iphone 15 szilikon tok

5 dolog, amit nem tudtál az Apple-ről

Napról napra közeledünk az iPhone 15 széria, és az új iGlass kiegészítők, mint például az iPhone 15 szilikon tok megjelenéséhez. Az új iPhone-ok és a várva várt iGlass termékek – amelyek közül az iPhone 15 szilikon tok biztosan nagy dobás lesz, de psszt – bemutatásának közeledtével pedig mi mindig egy kicsit nosztalgikus hangulatba kerülünk, és ez most sincs másképp. Elvégre, az Apple már lassan 50 éves! Valószínűleg idősebb, mint a legtöbb itt olvasó. Ennyi év távlatából az Apple rengeteg hihetetlen élményt tudhat magáénak az évek során. Ezért összegyűjtöttük a legérdekesebb tényeket az Apple-ről, amiket valószínűleg még nem tudtál! Némelyik vicces, némelyik furcsa, némelyik pedig egyenesen lenyűgöző.

 

Egykor Apple ruhákat is lehetett kapni

 

iphone 15 szilikon tok

 

Manapság az Apple meglehetősen szigorú, ha a bevezetett termékek skálájáról van szó. A ’70-es és 80-as években azonban a vállalat egy kicsit bátrabb volt, és igencsak változatos dolgok piacra dobásával kísérletezett. Az egyik ilyen termék a The Apple Collection nevű ruházati termékcsalád volt, amely különböző pólókat, nadrágokat és kiegészítőket tartalmazott, amelyek az Apple színes témáját mutatták be. Annak idején a ruházati vonal nem volt olyan népszerű, de a legtöbb darabot manapság valószínűleg több ezer dollárért adnák el.

 

Az Apple gazdagabb, mint egyes országok

 

Ez talán nem is olyan meglepő, hiszen az Apple volt az első trillió dolláros vállalat, amely valaha is létezett. Mégis lenyűgöző, hogy az Apple-nek mennyi pénze is van. Az Apple bevétele nagyobb, mint az olyan országoké, mint Ecuador, Guatemala és Irak. Az Apple annyira gazdag, hogy egy időben arról számoltak be, hogy a vállalatnak több pénze van, mint az amerikai kormánynak, amibe még belegondolni is őrület. Persze ehhez mi iPhone-osok is kellünk, de mégéri, ugye? (És ha már ennyit költünk telefonra, gondoljunk a védelemre is, például egy iPhone 15 szilikon tok beszerzésével a következő slágerszériához.)

Az első Apple logón Newton szerepelt

 

iphone 15 szilikon tok

 

Az Apple rengeteget fejlődött az évek során, és ebbe a logó hosszú evolúciója is beletartozik. Ami azt illeti, ha megnézzük az eredeti Apple logót, azt sem tudnánk megmondani, hogy ez ugyanaz a cég. Eleinte az Apple logóján Isaac Newton szerepelt, a gravitáció felfedezéséről híres ember, miután egy alma a fejére esett. A logót az Apple harmadik társalapítója, Ronald Wayne készítette, majd miután ő távozott a cégtől, az Apple megváltoztatta a logót a manapság már megszokott, harapott almára, de ennek is többféle változata létezett.

 

Ezért használ 9:41-es időpontot minden iPhone kijelzőjén

 

Neked feltűnt már? Amikor az Apple egy új iPhone funkciót mutat be egy keynote vagy sajtóközlemény során, az óra nagy valószínűséggel 9:41-re van állítva. Ez nem puszta véletlen. Az Apple azért használja ezt az időpontot, mert Scott Forstall, az iOS korábbi vezető alelnöke szerint ekkor mutatják be a legtöbb új terméket az Apple bemutatói során. Ráadásul ez a 9:42 körüli időpont volt az, amikor Steve Jobs 2007 januárjában bemutatta az első iPhone-t a világnak, így ez egy elég különleges időpont az Apple számára.

 

 

Könnyebb volt bejutni a Harvardra, mint az Apple-höz

 

Az Apple az exkluzivitásról szól, és úgy tűnik, ez a munkalehetőségekre is vonatkozott, főleg régebben. Amint arról a Business Insider beszámolt, 2009-ben a cupertinói vállalat bejelentette, hogy több mint 10 000 ember jelentkezett az abban az évben induló új manchesteri Apple Store-ban betöltendő állásra. Ebből a több ezer emberből mindössze alig több mint 200-nak sikerült megkapnia az állást. Ez körülbelül 2%-os elfogadási arányt jelent, ami nem csak hogy alacsony, de jóval alacsonyabb, mint a Harvardon.

A tekintélyes egyetem 2008-ban mindössze 2000 jelentkezést fogadott el a 29 000-ből, ami egy szolidabb, 7%-os felvételi arányt jelent. Nos, ki melyiknél próbálkozna be?

 

Köszönjük a figyelmed! Te mióta vagy iPhone-os? Mennyit ismertél ezek közül? Írd meg a véleményed, amíg az iPhone 15 szilikon tok és más újdonságaink bemutatására készülünk.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük