iphone 13 pro max tok

A 3 leggyakoribb iPhone akksi-baj és megoldásaik – Mit tehetsz, ha problémát észlelsz?

Mielőtt az akksidra térnénk, győződj meg arról, hogy megfelelően védelmezed is csúcskészülékedet például egy ilyen stílusos iPhone 13 Pro Max tok beszerzésével:

 

Nem számít, milyen nagy vagy nagy teljesítményű az iPhone-od papíron, ha ugyanis panaszra ad okot az akkumulátor-élettartama, akkor nagyjából azt érezheted, hogy egy téglát cipelsz magaddal a zsebedben. Sajnos márpedig sokak szerint az iPhone akkumulátora nem a legjobb a piacon. Igen, az Apple fantasztikus, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz problémánk az iPhone akkumulátorával. A jó hír az, hogy ha Te is így érzed, nem vagy vele egyedül, és valószínű, hogy valaki más is tapasztalta ugyanazokat az akkumulátor-problémákat – eláruljuk, mi az a 3, amire a leggyakrabban panaszkodtok és mit lehet tenni ellenük. És egy iPhone 13 Pro Max tok kiegészítőt is ajánlunk, hiszen ha ennyire jó iPhone-od van, akkor lehet, hogy a védelem számodra fontosabb kérdés, mint az akksi.

 

Túl gyorsan merül

 

Oké, ez talán egyértelmű. Nem véletlenül a leggyakoribb. Ha úgy érzed, hogy iPhone-od akkumulátora nem bírja olyan sokáig, mint korábban, ennek az lehet az oka, hogy a fizikai akkumulátor kezd elöregedni.

Az alábbiak szerint ellenőrizheted, hogyan néz ki iPhone-od akkumulátorának állapota:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess le, és válaszd az Akkumulátor lehetőséget.
  • Válaszd az Akkumulátor állapota és töltése lehetőséget.
  • Közvetlenül a Maximális kapacitás mellett láthatod, milyen jól működik az iPhone akkumulátora.

Általánosságban elmondható, hogy minden 80% feletti eredmény jónak számít, de ha a kapacitás nagyon alacsony, érdemes megfontolni az akkumulátor cseréjét. Ez még mindig sokkal olcsóbb, mint egy új iPhone vásárlása, és iPhone-od olyan jól fog érezni magát, mint újkorában.

 

Túl lassan töltődik

 

Az akkumulátorproblémák mellett az iPhone töltése közben is problémákat tapasztalhatunk. Először is győződj meg arról, hogy iPhone-od megfelelően van csatlakoztatva. Lehet, hogy hülyén hangzik, de valójában ez a gyakori oka annak, hogy az iPhone nem töltődik. És most nem csak az iPhone fizikai csatlakoztatásáról beszélünk. Ügyelj arra, hogy a Lightning porton ne legyen szövetdarab vagy valami más, ami okozhatja a problémát.

Ezután győződj meg arról is, hogy a töltőkábel és a töltő jó állapotban vannak. Ha a töltő vagy a kábel hibás, előfordulhat, hogy az iPhone lassan vagy egyáltalán nem töltődik.

Ha a hardver oldala tökéletes állapotban van, akkor azt is tudnod kell, hogy az iPhone töltése lehet, hogy szándékosan lassú: az iPhone ugyanis rendelkezik egy Optimalizált akkumulátortöltés nevű funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy iPhone megtanulja a töltési mintáinkat. Amint megtanulta a szokásaidat, automatikusan leállítja a töltést a 80%-nál, ha tudja, hogy néhány óra múlva valóban szükség lesz rá, például éjszakai töltéskor. Ez segít csökkenteni az akkumulátor öregedését, így az akkumulátor a lehető leghosszabb ideig egészséges marad.

 

Felforrósodik töltéskor

 

Egy másik meglehetősen gyakori probléma, hogy az iPhone túlságosan felmelegedhet töltés közben. Bár igen gyakori, ez nem jelenti azt, hogy ez normális, és óvatosnak kell lenned, amikor magas hőmérsékleten töltöd a telefonodat, mivel ez véglegesen károsíthatja az akkumulátort.

Az első tipp, amit adhatunk, hogy ne használd az iPhone-odat töltés közben. Igen, nehéz lehet uralkodni magunkon, de ez felmelegítheti az iPhone-t, különösen, ha még játszunk is vagy egy jó nagy teljesítmény igényű alkalmazást igyekszünk futtatni.

Ha a készüléked enélkül is felmelegszik, a lehető leghamarabb le kell választanod, és egy ideig hagynod kell hűlni. Megpróbálhatsz eltávolítani minden tartozékot vagy tokot, hogy gyorsabban lehűljön. Miután lehűlt, újra feltöltheted. De légy óvatos; ha a szobahőmérséklet túl magas, ne kíséreld meg a töltést. Ahogy már említettük, ez a magas hőmérséklet károsíthatja az akkumulátort, ezért jobb elkerülni.

 

Neked milyen iPhone-od van? Tapasztaltál bármilyen akksi problémát vele?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva körülnézhetsz a webshopon, hogy beszerezd népszerű iPhone kiegészítőinket, mint például az iPhone 13 Pro Max tok vagy üvegfólia és sok más.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük