iphone 15 pro védőfólia

Hasznosnak szánt iOS 17 funkció, amit lehet, hogy inkább ki akarsz kapcsolni – Így állítsd le a Prediktív szöveget

Egy iPhone 15 modellen próbálod ki az új frissítés hasznos és kevésbé hasznos funkcióit is? Új készülékedhez hozzáillő stílusos, láthatatlan és profi védelem is dukál: nálunk már elérhető az iPhone 15 Pro védőfólia és más iGlass üvegfóliák a teljes iPhone 15 szériára a biztonságos “szövegeléshez”:

 

Igen, tény és való, hogy az Apple minden egyes szoftverfrissítéssel folyamatosan innovatív funkciókat és fejlesztéseket vezet be. Azonban nem minden funkció felel meg a felhasználók preferenciáinak, vagy nem bizonyul olyan zökkenőmentesnek, mint amilyennek tervezték. Az egyik ilyen funkció a soron belüli Prediktív szöveg, amelynek célja – a névből adódóan – az iPhone-on történő gépelés egyszerűsítése, nem összetévesztendően az alapból is jelen lévő gépelési javaslatokkal, vagy az autocorrecttel. Bár a koncepció ígéretesnek tűnik, nem mindig működik optimálisan, ami sok felhasználót arra késztet, hogy keresse a letiltásának módját. Ha Te is olyan vagy, aki azt mondja, “nekem az iPhone-om ne mondja meg, hogy mit akarok írni…”, akkor inkább kapcsold ki, követve ezt az útmutatót. Olvass tovább és mutatunk egy iPhone 15 Pro védőfólia kiegészítőt is, hiszen nálunk már ez is elérhető és mindenképp szükséges is, már ha biztonságban szeretnéd kipróbálni az iOS 17 minden újdonságát.

Az iOS 17 rendszerrel bevezetett soron belüli szövegjósló funkció célja, hogy a felhasználók gépelés közben az iPhone megjósolja a kívánt szavakat vagy kifejezéseket. Ha például a “Szia, hogy…” kezdetű mondattal kezded a gépelést, a funkció előre jelzi és javasolja a mondat befejezését a “vagy” kifejezéssel, és a szóköz megnyomásakor ezeket a lehetőségeket gyors kiválasztásra vagy automatikus beillesztésre kínálja.

A soron belüli prediktív szövegen belül két lehetőség van. A hagyományos prediktív szöveg legfeljebb három javasolt szót jelenít meg a billentyűzet felett, megjósolva a felhasználó által beírható következő szót, ez a funkció már évek óta létezik. Az új kiegészítő, a soron belüli szövegjóslás szürke szövegként jelenik meg az utoljára beírt szó mellett, amely egy olyan szót vagy kifejezést jelöl, amelyet az iPhone szerint a felhasználó esetleg be szeretne írni. A szóköz egyszeri megnyomása kiválasztja ezt a javaslatot.

Elméletben ez a funkció előnyösnek tűnik, mivel gyorsabb és hatékonyabb gépelést tesz lehetővé. A gyakorlatban azonban nem mindig felel meg a felhasználók elvárásainak. Félreértelmezheti a szándékolt mondatot, vagy pontatlan javaslatokat adhat, különösen akkor, ha az előző szó hibát tartalmaz. Következésképpen sok felhasználó kevésbé tartja kívánatosnak a soron belüli prediktív szöveget.

 

Hogyan lehet letiltani az iPhone-on a prediktív szöveget?

Szerencsére az Apple elismeri a felhasználói preferenciákat, és egyszerű módszert biztosít a szövegjóslás és a soron belüli szövegjóslás letiltására. Csak kövesd az alábbi lépéseket:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone készülékeden.
  • Görgess lefelé, és navigálj az Általános menüpontra.
  • A menüben lejjebb válaszd a Billentyűzetet.
  • Kapcsold ki a Prediktív szöveg funkciót.

A funkció kikapcsolásával mind a szövegjóslás, mind a szövegben lévő szövegjóslás megszűnik. A gyorsabb váltáshoz nyomd meg és tartsd lenyomva a billentyűzet bal alsó sarkában lévő billentyűzetváltó billentyűt (a földgömb ikon). Ott válaszd a Billentyűzetbeállítások menüpontot, és tiltsd le az Prediktív szöveg funkciót.

Bár az Apple minden egyes frissítéssel folyamatosan finomítja funkcióit, a soron belüli prediktív szöveg nem biztos, hogy minden felhasználónak tetszik. Bár az iOS 18-mal érkezhetnek javítások, jelenleg a funkció letiltása továbbra is járható megoldás. Az előny abban rejlik, hogy a felhasználók a személyes preferenciáik alapján könnyedén engedélyezhetik vagy letilthatják a prediktív szöveget, így rugalmasan használhatják az iPhone billentyűzetfunkcióinak ezen aspektusát.

Na, Te melyik csapatot erősíted: team autocorrect és gépelési javaslatok, vagy inkább mindent magadnak írsz meg? Jártál már viccesen valamelyikkel? Írd meg a véleményed és csekkold új kiegészítőinket is, mint például az iPhone 15 Pro védőfólia!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te is valamelyik vadiúj iPhone büszke tulajdonosa lettél vagy leszel, ITT beszerezheted hozzáillő iPhone 15 Pro védőfólia vagy más képernyővédődet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük