacPro koncepciókép (Curved)

Bár a Mac Pro már 2013 óta nem került frissítésre, az Apple jelenleg egy teljesen felújított, elsősorban a profi felhasználókat célzó verzión dolgozik. Ezt az elérhető legjobb számítógépes rendszernek szánják, amely egyedülálló VR és filmkészítési kapukat nyithat meg.

iMac és iMac Pro

Tavaly egyik sem kapott frissítést, így az idén igencsak valószínű – a részletek egyelőre kérdésesek, de a gyorsabb processzor szinte garancia. Ezenkívül szó esett még a kijelző minőségének javításáról is.

Egyéb Mac-ek

Mind a MacBook, mind a MacBook Pro és az Air újabb változatai is kilátásban lehetnek, sőt, akár a Mac mini is, ha az Apple úgy döntene, rendszert csinál annak frissítéséből.

iPad-ek

Az iPad Pro éppen csak októberben kapott frissítést, így erről egyelőre kétségesek az Apple tervei. Az iOS 13-tól remélt iPad-központú újítások viszont nagyban javíthatják a teljes iPad-élményt.

Ami pedig a többi modellt illeti: készülőben van a szinte rég elfeledett 7,9-hüvelykes iPad mini új változata.

mit varunk az apple tol 2019ben07-iglass-iphone-uvegfolia

Egy kiszivárgott állítólagos iPad mini 5 tok arra enged következtetni, hogy az idei tablet néhány iPad Pro-szerű elemmel gazdagodhat, például négy hangszóróval, Smart Connector csatlakozóval, Apple Pencil támogatással érkezhet a jobb processzor és a költséghatékonyabb kijelző mellett. Ezutóbbi az ár csökkenését is jelezheti, amely nem lenne csoda, tekintve a jelenlegi nem túl fényes eladási mutatókat.

Apple Watch Series 5

mit varunk az apple tol 2019ben08-iglass-iphone-uvegfolia

Egyelőre hírét sem hallottuk az okosóra folytatásának, ám mivel az iPhone-okhoz hasonlóan az is évről-évre frissül, szinte biztosra vehetjük a Series 5 érkezését. Az eddigi jóslatok még több egészséggel kapcsolatos érzékelőt és funkciót jeleznek, hiszen az Apple nem titkolt célja, hogy az eszköz orvosi célokra is alkalmas legyen.

iOS 13

Mint említettük, az iOS 13 elsősorban az iPad-tulajdonosok számára hoz majd jelentős változást: megújul a Fájlok app, az alkalmazáson belüli tab-ok (egy alkalmazáson belül több ablakot is megnyithatunk), jön a Multitasking mód, az egymás melletti osztott képernyő, Apple Pencil-lel kapcsolatos újítások és egyéb üzleti funkciók is.

Az iOS 12-re tervezett, ám a stabilitás érdekében az iOS 13-ra halasztott újdonságok közé tartozik a megújult Főképernyő (iPhone-on is), valamint a Fotók alkalmazás új funkciókkal való kibővítése is.

Ami nem valószínű…

mit varunk az apple tol 2019ben09-iglass-iphone-uvegfolia

Rossz hírrel kell szolgálnunk az iPhone SE rajongóinak: hiába a tavaly felröppent pletykák, már jó ideje egy szót sem hallottunk a 4-hüvelykes iPhone frissítéséről, az eredeti iPhone SE gyártását pedig már beszüntette az Apple. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy már soha nem kerülhet sor rá, egyelőre azonban úgy tűnik, az SE 2 nincs terítéken.

Az Apple pedig állítólag egy másik “iGlass”-en is dolgozik: a kiterjesztett valóság élményt nyújtó AR-szemüveget azonban nem valószínű, hogy 2020 előtt láthatjuk.

Nektek melyik Apple termék volt az idei kedvencetek és melyiket várjátok a legjobban a 2019-esek közül? Van valami, ami kimaradt a felsorolásból, mégis nagyon szeretnétek?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük