iphone 13 tok

Szuper hiánypótló funkciót hozott a videóhívásokba az iOS 17.4 (Megmutatjuk, mi ez és ajánlunk egy iPhone 13 tok kiegészítőt is, ha ezen a népszerű készüléken próbálnád majd ki)

A népszerű iPhone 13-mon tervezed majd kipróbálni az új rendszert és videóhívásozni? Hogy közben nehogy betörjön a telefonod, szerezz be most egy iPhone 13 tok kiegészítőt, mielőtt tovább mész:

 

Az Apple legutóbbi iOS 17.4 frissítése számos fejlesztést hozott, többek között új emojik bevezetését, a lopott eszközökkel kapcsolatos biztonsági intézkedések javítását, valamint az új alkalmazáspiacok és alternatív böngészők használatának lehetőségét az Európai Unión belül. Ezek közül a frissítések közül egy funkció kiemelkedik – az újdonsült képesség, hogy a gesztusalapú reakciókat alapértelmezés szerint kikapcsoljuk. Ez a módosítás egy gyakori problémát orvosol, amikor a reakciók véletlenül nem kívánt pillanatokban kerülnek felszínre. Olvass tovább, hogy megtudd, mi ez és nézd meg iPhone 13 tok tippünket is a biztonságos kipróbáláshoz.

Ha korábban már foglalkoztál a reakciókkal, ismerősek lehetnek azok az esetek, amikor váratlanul jelennek meg. Szerencsére az iOS 17.4-gyel az ilyen esetek ritkábbak lesznek.

 

Ha mégis akarod használni…

 

A legtöbb esetben az Apple gesztusalapú videoreakciói egyszerűen működnek – és nem csak FaceTime gesztusként; szinte bármelyik videokonferencia-alkalmazásban kiválthatók, amely támogatja a szabványos iPhone-kamera API-kat, beleértve a Microsoft Teams, a Google Meet és a Zoom alkalmazásokat. Még az sem szükséges, hogy a másik fél (vagy felek) iOS 17-et futtasson, vagy akár iPhone-t vagy más Apple-eszközt használjon, mivel az összes effektust a saját iPhone-odon generálod, és a videófolyam részeként küldöd át.

 

És ha nem…

 

A figyelemre méltó fejlesztés a videohívások során megjelenő kínos reakciók megelőzése körül forog, különösen a szakmai vagy hivatalos elköteleződésekkel összefüggésben. Az iOS 17-ben bevezetett Reakciók funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különleges animációkat építsenek be a FaceTime és más videohívásokba. Ezeket az animációkat vagy kijelölt gombokkal, vagy meghatározott kézmozdulatokkal lehet kiváltani. Például a békejel felfelé tartása arra késztet, hogy léggömbök lebegjenek körülötted, míg a hüvelykujj felfelé mozdulat egy tetszik ikont generál.

E gesztusok sokoldalúsága túlmutat a FaceTime-on, és számos harmadik féltől származó videochat-alkalmazást, például a Zoomot, a Microsoft Teams-t és a távgyógyászati szolgáltatásokat is magában foglalja. Míg ez a funkció egy kis bájt kölcsönöz az interakcióknak azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára az érzelmek vizuális közvetítését, kevésbé kívánatos olyan helyzetekben, ahol a komoly vagy koncentrált légkör a legfontosabb. Képzeld el, hogy egy fontos megbeszélésen véletlenül lufit küldesz, vagy egy online terápiás ülésen zavarodást okozol.

Az iOS 17.4 felismerve a reakciók alapértelmezett aktiválása által okozott potenciális kellemetlenségeket, egy döntő fontosságú módosítást vezet be. A fejlesztők mostantól letilthatják a reakciókat a videóalkalmazásaikban. Ez lehetővé teszi a hivatalosabb vagy ünnepélyesebb célokra, például távgyógyászati és tanácsadói szolgáltatásokhoz használt alkalmazások számára, hogy elkerüljék a váratlan zavarokat. A felhasználók továbbra is manuálisan engedélyezhetik a reakciókat, ha használni kívánják, de az alapértelmezett beállítás kikapcsolva lesz.

Ez a változás különösen előnyös a gyakori videohívásokat folytató szakemberek számára, mivel megkíméli őket a reakcióbeállítások állapotával kapcsolatos aggodalmaktól. Ennek a módosításnak a megvalósítása azonban az egyes alkalmazásfejlesztők kezében van. Ezért a felhasználóknak ajánlott ellenőrizni, hogy beépítették-e ezt a módosítást, mielőtt olyan videohívásokba bocsátkoznának, ahol a komoly hangnem fenntartása elengedhetetlen. Ez az újdonsült rugalmasság egyensúlyt kíván teremteni a reakciók kifejező és játékos jellege, valamint a kontrolláltabb és professzionálisabb videohívási környezet iránti igény között.

Veled fordult már elő kéretlen reakció videóhívás során? Mi a kedvenc újdonságod az iOS 17.4-ből?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha a most is szuper népszerű iPhone 13-mon próbálnád majd ki a frissítést, nézd meg iPhone 13 tok vagy más készülékekre szánt kiegészítőinket a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük