iphone 12 üvegfólia

5 dolog, amire használnod kell(ene) az iPhone-odat, de valószínűleg még nem teszed

Mielőtt belevágnánk, fontos, hogy emlékeztessünk: betört képernyővel aztán semmire sem tudod majd használni az iPhone-od (szinte…). Gondoskodj először is a biztonságról egy olyan kiegészítő, mint például az iPhone 12 üvegfólia segítségével:

 

Az iPhone természetesen segít az olyan alapvető dolgok elvégzésében, mint a telefonálás, SMS-ezés vagy a netezés. Az iPhone azonban még sok mindenre képes, amit valószínűleg nem használsz ki. Arról már nem is beszélünk, hogy az App Store számtalan alkalmazásával képregényolvasóvá, fitneszkövetővé vagy bármi mássá alakíthatod az iPhone-odat. Ugyanis, mint látni fogod majd: az iPhone már most is rengeteg menő és különböző funkcióval rendelkezik, amelyeket egy pillanat alatt beállíthatsz és használhatsz. Használhatod arra, hogy önmagad jobb verziójává válj vagy épp kordában tartsd a pénzügyeidet – számos igazán hasznos funkció van, amit ki kell próbálnod, hogy az iPhone-odat a lehető legjobban kihasználd. Most lássunk ezek közül ötöt, és ne feledkezz meg az iPhone 12 üvegfólia vagy más kiegészítődről sem, ami szintén a jó iPhone-ozás elengedhetetlen része.

 

Használd a bankkártyádként

 

Már régen elmúltak azok az idők, amikor készpénzt kellett bárhová is magaddal vinned. Most már egyszerűen használhatod helyette az iPhone-odat, szinte bárhol. Így van: hitel- vagy bankkártyádat hozzáadhatod az iPhone Wallet alkalmazásához, és egy érintéssel fizethetsz vele azokon a helyeken, ahol az Apple Payt használják. Ráadásul, ha van Apple Watch-od is, azzal is fizethetsz mindenért anélkül, hogy elő kellene venned az iPhone-odat.

 

Kövesd nyomon az egészségedet vele

 

Az Egészség alkalmazásnak köszönhetően könnyedén nyomon követheted életének szinte minden egészségügyi kérdését. Például megfigyelheted a testsúlyodat, az esetleges egészségügyi problémáidat, sőt, még a mindennapos edzéseidet is.

Ha mindez nem lenne elég, az iPhone-odat vészhelyzetekre is beállíthatod. A legújabb iPhone-modellek még azt is tudják, ha autóbalesetet szenvedtél, és felhívják a vészhelyzeti kapcsolattartókat, ha nem reagálsz elég gyorsan. Hasonlóképpen, beállíthatod az orvosi azonosítódat, hogy az emberek tudjanak olyan fontos egészségügyi információkról, mint a vércsoportod, vagy ha bármilyen egészségügyi problémád van.

Továbbá, ha van még Apple Watchod is , akkor az egészségi állapotod nyomon követését a következő szintre emelheted. Olyan dolgokra leszel képes, mint az alvásod, a légzésszámod követése, és még a menstruációs ciklusodat is nyomon követheted.

 

Ne feledkezz meg egyetlen gyógyszerről, vitaminról sem

 

Egy másik szuper funkció, amely már önmagában is megérdemli a lefedettséget, az iPhone-od Gyógyszerek funkciója. Az Egészség alkalmazáson belül ugyanis van egy Gyógyszerek rész, amely segít nyomon követni az összes szedendő gyógyszert (vagy vitamint, jó esetben). Ez azért is szuper hasznos, mert emlékeztetőket is küld, amikor be kell venned őket.

A Gyógyszerek alkalmazás figyelmeztetéseket is kínál a szedett gyógyszerekkel kapcsolatban. Amikor például egy új gyógyszert regisztrálsz, ellenőrizheted, hogy az adott gyógyszernek vannak-e mellékhatásai, ha koffeinnel vagy alkohollal kombinálod.

 

Hagyd, hogy elolvassa Neked a cikkeket

 

Mennyire menő lenne, ha kedvenc könyveidet vagy cikkeidet úgy tudnád megismerni, hogy nem kell elolvasnod őket? Nem, most nem a hangoskönyvek használatára gondolunk; az iPhone-od valóban képes felolvasni neked bármit, ami a képernyőn van.

Az iPhone-od rendelkezik egy hasznos hozzáférési funkcióval, a Speak Screen nevű funkcióval. Amint azt valószínűleg a nevéből is kitalálhatod, ez a funkció automatikusan felolvas mindent, ami a képernyődön van. Ezt a funkciót jellemzően azok használják, akiknek problémáik vannak a látásukkal – azonban akkor is használhatod, ha egy cikket vagy bejegyzést olvasol el, miközben valami mást csinálsz, például edzel vagy főzöl. Igaz, az iPhone hangja nem a legszebb, de a munkát mindenképpen elvégzi.

 

Használd a jelszavaid menedzsereként

 

Amikor a jelszókezelőkre gondolsz, valószínűleg nem az iPhone az első, ami eszedbe jut. Az Apple azonban az iCloudot egy olyan hatékony jelszókezelővé alakította át, amelyet gond nélkül használhatsz. Az iCloud Keychain nevű funkciónak köszönhetően biztonságosan tárolhatod az összes legfontosabb jelszavadat a felhőben. Nem csak ezt, de a jelszavakat automatikusan kitöltheted, sőt el is rejtheted őket, így szinte lehetetlen feltörni őket.

Ráadásul az iOS 17 segítségével hamarosan megoszthatod ezeket a jelszavakat a családtagjaiddal. Mindannyian megosztunk néhány jelszót a streamingszolgáltatásokhoz vagy fontos platformokhoz, és az iCloud Keychain segítségével megoszthatod őket és hagyhatod, hogy mások szerkesszék a jelszavaidat.

 

Te mire használod az iPhone-od még a megszokott funkciókón kívül?

 

Köszönjük a figyelmed. IDE kattintva beszerezheted iPhone 12 üvegfólia és más iPhone kiegészítőinket a biztonságos iPhone-ozáshoz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük