iphone 15 pro üvegfólia

Javul az iPhone 15 modellek üzemideje az iOS 17.4-gyel (A jó hír mellé itt egy iPhone 15 Pro üvegfólia tipp is, hogy biztonságban élvezhesd ki)

Új készülékedhez hozzáillő stílusos, láthatatlan és profi védelem is dukál: nálunk már elérhető az iPhone 15 Pro üvegfólia és más iGlass üvegfóliák a teljes iPhone 15 szériára, hogy biztonságban élvezhesd majd az új iOS-t is:

 

Ahogy az egy késői béta kiadásra jellemző, a negyedik iOS 17.4 fejlesztői béta többnyire nem tartalmaz jelentős változásokat. Az Apple azonban becsempészett egy érdekes meglepetést az Battery Health szekcióba, egyúttal bejelentette, hogy az iPhone 15 és iPhone 15 Pro modellek akkumulátorai kétszer annyi ideig tarthatják meg az egészségüket, mint amennyit először vártak. Ha ez iPhone 15 tulajdonosként jó hír a számodra, akkor csekkold iPhone 15 Pro üvegfólia és más, a szériához tervezett kiegészítőink széles választékát is, hogy biztonságban élvezhesd a hosszabb használati időt és sok mást.

Minden lítium-ion akkumulátor öregszik és veszít a kapacitásából idővel. Bár néhány dolog, például a túlzott hőhatás lerövidítheti ezt az élettartamot, az akkumulátorok egészségének romlásának tipikus oka egyszerűen az, hogy milyen gyakran töltöd őket. Még optimális körülmények között is elhasználódik idővel az akkumulátor. Ez egyszerűen a fizika és a kémia műve.

Ezt az élettartamot “töltési ciklusokban” mérik, ami azt jelenti, hogy hányszor töltheti fel az akkumulátort nulláról 100%-ra, mielőtt az eredeti kapacitásának csak 80%-át tudja megtartani. Az Apple MacBookokban és iPadekben használt lítiumion-akkumulátorokat évek óta 1000 töltési ciklusra méretezték, míg a kisebb eszközökben, például az iPhone-ban és az Apple Watch-ban lévő akkumulátorokat csak 500 töltési ciklusra.

A legtöbb iPhone-felhasználó számára az 500 töltési ciklus azt jelenti, hogy az akkumulátor körülbelül két évig bírja, mielőtt észrevehetően romlani kezdene, mivel nem használsz minden nap egy teljes töltési ciklust, hacsak nem rendszeresen egy lemerült iPhone-nal fejezed be a napot. Ehelyett minden egyes feltöltés részleges töltési ciklusnak számít, és ezek idővel összeadódnak.

Sajnos, ahogy korábban említettük, vannak más tényezők is, amelyek idő előtt öregíthetik az akkumulátort. A lista élén a túlzott meleg áll, de az sem tesz jót az akkumulátornak, ha állandóan 100%-os töltöttségi szintre tartod.

A mai iOS 17.4 béta azonban azzal a meglepő hírrel szolgált, hogy az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max akkumulátorai újratesztelésre kerültek, és 1000 töltési ciklusra lettek méretezve – ez kétszer annyi, mint a régebbi iPhone-modelleknél.

Az Apple a különböző médiumoknak elmondta, hogy az iPhone 15 akkumulátorait 1000 kisütési és újratöltési cikluson keresztül tesztelte olyan speciális körülmények között, amelyek véleménye szerint jellemzőek arra, ahogyan a legtöbb ember használja az iPhone-okat, és hogy az iPhone 15 modellek energiagazdálkodási rendszerét is továbbfejlesztették.

Ezek a fejlesztések az Apple legújabb modelljeiben kizárólagosan elérhető akkumulátor-állapotfunkciókban mutatkoznak meg. Az iPhone 15 például egyedülálló módon képes 80%-os töltésnél leállítani a töltést, így segítve az akkumulátor egészségének meghosszabbítását. Ez egy új funkció, amely megakadályozza, hogy az akkumulátor valaha is 80% fölé emelkedjen, ellentétben az Apple által az iOS 13-ban bevezetett Optimalizált akkumulátortöltés funkcióval, amely egyszerűen csak elhalasztja az akkumulátor feltöltését 100%-ra egy órával azelőtt, hogy úgy gondolja, hogy leveszed az iPhone-t a töltőről.

Az Apple frissítette az akkumulátor teljesítményéről szóló támogatási dokumentumát is, hogy tükrözze ezt a változást:

Az iPhone 14-es és korábbi modellek akkumulátorait úgy tervezték, hogy ideális körülmények között 500 teljes töltési cikluson keresztül megőrizzék eredeti kapacitásuk 80 százalékát. Az iPhone 15 modellek akkumulátorait úgy tervezték, hogy ideális körülmények között 1000 teljes töltési ciklus után is megőrizzék eredeti kapacitásuk 80 százalékát.

Az iPhone 15 akkumulátor-kezelő rendszere további információkat is képes megjeleníteni az akkumulátorral kapcsolatban, amelyek az iOS 17.4 rendszerben mostantól a Beállítások alkalmazásban az Akkumulátor > Akkumulátor állapota menüpont alatt találhatók meg. Ezek között szerepel az akkumulátor már elvégzett töltési ciklusainak száma, valamint a gyártás és az első használatba vétel dátuma. Az akkumulátor ciklusai már régóta elérhetők a Mac számítógépen, ahol a Rendszerinformációk alkalmazásban találhatók (amelyet gyorsan elérhetsz, ha az Apple logóra kattintasz az Option-kel, és a menüből kiválasztod); az iPhone 15 azonban az első iOS-eszköz, amely megjeleníti ezt az információt.

Na kinek van már iPhone 15-öse? Meg vagy elégedve az üzemidővel?

Köszönjük a figyelmed! Ha Te is valamelyik vadiúj iPhone büszke tulajdonosa lettél vagy leszel, ITT beszerezheted hozzáillő iPhone 15 Pro üvegfólia vagy más képernyővédődet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük