iphone 15 pro üvegfólia

Emojiból sosem elég: ez a 115 új emoji jön az iOS 17.4-gyel – Lesz barna gomba, fejcsóváló ember és sok más

Egy új iPhone-on iOS 17-ezel már most? Vadiúj készülékedhez hozzáillő stílusos, láthatatlan és profi védelem is dukál: nálunk már elérhető az iPhone 15 Pro üvegfólia és más iGlass üvegfóliák a teljes iPhone 15 szériára!

 

Most, hogy az Apple befejezte az iOS 17 főbb kiegészítéseit, a hangsúlyt arra helyezi át, hogy néhány friss emojit is behozzon a képbe, legnagyobb örümünkre. Az iOS 17.4 béta verziójának kezdeti bevezetését ezen a héten mutatták be a fejlesztőknek, amely a tavaly ősszel elfogadott Emoji 15.1 specifikációban jóváhagyott legújabb készletet vezeti be. Nézd meg, milyen emojikkal bővül a tárház és mutatunk egy iPhone 15 Pro üvegfólia kiegészítőt is, hiszen nálunk már ez is elérhető és mindenképp szükséges is, már ha biztonságban szeretnél emojikat küldeni (is).

Nem sok meglepetés vár minket, tekintve, hogy tavaly nyáron már kaptunk egy kis ízelítőt a specifikáció tervezetéből. Azonban, ahogy az lenni szokott, egy kis időbe telik, amíg az Apple integrálja ezeket az új emojikat a gyártási ciklusba. A Unicode konzorcium, amely a különböző platformok karakterszabványainak karbantartásáért felelős, minden ősszel zöld utat ad egy-egy jelentős új karakterkódszabványnak, így az új emoji-karakterek bevezetésének is. Sajnos ezek a jóváhagyások gyakran túl későn érkeznek ahhoz, hogy az Apple nagyobb iOS-kiadásaiba beépüljenek.

Jellemzően az Apple az új emojik bevezetését addig hagyja, amíg más lényeges frissítésekkel nem foglalkozik, így azok az iOS 17.4-ben debütálnak, pontosan a tervezett időpontban. Hasonló esetek történtek az új emojik bevezetésével az iOS 14.5, az iOS 15.4 és az iOS 16.4 rendszerekben. Annak ellenére, hogy az Unicode konzorcium csupán az emoji-karakterek vázlatát adja meg, az egyes platformokon múlik, hogyan értelmezik és keltik életre ezeket a fogalmakat. Ezért fordulhat elő, hogy az emojik kissé eltérően jelennek meg az Apple, a Google, a Microsoft és a Samsung platformjain.

Az Emojipedia tavaly nyári előnézetei valójában az Emojipedia Emoji Design vezetője, Joshua Jones által készített saját koncepcionális képek voltak. Bár az Emojipedia hajlamos az Apple stílusához igazodni, a végső tervek az Apple művészeinek kezében vannak.

Az iOS 17.4-ben az Apple tervezői a 15.1-es Emoji 15.1-es változatát tették a magukévá. Például, míg az Emoji 15.1 bevezeti a Lime-ot, ami lényegében egy zöld színt határoz meg, az Apple úgy döntött, hogy inkább egy lime szeletet ábrázol, mintsem az egész gyümölcsöt.

 

iphone 15 pro üvegfólia

 

A másik oldalon a Barna gomba Apple általi értelmezése jobban igazodik a standard Nintendo-féle Gomba emoji ábrázolásához. A Főnixmadár, amely a Madár és a Tűz emojik kombinációja, részletesebbnek és kevésbé karikatúraszerűnek tűnik az Apple tervében az Emojipedia koncepciójához képest.

Az iOS 17.4 összesen 118 új emojit hoz. Ezek közül azonban, akárcsak a korábbi kiadásokban, sok a meglévő emojik egyszerűbb variációja, amelyek célja a nemek közötti semleges családcsoportok létrehozása, valamint a futó, sétáló, térdelő, fehér bottal járó, manuális kerekesszékes és az automata kerekesszékes ember megfordított, jobbra néző változatai.

Az új emojik nagy része a megfordított változatokból származik, mindegyikben az alap sárga mellett három nemi opció és öt bőrszín-módosító van. Ez 18 lehetséges kombinációt eredményez a fent említett személyek emojik mindegyikéhez, így összesen 108 “új” emojit kapunk.

Ahogy az az emoji frissítéseknél lenni szokott, a küldőnek és a címzettnek is olyan platformokon kell lennie, amelyek ugyanazt az emoji szabványt támogatják. Így az iOS 17.4 bétát használók élvezhetik és kiválaszthatják az új emojikat, de azok a felhasználók számára, akik még iOS 17.3-at vagy egy régebbi verziót használnak, nem fognak helyesen megjelenni. Érdekesség, hogy néhány más platform megelőzte a korábbit. A Samsung októberben a One UI 6.0 frissítésébe illesztette be az új emojikat, a Google pedig novemberben kezdte meg az új emojik saját verzióinak bevezetését. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb Android 14 felhasználó már hozzáférhet hozzájuk, és fokozatosan integrálódnak a Google webes platformjaiba, például a Gmailbe és a YouTube-ba.

Te mit gondolsz, emojiból sosem elég? Miket használsz a leggyakrabban és mi az, amit még mindig hiányolsz?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te is valamelyik vadiúj iPhone büszke tulajdonosa lettél vagy leszel, ITT beszerezheted hozzáillő iPhone 15 Pro üvegfólia vagy más képernyővédődet a biztonságos iOS 17-ezéshez és emoji küldéshez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük