iphone 15 pro max üvegfólia

Az iOS 17 megakadályozza, hogy az appok feleslegesen lássák az összes fotódat, itt van, hogyan

Jön az iPhone 15 (és az iGlass iPhone 15 Pro Max üvegfólia, többek között, de ne szaladjunk ennyire előre), de az idei év sztárjai között ott szerepel maga az iOS 17 is, amely számos hasznos újítást hozott a jobb kiberbiztonságunk érdekében. Az iOS 17 egyik ilyen új adatvédelmi fejlesztése egy új, beágyazott fotó kereső a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, valamint, ami talán még érdekesebb, hogy immár figyelmeztetéseket kapunk arról, hogy mely alkalmazások rendelkeznek teljes hozzáféréssel a fotótárunkhoz. Nézd meg, hogyan korlátozhatod az iPhone Fotók alkalmazáshoz való hozzáférését az iOS 17-ben – olvasd el útmutatónkat, amíg az iPhone 15 Pro Max üvegfólia és az új széria megjelenésére várunk.

Kétségtelen, hogy a Fotók alkalmazás már most is kellőképp biztonságos. Nemcsak az összes privát fényképét tárolhatjuk biztonságosan és rejthetjük el a Face ID vagy a Touch ID mögé, hanem engedélyt is kell adnunk minden olyan alkalmazásnak, amely hozzáférést szeretne kapni a fotóinkhoz. Az iOS 17-tel azonban az Apple egy lépéssel továbbviszi a Fotók alkalmazás bebiztosítását. Mostantól megkérdezi, hogy beleegyezel-e abba, hogy az alkalmazások továbbra is hozzáférhessenek a fotóidhoz. Ahogy azt korábban Ben Geskin Twitter-felhasználó észrevette, az iOS 17 néhány hónap elteltével emlékeztetni fog, ha egy alkalmazás még mindig hozzáfér a teljes fotótáradhoz, és megkérdezi, hogy továbbra is engedélyezed-e a teljes hozzáférést, vagy korlátozni akarod az alkalmazás hozzáférését.

Míg az Apple az iOS 16-ban tartalmazza a harmadik fél által készített fényképekhez és videókhoz való hozzáférés korlátozásának lehetőségét a kiválasztott tartalmakhoz, az iOS 17-ben több frissítés is van a tudatosság és az adatvédelem javítása érdekében ezen a területen. Az új fotó választó és az iPhone kameratekercséhez teljes körű hozzáféréssel rendelkező alkalmazásokkal kapcsolatos figyelmeztetések mellett az Apple szerint amikor az alkalmazások az iOS 17-ben Fotók alkalmazás jogosultságait kérik, a felhasználók felé “több információt fognak mutatni arról, hogy mit is fognak megosztani…”.

Ez magában foglalja a felhasználók emlékeztetését arra, hogy az alkalmazások láthatják a helyadatokat és a képaláírásokat; magyarázatot ad arra, hogy egy alkalmazás miért kéri a Fotók alkalmazás hozzáférését, valamint a könyvtárban lévő fényképek és videók aktuális mennyiségét.

 

– Termékajánló: hamarosan érkezik az iPhone 15 Pro Max üvegfólia, stay tuned! –

 

Hogyan korlátozhatjuk az appok hozzáférését a fotóinkhoz iOS 17-tel?

 

Az iOS 17 jelenleg bétaverzióban van, de kipróbálhatod. Ne feledd, hogy a funkciók változhatnak a béta-időszak alatt.

  • Miután telepítetted az iOS 17-et az iPhone-odra, figyeld az automatikus figyelmeztetéseket azokról az alkalmazásokról, amelyek teljes hozzáférést kaptak a Fotók alkalmazáskönyvtárhoz, és döntsd el, hogy továbbra is engedélyezed-e a hozzáférést.
  • Válassz a Korlátozott hozzáférés, a Teljes hozzáférés engedélyezése vagy a Ne engedélyezd opciók közül.
  • Akkor is megjelenik a figyelmeztetés, ha egy alkalmazás először kér engedélyt a Fotók alkalmazáshoz.

iphone 15 pro max üvegfólia

Forrás: Reddit

Ha manuálisan is szeretnéd kontrollálni az iPhone Fotók alkalmazáshoz való hozzáférését, menj a Beállítások menüpontba > lapozz lefelé, és keresd meg a korlátozni kívánt alkalmazást > válaszd a Fotók menüpontot > koppints a Nincs vagy a Korlátozott hozzáférés lehetőségre. Miután egy alkalmazás hozzáférését teljesről korlátozottra váltottad, megjelenik az iOS 17 Fotóválasztó. Használhatod a tetején található Fotók vagy Albumok kapcsolót, a keresősávot, vagy egyszerűen csak elhúzhatod és választhatsz. Ha befejezted, koppints a jobb felső sarokban lévő Kész gombra.

Miután beállítod egy alkalmazás korlátozott Fotók alkalmazáshoz való hozzáférését, bármikor visszatérhetsz a módosításhoz, ha visszamész a Beállítások > alkalmazás > Fotók > Kijelölt fotók szerkesztése menüpontba.

Érdemes megjegyezni: Az iOS 17-ben létezik egy alacsonyabb szintű Fotók alkalmazáshoz való hozzáférés, amelyet néhány alkalmazás használ. A Beállításokban csak két lehetőség jelenik meg: “Nincs” és “Csak fényképek hozzáadása”, az utóbbinál manuálisan lehet kiválasztani az alkalmazással használni/küldeni kívánt tartalmat.

Te melyik iOS 17 újdonságnak örülsz eddig a legjobban? Letöltötted a béta verziót, vagy vársz a hivatalos megjelenésig? Írd meg kommentben, és ne felejts el figyelni minket, amíg izgatottan készülünk az iPhone 15 széria és olyan új termékeink, mint az iPhone 15 Pro Max üvegfólia bemutatására.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük