iphone 15 pro védőfólia

Hihetetlen, de az Apple megengedi majd, hogy töröljük a Safarit és könnyebben Androidra váltsunk

Új készülékedhez hozzáillő stílusos, láthatatlan és profi védelem is dukál: nálunk már elérhető az iPhone 15 Pro üvegfólia és más iGlass üvegfóliák a teljes iPhone 15 szériára, hogy biztonságban élvezhesd majd az új iOS verziót is:

 

Igen. Ezt a címet régen le sem mertük volna írni, most pedig itt van és megtörténni látszik. Az iOS 17.4 bevezetésével az Apple az Európai Unió digitális piacokról szóló törvényéhez igazodik, és jelentős változásokat vezet be, többek között az alternatív alkalmazáspiacok és fizetési módok támogatását. Az Apple részletes DMA-megfelelőségi jelentésében ismerteti az uniós előírásoknak való megfelelés érdekében tett jövőbeli kezdeményezéseit. Nézd meg, mit is jelent ez számunkra, felhasználókra nézve és ne felejtsd el csekkolni új iPhone 15 Pro védőfólia választékunkat sem a biztonságos iPhone és iOS használathoz.

Az egyik figyelemre méltó változás az iPhone-felhasználók számára a zökkenőmentesebb átállás megkönnyítése, ha alternatív operációs rendszerre, például Androidra váltanak. Az Apple aktívan fejleszt egy olyan megoldást, amely segíti a mobil operációs rendszerek szolgáltatóit abban, hogy felhasználóbarát eszközöket hozzanak létre az adatok iPhone-ról más operációs rendszert futtató készülékekre történő átviteléhez. Ez a megoldás várhatóan 2025 végére válik elérhetővé, lehetővé téve az olyan vállalatok számára, mint a Google és a Samsung, hogy javítsák adatátviteli funkcióikat.

Az Apple emellett a Safari böngészőjével kapcsolatos aggályokat is kezeli. Az Európai Unión belüli iPhone-felhasználóknak 2024 végére lehetőségük lesz arra, hogy teljesen eltávolítsák a Safarit a készülékükről, és alternatív böngészőt válasszanak. A vállalat ezzel párhuzamosan dolgozik egy “böngészőváltási” mechanizmuson, amely megkönnyíti a böngészőadatok exportálását és importálását ugyanazon a készüléken lévő különböző böngészők között. Ez összhangban van a DMA követelményeivel, és célja, hogy a felhasználók számára nagyobb rugalmasságot biztosítson az általuk preferált böngésző kiválasztásában.

Egy másik lépés a nyitottság felé: az Apple hozzáférést biztosít harmadik féltől származó fizetési alkalmazásoknak az iPhone NFC-chipjéhez, lehetővé téve számukra az Apple Paytől független, érintés nélküli fizetések lebonyolítását. Ez a lépés elősegíti az iPhone-ok és más okostelefon-platformok közötti átjárhatóságot. Az EU-ban a fejlesztők mostantól további NFC-interoperabilitási kérelmeket nyújthatnak be, amelyeket az Apple eseti elbírál. Ez az eljárás lehetővé teszi az Apple számára, hogy meghatározza a kérelmek DMA-rendelkezésekkel való összeegyeztethetőségét, és felmérje a hatékony interoperabilitási megoldások megvalósíthatóságát.

Az uniós fejlesztők mostantól a szokásos App Review Board értékelésen túlmenően további közvetítést kérhetnek, ami az aggályok vagy elutasítások kezelésének hozzáférhetőbb és pártatlanabb eszközét jelenti. A közvetítési folyamatot úgy tervezték, hogy az EU-n belül legyen pártatlan, könnyen hozzáférhető és ingyenes.

A felhasználók biztonságának megerősítése érdekében az Apple további intézkedéseket vezet be, például az iOS-alkalmazások közjegyzői hitelesítését, a piactéri fejlesztők engedélyezését és az alternatív fizetésekre vonatkozó közzétételt. Ezen intézkedések ellenére az Apple elismeri, hogy a kockázatok továbbra is fennállnak, és folyamatos erőfeszítéseket ígér az új védelmi intézkedések bevezetésére. A vállalat továbbra is elkötelezett az Európai Bizottsággal való együttműködés mellett a felhasználók védelmét szolgáló további intézkedések feltárása érdekében.

Fontos kiemelni, hogy ezek a változások kifejezetten az Európai Unióra szabottak, a digitális piacokról szóló törvény által előírtak. Ráadásul kizárólag az iPhone-okra vonatkoznak, mivel az iPadOS-t az EU különálló platformnak tekinti, ami viszonylag kisebb piaci részesedése miatt mentesíti a DMA kritériumai alól.

Te egyébként szereted a Safarit, vagy örülsz, hogy lesz más opció is a böngészéshez? Írd meg a véleményed kommentben!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te is valamelyik vadiúj iPhone büszke tulajdonosa lettél vagy leszel, ITT beszerezheted hozzáillő iPhone 15 Pro védőfólia vagy más képernyővédődet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük