iphone 15 pro üvegfólia

Készül az iPhone SE 4? Egy újabb jelentés szerint igen, itt van, mikor jöhet

Már minden az iPhone 15 széria (nálunk pedig az új kiegészítők, mint például az iPhone 15 Pro üvegfólia) körül forog, de nem ez az egyetlen iPhone sorozat, amire érdemes lehet várni. A következő generációs iPhone SE-ről szóló hírek már-már egy igazi hullámvasútra küldik a kis iPhone-ok rajongóit: a folyton változó jelentések és határidők ugyanis mindenkit kételyek között hagynak, hogy mikor érkezik az új SE, vagy hogy egyáltalán érkezik-e. Nézzük is, mit valószínűsít a legújabb jelentés (miközben már gőzerővel várjuk az új bemutatót és az iPhone 15 Pro üvegfólia kiegészítőnket is), ami arról szól, hogy az Apple már versenyezteti, milyen gyártó készítse majd az OLED-kijelzőket az új SE-hez.

2022 végén a többnyire megbízható elemző, Ming-Chi Kuo azt állította, hogy az iPhone SE termékcsaládot határozatlan időre felfüggesztették. Februárra azonban Kuo elárulta, hogy a jelek szerint mégis visszatért a tervezet, és utalt arra, hogy már jövőre megérkezhet, hogy az Apple első házon belüli 5G modemchipjének próbaterméke legyen, az iPhone 14-en alapuló dizájnnal, amely még OLED-képernyőt is tartalmazna. Sajnos Kuo 2024-es időzítése kétségessé vált, amikor kiderült, hogy az általa “iPhone SE 4”-nek hitt készülék valójában volt nem más, mint egy mérnöki prototípus, amelyet az Apple az új 5G modemchip tesztelésére használ. Kuo szerint nem volt tervben az adott készülék sorozatgyártása vagy értékesítése.

Ez azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az Apple egy új iPhone SE-t fejleszt, sőt, azt sem, hogy ez lesz az első, amely megkapja az Apple saját 5G modemchipjét. Más elemzők már 2025-öt tűzték ki reálisabb mérföldkőnek az új iPhone megjelenésére, és valószínűleg nem véletlen, hogy ez az eredeti és legreálisabb becslés is arra vonatkozóan, hogy mikorra készül el az Apple 5G-s modemchipje. A 2025-ös iPhone SE további megerősítése egy múlt havi jelentésben jelent meg, amely a késés fő okaként az OLED-gyártási problémákra mutatott rá. Most ezt az ITHome megerősítette egy olyan jelentéssel, amely szerint a kisebb kijelzőgyártók azért küzdenek, hogy másodlagos beszállítói legyenek az új “iPhone SE 4”-ben használandó AMOLED paneleknek.

 

Mit várhatunk az iPhone SE 4-től?

 

iphone 15 pro üvegfólia

 

Ha Téged nem az SE, hanem inkább az új 15-ös széria izgat, akkor figyelj minket, mert hamarosan jönnek az olyan kiegészítőink is, mint az iPhone 15 Pro üvegfólia és sok más!

Bár Kuo előrejelzése, miszerint a következő iPhone SE az iPhone 14 dizájnján alapulna, egy téves értelmezésen alapult, ez nem jelenti azt, hogy nem valószínű, hogy épp hasonló lesz. Azt már tudjuk, hogy a következő iPhone SE OLED-képernyőt fog használni, és a legtöbb jelentés szerint 6,1 hüvelykes formájú lesz, ugyanolyan szögletes élekkel, mint az Apple jelenlegi iPhone-családjának többi tagja. Ez azt jelenti, hogy jó esély van rá, hogy erősen hasonlítani fog a standard iPhone modellek utolsó néhány generációjára.

Továbbá, mivel a jelenlegi 2022-es iPhone SE már egy A15-ös chipet tartalmaz, amely hasonló az iPhone 14 és iPhone 14 Plus készülékekben található, logikus, hogy a következő generációs modell egy még erősebb chipre fog váltani. A várható 2025-ös megjelenési időkeret alapján ez valószínűleg az A17-es chip lesz, amely az idei iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellekbe kerül.

Mit sejtünk még? Az iPhone SE már régóta várható volt, hogy áttér az oldalsó gombos Touch ID érzékelőre. A jelenlegi iPhone SE azonban mindig is inkább egy “arany középút” kiadásnak tűnt, amelynek célja, hogy 5G képességeket hozzon az Apple olcsó iPhone-okba, és minden más szempontból megegyezik a 2020-as második generációs modellel, kivéve a gyorsabb A15 chipet a belsejében.

Az előlap körüli TrueDepth kamera hiánya lehetővé tenné egy kisebb notch vagy akár egy kameralyukas kialakítás elhelyezését. Az Apple akár azt is fontolóra veheti, hogy a Dynamic Islandet az iPhone SE-re is elhozza, hiszen 2025-re ez már bevett alapfunkció lesz. Jó esély van arra is, hogy az iPhone 16 átveszi a kijelző alatti Face ID-t, túllépve a jelenlegi Dynamic Island dizájnon, és ezáltal még kevésbé prémium funkcióvá téve azt.

Te mit gondolsz az SE szériáról, örülnél a következőnek, és ha igen, megvárod? Írd meg a gondolataid kommentben, amíg az iPhone 15 Pro és egyéb kiegészítőkre készülünk.

 

Figyelj minket, mert hamarosan jön az iGlass iPhone 15 Pro üvegfólia és sok más kiegészítő a legújabb iPhone-okhoz!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük