iphone 13 mini üvegfólia

Az iOS 17-ben végre sokkal kényelmesebbé válik majd a QR kód olvasás

Egy mini iPhone-on olvasgatod a QR kódokat? Védd meg először is például egy iPhone 13 mini üvegfólia segítségével:

 

Kétségtelen, hogy az iOS már most is sok szempontból az egyik legfelhasználóbarátabb mobil operációs rendszer, de ahogy szerencsénkre az Apple is gondolkozik: a jó is mindig lehet jobb. Az egyik sokakat bosszantó hiba például, amely már egy ideje fennáll, az a vállalat QR-kódok kezelése a kameraalkalmazásban. Ha valaha is próbáltál már QR-kódot beolvasni, tudod, mire is gondolunk… Egy QR-kód felett lebegő apró link kiválasztása igazi türelmet próbáló játék lehet. Szerencsére ez a már-már idegesítő jelenség az iOS 17-tel véget ér, hiszen az Apple hallgatott ránk, felhasználókra. Nézd meg, hogyan is fog változni a QR kód szkennelés és görgess lejjebb iPhone 13 mini üvegfólia tippünkért is, mert betört kijelzővel, egy mini iPhone-on aztán senkinek sem jó játék a beolvasás.

 

QR-kódok beolvasása iPhone-nal – Hogyan is kezdődött?

 

A QR-kód (gyorsválaszkód) egyfajta kétdimenziós (2D) vonalkód, amelyet arra használnak, hogy az okostelefon vagy táblagép digitális kameráján keresztül könnyen hozzáférjenek az online információkhoz. A kamerában lévő vonalkódolvasó értelmezi a vonalkódot, amely általában egy weblap megtekintésére, SMS szöveges üzenet küldésére vagy egy telefonszám hívására szolgáló linket tartalmaz. A QR-kódok technológiáját a Toyota leányvállalata, a Densa-Wave fejlesztette ki. A kódokat eredetileg a leltár nyomon követésére használták, és ehhez külön olvasóalkalmazásra volt szükség, de az iOS 11 és az Android 8.0 rendszerrel kezdődően a legtöbb mobilkészülék kamerájába natívan beépültek az olvasók.

Az Apple még az iOS 11-ben vezette be a QR-kódok támogatását. Annak idején a QR-kód beolvasása a kód linkjét a képernyő tetején lévő értesítési területen jelenítette meg. Az Apple ezt az iOS 13-ban megváltoztatta, és a felugró linket a kamera keresőjének közepére, jellemzően maga a QR-kód alá helyezte át. Ez a hely megkönnyíti annak azonosítását, hogy a készülék éppen melyik QR-kódot olvassa be – különösen akkor, ha több QR-kód is van a látómezejében.

S bár a QR-kód alatti link elérése valóban kényelmesebb, mint egy értesítés, a nagyobb iPhone-modellel rendelkezők számára ez nem épp az ideális hely. A QR-kód linkje általában valahol a képernyő közepén lebeg, így egy kézzel túl nehéz elérni. A nagyobb iPhone-nal rendelkezőknek két kézzel kell hozzáférniük a QR-kód linkhez.

 

Hogyan változik majd mindez az iOS 17 szoftverfrissítéssel?

 

Szerencsére az Apple az iOS 17-ben ismét finomít a QR-kódok elhelyezésén, így a kis- (ha Te is ide tartozol, akkor ne feledkezz meg lentebb az iPhone 13 mini üvegfólia kiegészítődről sem!) és nagyméretű iPhone-ok tulajdonosai számára is felhasználóbarátabbá teszi azt. Az iOS 17-tel a QR-kód linkje a kamera alkalmazás felületének aljára költözik, így többé nem kell vadászni és elcsípni egy lebegő linket – az iPhone-felhasználók a képernyő alján lévő QR-kód linket egy egyszerű hüvelykujj-koppintással beolvashatják és kiválaszthatják majd.

Az iOS 16 is rendelkezik egy hasonló, “a kereső alja” elhelyezéssel, de be kell olvasni a QR-kódot, majd ki kell mozgatni azt a keretből, hogy a link alulra essen. Ezután rá kell kattintani, miután leesett. Az iOS 17-ben nem kell megvárnod, hogy a link leessen. A QR-kód alapértelmezett helye mindig a képernyő alján lesz.

Az Apple várhatóan még idén kiadja az iOS 17-et a kompatibilis okostelefonokra. Az iOS legújabb verziója jelentős változásokat tartalmaz majd az Apple Maps, az iMessage, az Időjárás és még sok más natív és más alkalmazással kapcsolatban.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha a mini iPhone-odat használod az ilyen és más mindennapi teendők elvégzéséhez, IDE kattintva beszerezheted iPhone 13 mini üvegfólia Pro és más kiegészítőinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük