iphone 15 pro üvegfólia

Még hatalmasabb tárhellyel jöhet az iPhone 15 Pro: 2 TB-os opciót jósolnak az elemzők – Ezt tudjuk, amíg készülünk az iPhone 15 Pro üvegfólia megjelenésére

Mi már nagyon készülünk az iPhone 15 Pro üvegfólia termékünkre, így természetesen minden, az új szériával kapcsolatos hírt izgatottan fogadunk. Ez a mostani pedig különösen jó hír lehet a teljesítmény orientáltak számára: az idei iPhone 15 Pro termékcsalád ugyanis végre elhozhatja a felhasználók sokasága által remélt ismételt tárhelynövekedést, mivel egy új jelentés szerint az Apple nem aprózza el a dolgokat, és egyenesen megduplázza a tárhelykapacitást az összes készülék esetében. Nézzük is, mit mond pontosan a jelentés, amíg az iPhone 15 Pro üvegfólia termékünkre készülünk!

Az Apple évekig legfeljebb három tárhely-opciót kínált az iPhone Pro termékcsaládjaihoz. Ezt azonban a 2021-es iPhone 13 Pro-val megváltoztatta, amikor a csúcsmodellhez egy negyedik, 1 TB-os verziót adott hozzá. Ez folytatódott a tavalyi iPhone 14 Pro-val, amely 128 GB, 256 GB, 512 GB és 1 TB-os kapacitással érhető el. Most a yeux1122 új jelentése a koreai Naver blogon azt állítja, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max 2 TB-ra emeli a legmagasabb tárhely változatot. S bár a poszt nem viszi túlzásba a részletezést, ez valószínűleg azt eredményezné, hogy az Apple megduplázza a többi tárhely opciót, ahelyett, hogy egy ötödik új szintet adna hozzá, vagy hatalmas szakadékot hagyna az 512 GB-os és a 2 TB-os változatok, illetve a 256 GB-os és az 1 TB-os modellek között.

Persze mint minden pletykát, ezt sem szabad készpénznek vennünk. Elvégre ugyanezt hallottuk a 2021 végén megjelenő iPhone 14-ről is, ami soha nem valósult meg. Mindazonáltal egy ilyen lépés logikusnak tűnne, hiszen igazolná az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékekre érkező pletykált áremeléseket. Már ha tényleg jönnek. Ha már itt tartunk: a Bloomberg egy múlt havi jelentésében “az ügyet ismerő személyeket” idézett, akik szerint az Apple legalábbis “fontolgatja” a két Pro modell árának emelését. Nem tudni, hogy ezek a források honnan szerzik az információikat, de a Bloombergnek gyakran van hozzáférése az Apple-hez közelebb álló emberekhez.

Ha az Apple idén valóban megemeli az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max árát, az lenne az első alkalom, hogy a vállalat ezt megteszi a magasabb kategóriás iPhone-családok történetében. Az iPhone X 2017-ben vezette be a “Pro” sorozatot 999 dolláros induló árával, amely akkoriban egyesek számára indokolatlanul magasnak tűnt. Ez azonban azóta is ez az alapmodell ára, egészen a jelenlegi iPhone 14 Pro modellig. Hasonlóképpen, az iPhone XS Max – a “Pro” sorozat első nagyobb változata – 1099 dollárért került forgalomba, ami szintén a mai napig tart. (iGlass iPhone 15 Pro üvegfólia hamarosan – de nyugalom, mi nem emeljük majd az egekbe az iPhone 15 Pro üvegfólia árát!

Annak ellenére, hogy az árak mindvégig változatlanok maradtak, az Apple 2020-ban az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max modellekkel megduplázta az alap tárolókapacitást 64 GB-ról 128 GB-ra. Ez azonban egy lyukat töltött be a kínálatban, hiszen korábban soha nem volt 128 GB-os modell – a második szint 256 GB-os volt, míg az iPhone XS és az iPhone 11 Pro egy harmadik, 512 GB-os opcióval bővült. Ahogy korábban említettük, az iPhone 13 Pro aztán egy negyedik, 1 TB-os modellel bővült.

Bár drágának tűnhet, az 1 TB-os változat kínálja a legjobb ár-érték arányt gigabájtonként. Hagyományosan az Apple iPhone-ok árazási szórása 64 GB-onként 50 $, azaz 0,7 $/GB növekedést jelent. Az 1 TB-os modell azonban ezt a felére csökkenti, és 512 GB extra tárhelyet biztosít 0,39 dollár/GB-ért. Az Apple valószínűleg úgy gondolta, hogy az iPhone-modellek közötti 400 dolláros árugrás túlzás lett volna. Ha az Apple valóban megduplázza az összes iPhone 15 Pro modell tárhely kapacitását, nehéz megmondani, hogy az árazás hol is fog landolni. Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max árazása is emelkedhetne, miközben az alapmodellek árazása nem változna. Így az Apple továbbra is azt mondhatná, hogy az új iPhone Pro “999 dollárról indul”. Bár az 512 GB-os és az 1 TB-os modelleket technikailag ugyanolyan áron árulnák, mint az azonos kapacitású elődjeiket, mégis áremelést jelentenének a második és a harmadik tárolási szint esetében.

Te mit gondolsz, sokan ki tudnák használni még a 2 TB-os tárhelyet is? Ez már elegendő indok lenne arra, ha tényleg még drágább lenne az új iPhone? Írd meg, mit gondolsz, amíg várjuk az új iPhone 15 Pro üvegfólia termékünket is!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük