4dolog amivel megolod aziphoneod akksijat00-iglass-iphone-uvegfolia

4 dolog, amivel megölöd az iPhone-od akksiját – lehet, hogy nem is tudsz róla!?

Az iOS 11.3 megjelenése óta lehetőségünk van részletesen belelátni az iPhone-unk akkumulátorának egészségi állapotába. Ahogy ez az állapot romlik, úgy csökken a maximális kapacitás is – így ahhoz, hogy az akksink minél tovább használható maradjon, érdemes törődni vele.

Mielőtt belekezdenénk, fontos tudni, hogy az iPhone-ok akksijai körülbelül a 80%-os állapotig nevezhetők jónak, ami nagyjából 500 töltési ciklust, azaz “kört” jelent. De mi is az a ciklus?! Minden alkalom, amikor az iPhone-od együttesen 100%-ra töltődik, egy töltési ciklussal egyenlő. Tegyük fel, hogy reggel 100%-on indulunk el dolgozni. Mire hazaérünk, a telefonunk 50%-ra merül. Holnap pedig mindez megismétlődik: 50+50=100 – ez számít egy teljes töltési körnek.

Most, hogy tudjuk, hogyan is működik az iPhone-unk akksija, nézzük meg, mit is tehetünk, hogy elkerüljük a mindennapos gyors merülést. Az iGlass most összeszedte a 4 leggyakoribb esetet, melyekkel lehet, hogy a tudtod nélkül teszed tönkre az akksidat!

Túl sok értesítést kapsz

4dolog amivel megolod aziphoneod akksijat01-iglass-iphone-uvegfolia

Természetesen fontos lépést tartani a körülöttünk zajló eseményekkel – de a telefonhívásokat és az üzeneteket leszámítva biztos, hogy értesülnünk kell minden Instagram kedvelésről? Tényleg figyelmeztetve kell lennünk a napi horoszkópunkra minden reggel? Minden értesítés felvillantja a képernyőt, esetenként akár hangjelzést is ad vagy megrezegteti a telefont; sok kicsi pedig sokra megy. Néha észre sem vesszük, hány értesítést kapunk nap mint nap. Érdemes tehát néha ellenőrizni, miről szeretnénk Push értesítést kapni: ezeket könnyen testreszabhatjuk a Beállítások>Értesítések menüpontban.

Rosszul állítod be a Helymeghatározást

4dolog amivel megolod aziphoneod akksijat05-iglass-iphone-uvegfolia

Minden egyes új alkalmazás letöltésekor kérdést kapsz a helymeghatározásról. Minél többnek engedélyezed, hogy “Mindig” tudja, hol jársz, annál jobban merül az akksid – a biztonsági kérdésekről nem is beszélve.

Sok app esetében bőven elég, ha a Helymeghatározást csupán az alkalmazás használatának idejére korlátozzuk. Ezeket a beállításokat megváltoztathatod a Beállítások>Adatvédelem>Helymeghatározás pontban.

Bekapcsolod a háttérben történő alkalmazásfrissítést

4dolog amivel megolod aziphoneod akksijat04-iglass-iphone-uvegfolia

Emlékszel még, amikor duplán nyomkodtuk a Home gombot, hogy minden app-ot bezárjunk, így takarékoskodva a töltöttséggel? Ez mára felesleges, a háttérben futó alkalmazások azonban még mindig sok felesleges százalékot használhatnak el.

Az “Alkalmazásfrissítés a háttérben” azt szolgálja, hogy egyes app-ok tartalma akkor is frissüljön, ha azok épp nincsenek megnyitva. Például hiába nem Facebook-ozol vagy Instagram-ozol éppen, azok idővonala mindig aktuális – ha azonban kivárod a néhány másodperces betöltődést, értékes akksi-üzemidőt takaríthatsz meg. A kikapcsoláshoz keresd meg a Beállítások>Általános>Alkalmazásfrissítés a háttérben opciót, ahol alkalmazásonként, de akár teljesen is kikapcsolhatod a funkciót.

Apró lépések, amikre nem is gondolnál

4dolog amivel megolod aziphoneod akksijat03-iglass-iphone-uvegfolia

A fentieken kívül létezik még néhány gyors tipp, amely segíthet egy minimális üzemidőt megtakarítani. Bár ezek a beállítások gyakran hasznosak lehetnek bekapcsolva, ha régebbi az iPhone-od vagy rohamosan romlik az akkud egészsége, megéri tenni egy próbát.

  • Kapcsold ki a “Hey Siri!”-t.
  • Kapcsold ki a True Tone kijelzőt – ha van ilyen az iPhone-odon.
  • Csökkentsd az Automatikus zárolási időt 30 másodpercre.
  • A hőmérséklet szintén kulcstényező: ne tedd ki az iPhone-od nagy melegnek vagy hidegnek huzamosabb ideig!

Még mindig sok félreértés és mítosz övezi az iPhone-ok akksiját. Ha öt különböző embert kérdezünk róla, valószínűleg öt különböző választ is kapunk. Ha szeretnéd pontosan megtudni, hogyan nézhetsz bele a TE iPhone-od akkumulátorának állapotába, olvasd el ITT!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük