iphone 12 kameravédő

Változás: Mostmár mindig a legújabb iOS-sel kaphatod majd kézhez új iPhone-odat (nem, eddig nem volt mindig így)

Ha Te pont jövőre akarsz majd váltani és mondjuk a népszerű iPhone 12-esed van jelenleg, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 12 kameravédő funkcióval is ellátott tok vagy egy iPhone 12 kameravédő fólia beszerzéséről, hogy biztosan kibírja addig a telefonod:

 

Hacsak nem tartozol azok közé az elkötelezett rajongók közé, akik a megjelenés pillanatában azonnal új iPhone-t vásárolnak, akkor valószínűleg találkoztál már egy ismerős dilemmával: megpróbálod visszaállítani a meglévő, a legújabb iOS-verzióval frissített iPhone-odat egy olyan új iPhone-ra, amely egy vagy két verzióval le van maradva. Nézzük, milyen megoldás jöhet most erre és csekkold iPhone 12 kameravédő tok választékunkat is, ha például pont ezt a népszerű készüléket használod.

Az Apple iPhone-ok millióit gyártja, amelyek közül néhány heteket vagy hónapokat tölthet a polcokon, mielőtt megvásárolnák őket. Ennek következtében nem ritka, hogy egy vadonatúj iPhone-t csak azért vesznek ki a dobozból, hogy felfedezzék, nem a legújabb iOS-verzió fut rajta. Ez a probléma tovább súlyosbodik, ha régebbi modelleket vásárolunk, például az iPhone 14 vagy 13 készüléket, amelyeken még mindig korábbi iOS-verziók, például az iOS 15-ös verziója van.

Előfordul, hogy még a piacra dobott iPhone-okon is hiányzik a legújabb iOS-verzió. Tavaly ősszel az iPhone 15 előrendelői iOS 17.0-val jöttek, pedig az iOS 17.0.1 már elérhető volt, mire a vásárlók megkapták a készüléket.

Ha elavult iOS-verzió van az iPhone-odon, az nem csupán kellemetlenséget jelent; megnehezíti az adatátvitelt a régi iPhone-odról, mivel a verziók nem feltétlenül egyeznek meg. Az iOS bevezetése óta nem lehet egy újabb iOS-verzióval készített biztonsági másolatot átvinni egy régebbi verziót futtató iPhone-ra, még akkor sem, ha a különbség olyan apró, mint az iOS 17.4.1 az iOS 17.4 ellenében.

Bár a modern iPhone-ok általában frissítéseket kérnek az újabb iOS-verzióval készített biztonsági másolat visszaállításakor, ez a folyamat időigényes és nem mindig sikerül, néha az iPhone újként való beállítására, frissítésére, majd törlésére van szükség az iCloud biztonsági másolat visszaállításához.

Szerencsére az Apple kitalált egy innovatív megoldást ennek a folyamatnak az egyszerűsítésére, amely az amerikai kiskereskedelmi üzleteiben debütál.

Tavaly ősszel a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman fedte fel, hogy az Apple kifejlesztett egy módszert a szoftverfrissítésre a lezárt, új iPhone-okon, és most úgy tűnik, hogy ez készen áll a bevezetésre. Gurman legutóbbi Power On hírlevele szerint az Apple áprilisra vezeti be ezt a rendszert az összes amerikai kiskereskedelmi üzletben, az országos elérhetőség pedig nyárra várható.

Az Apple által “Presto”-nak nevezett, cipőkhöz való fémdobozra hasonlító eszköz a MagSafe és más vezeték nélküli technológiákat kihasználva bekapcsolja a dobozban lévő iPhone-t, felszólítja az új szoftver letöltésére és telepítésére, majd a befejezés után kikapcsolja. Ennek következtében az újonnan vásárolt iPhone-ok a legújabb iOS-verzióval telepítve kerülnek ki a dobozból.

Az Apple tavaly év vége óta kísérleti jelleggel alkalmazza ezt a rendszert egyes boltokban. Bár a konkrétumok még nem tisztázottak, valószínű, hogy az iPhone-ok a frissítési folyamatot a fémboxon belül kezdik majd el, de Wi-Fi-n keresztül fejezik be, lehetővé téve a gyors frissítést az Apple munkatársai számára.

Hogy az Apple kiterjeszti-e ezt az eszközt más kiskereskedőkre is, vagy a raktáraiban valósítja-e meg, egyelőre bizonytalan. Egyelőre az Apple Store-ban történő vásárlás biztosítja, hogy az iPhone teljesen frissítve érkezzen meg. Emellett nem világos, hogy ez a módszer képes-e frissíteni a régebbi, még iOS 15-öt vagy iOS 16-ot futtató modelleket, mivel az újabb iPhone-okra jellemző hardver- és szoftveres szempontokra támaszkodik.

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 12 kameravédő termékeinket is iPhone-od ezen értékes részének védelméhez, ha Neked épp ilyened van, és tuti nem esik baja a legújabb szériáig és iOS-ig:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük