iPhone 13 mini üvegfólia

2025 elejére kilátásban van az AI-alapú, 48MP fúziós kamerás iPhone SE 4 – Minden, amit tudunk

Már korábban is hódoltál a kis iPhone-ok iránti szerelmednek és még most is ezt használod? Védd meg például egy iPhone 13 mini üvegfólia segítségével:

 

Az új, negyedik generációs iPhone SE érkezéséről már egy ideje hallani lehet, és a Bloomberg újságírója, Mark Gurman most még több részletet árult el. Az eddigi hírek szerint az új iPhone SE, ami várhatóan 2025 elején kerül piacra, jóval modernebb külsőt és funkciókat kap, amelyek erősen emlékeztetnek majd az iPhone 14-re, ráadásul új AI-funkciók is megjelennek rajta. Ezzel a változtatással végleg búcsút mondhatunk a régi, home gombos és kávás dizájnnak, amit az iPhone 8 óta használtak. Nézzük, mik a legfrissebb információk, ha pedig Te most is egy kisebb méretű iPhone-t használsz, akkor nézz körül kiegészítőink között, mint például a népszerű iPhone 13 mini üvegfólia választékunk.

Az iPhone SE modellek történetében eddig mindig egy kicsit régebbi dizájnt használtak fel – például a 2016-os iPhone SE az iPhone 5s külsejét kapta meg, míg a 2020-as SE az iPhone 8-éra épült. Azonban a 2022-es iPhone SE nem hozott igazán nagy dizájnfrissítést, inkább csak a 5G támogatást hozta el az SE családba. A 2025-ös iPhone SE várhatóan ismét követi ezt a mintát, és az iPhone 14 formavilágát veszi át, ami végre elbúcsúztatja a már idejétmúlt iPhone 8 dizájnt.

Ami a belsőt illeti, az új SE is megkapja majd az aktuális A-szériás chipet, ami nagy valószínűséggel az iPhone 16-ban is megtalálható A18 lesz, és 8 GB RAM-mal is felszerelik az Apple intelligens funkcióinak támogatására. Ez azt jelenti, hogy teljesítményben az SE felveszi a versenyt a zászlóshajó iPhone-okkal, miközben még mindig a pénztárcabarát kategóriába tartozik.

Az új iPhone SE várhatóan OLED kijelzőt kap, ami nagy előrelépés lesz a korábbi modellek LCD kijelzőihez képest. Ez még inkább összhangba hozza majd a friss iPhone-okkal, és sokkal jobb vizuális élményt nyújt majd a felhasználóknak. Az SE 4 ráadásul a TrueDepth kamerarendszert és a Face ID-t is megkapja, ami azt jelenti, hogy végre elhagyják a Touch ID-t, ami eddig az olcsóbb iPhone-okra volt jellemző. Ez a váltás nemcsak a biztonságot növeli, hanem egyszerűbbé is teszi a telefon használatát.

 

iPhone 13 mini üvegfólia

 

Az egyik legnagyobb kérdés eddig az volt, hogy az iPhone SE vajon a notch-ot vagy az új Dynamic Island dizájnt kapja meg, amit először az iPhone 14 Pro-nál láthattunk. A friss hírek szerint azonban az Apple marad a notch-nál, ami az iPhone 14-re jellemző. Ez segít majd megkülönböztetni az SE modellt a drágább iPhone-októl, és valószínűleg az ár alacsonyan tartásában is szerepet játszik.

A kamerák terén az iPhone SE 4 várhatóan megmarad az egykamerás felállásnál, ami nem túl meglepő, mivel az SE modellek eddig is egy kamerával dolgoztak. Korábban voltak olyan hírek, hogy esetleg dupla kamerát is kaphatna, mivel már a legtöbb olcsóbb Android telefon is legalább két kamerával rendelkezik. Az Apple azonban inkább egy jó minőségű kamerára fókuszál, mint hogy több, de középszerű lencsét használjon. A pletykák szerint az új SE egy 48 megapixeles “Fusion” kamerával érkezik, ami ugyanaz lehet, mint amit az iPhone 15 és iPhone 15 Plus is használ. Így bár csak egy kamera lesz a telefonon, annak minősége valószínűleg kiváló lesz.

Egy másik izgalmas újdonság, hogy az új iPhone SE lesz az első modell, amely az Apple saját 5G modemjét használja majd. Az Apple már régóta dolgozik ezen a technológián, hogy függetlenedjen a Qualcomm-tól. Bár az első generációs 5G modem valószínűleg nem támogatja majd a leggyorsabb mmWave frekvenciákat, az SE 4 remek tesztalany lehet az Apple számára, mielőtt a csúcskategóriás modellekbe is beépítenék ezt a technológiát.

Az árazás terén még sok a bizonytalanság. A jelenlegi iPhone SE ára 429 dollár körül mozog, ami már így is magasabb, mint sok rivális modellé. Az Apple valószínűleg megpróbálja majd hasonló áron tartani az új SE-t, hogy versenyképes maradjon, különösen mivel a Huawei és Xiaomi egyre nagyobb szeletet hasít ki a piacból. Az új funkciók és fejlesztések miatt azonban elképzelhető, hogy egy kisebb áremelkedésre is számítani kell.

Összességében tehát az új iPhone SE 4 komoly frissítést hoz a korábbi modellekhez képest. Modern dizájnt kap, a legújabb A-szériás chippel, OLED kijelzővel, Face ID-val és egy kiváló 48 megapixeles kamerával. Bár nem lesz Dynamic Island és csak egy kamerával érkezik, az Apple egyértelműen arra törekszik, hogy prémium élményt nyújtson egy megfizethetőbb kategóriában. Az is különösen izgalmassá teszi az új modellt, hogy ez lehet az első, amely az Apple saját 5G modemjét használja, így a jövő évi piac egyik legérdekesebb “olcsó” okostelefonja lehet.

Ki fog várni erre a készülékre?

Köszönjük a figyelmed! Ha Te is a kis iPhone-ok rajongója vagy, IDE kattintva beszerezheted iPhone 13 mini üvegfólia Pro és más kiegészítőinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Copyright | iGlass Minden jog fenntartva.