iphone 12 üvegfólia

Ha fáradt vagy, akkor még jobban kifejezheted majd: nézz bele, milyen emojik jönnek az iOS 18-ba

Mielőtt megnéznéd az új emojikat, ne feledkezz meg a biztonságos iPhone-ozásról sem, melynek alapfeltétele egy olyan kiegészítő, mint például az iPhone 12 üvegfólia:

 

Ha már most unod a barna gombákat és a fejcsóváló karaktereket az iOS 17.4-ben, akkor van néhány jó hír az Unicode-tól. Ez a csoport, amely az emojik fejlesztéséért és szabványosításáért felelős, most jelentette be a következő emojihullámot, amely végül az iOS 18-ban is helyet kap. Nézzük is, mi jöhet még, hisz emojiból sosem elég – és nézd meg iPhone 12 üvegfólia választékunkat is a törött képernyő-mentes emojizáshoz.

Sajnos az idei új javaslatok nem olyan izgalmasak, mint egy főnixmadár, vagy olyan frissek, mint egy lime szelet. Ehelyett az Emoji 16.0 béta kevésbé vidám lehetőségeket tartalmaz, mint például egy arc táskákkal a szeme alatt és egy kopár fa. Mondjuk, ha a fáradtságunkat fejeznénk ki, akkor szuperek. Ezek mellett egy ujjlenyomat, egy gyökérzöldség, egy hárfa, egy lapát és egy festékfröccsenés is szerepel. Sark szigetének hűbérbirtokához pedig egy új zászló is készült, bár ennek mintája még nem került renderelésre.

Ezek az új emoji javaslatok a Unicode 16.0 béta felülvizsgálatának részét képezik, amelyet a konzorcium ma nyitott meg, és július 2-ig tart. Az emojik csak egy kis részét képezik minden új Unicode specifikációnak, amely az idegen nyelvek új karaktereit is tartalmazza. Az Unicode 16.0 például hét új írásjelet ad hozzá Nyugat-Afrika, Északkelet-India és Nepál, Albánia és Délnyugat-India számára, valamint új japán forráshivatkozásokat, amelyeket „Moji Joho Kiban” néven ismerünk.

Bár lehetséges, hogy a javasolt emojik még a végleges jóváhagyás előtt módosulnak, a béta-folyamatnak nem ez a fő célja. A konzorcium szerint a béta fázis elsősorban a karaktertulajdonságok adatainak és az algoritmus-specifikációk módosításainak felülvizsgálatára szolgál, amelyek a karakterek különböző platformokon történő kommunikációjának és megjelenítésének technikai részleteit tartalmazzák.

A kiadás ezen szakaszában a karakterrepertoár stabilnak tekinthető. A mostani kiadáshoz 5 185 új karaktert adnak hozzá, így a Unicode 16.0 kódolt karakterek száma 154 998-ra emelkedik.

Bár a javasolt emojik valószínűleg végleges koncepciót képviselnek, a rendelkezésre bocsátott képek csupán illusztrációs célú korai renderelések. Még a végleges renderek is eltérhetnek a ma láthatótól. Minden platform a maga módján értelmezheti a specifikációt, így azt, hogy mi landol az iPhone-on, iPaden vagy Macen, az Apple kreatív csapata fogja megtervezni.

Mint minden termékénél, az Apple tervezői az emoji-designok megalkotásakor is nagy figyelmet fordítanak a részletekre. Ilyen például az anatómiailag helyes szív- és tüdő-emoji valódi vénákkal és artériákkal, a virágos részletek a fészekrakó babákon, valamint az érme-emoji, amelynek szélére a „The Crazy Ones” felirat van írva.

 

Mikor érkeznek ezek az új emojik?

 

iphone 12 üvegfólia

Az új emojiknak általában hosszú utat kell bejárniuk, mire megjelennek a készülékeinken. Miután a Unicode 16.0 specifikáció júliusban elhagyja a bétatesztet, a javaslattervezet megvitatásra és kommentálásra kerül, mielőtt a Unicode konzorcium véglegesen jóváhagyja. Ez jellemzően szeptemberben történik, ami azt jelenti, hogy kevés az esély arra, hogy ezek bekerüljenek az iOS 18.0-ba.

Bár az Apple elméletileg hozzáadhatná őket egy októberi vagy novemberi iOS 18.1-es vagy iOS 18.2-es pontkiadásban, 2020 óta nem követi ezt az ütemezést. Az őszi kiadások akkoriban gyakoriak voltak, mivel a Unicode konzorcium jellemzően az év elején ratifikálta az új specifikációkat. Az iOS 11.1, iOS 12.1, iOS 13.2 és iOS 14.2 mind olyan októberi kiadások voltak, amelyek az előző márciusban, májusban vagy júniusban jóváhagyott specifikációkból származó új emojikat tartalmaztak.

A COVID-19 világjárvány azonban megváltoztatta az ütemtervet. A Unicode konzorcium 2021 szeptemberére halasztotta a Unicode 14.0 szabvány ratifikálását, és ez az ütemterv azóta is tart. Egy ideiglenes Emoji 13.1 kiadás érkezett az iOS 14.5-re, hogy átvészeljük az időt – ez volt az egyetlen alkalom, amikor két új emoji-készletet láttunk egyetlen nagyobb iOS-kiadásban -, de az iOS 15 nem kapta meg az Unicode 14 emojikat, amíg az iOS 15.4 meg nem érkezett 2023 elején. Az Apple ezt a mintát folytatta az iOS 16.4, majd az iOS 17.4 verziójával az év elején.

Tekintettel arra, hogy a Unicode konzorcium még szeptemberben ratifikálja az új specifikációt, valószínű, hogy 2025 elejéig nem fogjuk látni az új emojikat az iPhone-okon. Ha az Apple tartja a jelenlegi ütemtervet, akkor valószínűleg az iOS 18.4-ben érkeznek majd meg.

 

Szerinted milyen emojira lenne még szükség az Apple univerzumban – már ha kell még több?

 

Köszönjük a figyelmed. IDE kattintva beszerezheted iPhone 12 üvegfólia és más iPhone kiegészítőinket a biztonságos iPhone-ozáshoz, akár ezt a még mindig népszerű modellt használod, akár bármely másikat.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük