iphone 12 magsafe tok

Jó hír az iPhone 12 tulajdonosoknak: gyorsabb vezeték nélküli töltést kap a modell az iOS 17.4-hez (Nézd meg hozzá az iPhone 12 MagSafe tok kiegészítőt is)

A jó hír mellé iPhone 12 MagSafe tok kiegészítőt is tudunk, ha ilyen készüléked van, szerezd be itt és használd ki az újítást:

 

Úgy tűnik, hogy az Apple kellemesen meglepte az iPhone 12 felhasználókat egy húsvéti ajándékkal a legutóbbi iOS 17.4 frissítésben. Állítólag az iOS 17.4 az iPhone 12 sorozat számára azt hozta, amit az iOS 17.2 tavaly ősszel az iPhone 13 és 14 modellek számára, lehetővé téve a gyorsabb Qi2 vezeték nélküli töltési szabvánnyal való kompatibilitást. Ha ilyen készüléked van, akkor ne felejtsd el iPhone 12 MagSafe tok kiegészítőnket sem bevetni hozzá!

Még 2017-ben, amikor az Apple bevezette a vezeték nélküli töltést az iPhone 8, 8 Plus és X készülékeken, felkarolta a Qi szabványt, de a töltési sebességet 7,5 wattnál korlátozta. Ez lassabb volt, mint az a nagyobb sebesség, amelyet sok konkurens okostelefon elért a nagyobb teljesítményű Qi töltőkkel, például a Samsung telefonjaival, amelyek könnyedén elérték a 15 wattos sebességet. Az Apple azonban fenntartotta ezeket a 7,5 wattos sebességeket egészen a MagSafe iPhone 12-vel való debütálásáig, amely akár 15 wattot is lehetővé tesz, ha egy tanúsított MagSafe töltővel párosítják. Mindazonáltal, ha egy hagyományos Qi töltőt használtunk, még mágneses gyűrűvel is, az iPhone továbbra is 7,5W-os töltési sebességgel töltött.

Míg egyesek a MagSafe-t pusztán pénzcsinálónak tekintették, az Apple-nek jogos műszaki és környezetvédelmi indítékai voltak a MagSafe töltés megkövetelésére. Tanulmányok kimutatták, hogy a vezeték nélküli töltés nem hatékony a vezetékes töltéshez képest, ami akár 80 százalékkal több energiapazarlást és fokozott hőtermelést eredményezett, ha a tekercsek rosszul voltak beállítva. Ezt a problémát az Apple a törölt AirPower töltőjével kívánta orvosolni, amely az optimális hatékonyság érdekében több tekercset tartalmazott.

 

Kitekintés: Mi is az a MagSafe? A MagSafe egy olyan akkumulátortöltési módszer, amely egy belső mágnes használatával működik. Az iPhone hátuljába egy mágneses eszköz van beültetve. A MagSafe töltők vonzódnak ehhez az eszközhöz, ami biztosítja, hogy a vezeték nélküli töltő sikeresen igazodik – garantálva a gyors és biztonságos töltést. A vezeték nélküli töltőket kifejezetten úgy tervezték, hogy fel- és lecsatlakoztathatók legyenek az eszközökre, így a kettő között “könnyen csatlakoztatható” kapcsolat jön létre.

 

Az AirPower megszűnése után az Apple a MagSafe segítségével a mágneses gyűrűs megközelítést alkalmazta, hogy másképp kezelje a problémát, biztosítva, hogy az iPhone egyetlen töltőtekercshez igazodjon. A MagSafe tartozékeladások fellendülése ellenére az alapvető szándék nem kizárólag profitorientált volt. Körülbelül egy évvel az iPhone 12 debütálása után az Apple együttműködött a Wireless Power Consortiummal (WPC) egy nyílt szabványokon alapuló MagSafe változat kifejlesztésében.

A Qi2 szabvány 2023. januári bevezetése, az Apple hozzájárulása a MagSafe technológián alapuló új Magnetic Power Profile (MPP) kialakításához, jelentős lépést jelentett. Mivel a Qi2 nyílt szabvány, a vállalatok az Apple licencelése nélkül is gyárthatnak Qi2 töltőket, ezáltal megfizethetőbb lehetőségeket kínálnak, miközben szélesebb piacot érnek el. Bár még nem jelentek meg Qi2-támogatású Android-telefonok, de várhatóan megjelenhetnek.

Kezdetben csak az iPhone 15 sorozatú modellek támogatták a Qi2 töltést a megjelenéskor, az iPhone 13 és 14 modellek decemberben az iOS 17.2 révén váltak kompatibilissé. Meglepő módon az iPhone 12 modellek kezdetben ki voltak zárva, valószínűleg a régebbi töltőhardver miatt. Úgy tűnik azonban, hogy az iOS 17.4 megoldotta ezt, annak ellenére, hogy az Apple hivatalosan nem ismerte el a kiadási megjegyzésekben.

Bár az Apple nem említette kifejezetten az iPhone 12 és az iOS 17.4 Qi2-kompatibilitását, a Macworld által végzett tesztek és a felhasználói jelentések megerősítik a funkcionalitást. Ezért, bár nem hivatalos, úgy tűnik, hogy a Qi2 töltés a frissítés után is működőképes a különböző iPhone 12 modelleken.

 

Köszönjük a figyelmed. Katt IDE és szerezd be iPhone 12 MagSafe tok kiegészítőnket is készüléked stílusos és bombabiztos védelméhez és a gyors MagSafe töltéshez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük