iphone 12 szilikon tok

Ez az iOS 17 funkció segít majd a spórolásban – Ha nehezen követed, mire költesz, erre szükséged van

Ha iPhone 12-n tervezel majd iOS 17-ezni, mielőtt a pénztárcád védelmére térnénk, gondoskodj telefonod külső biztonságáról is egy iPhone 12 szilikon tok beszerzésével – a betört iPhone ugyanis tuti költséges mulatság:

 

Az idei szoftverfrissítés, az iOS 17 nem biztos, hogy olyan világmegváltó funkciókat hoz majd, mint amiket az elmúlt években láttunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz izgalmas kiadás a maga módján. Több tucatnyi szuper hasznos kis fejlesztés jön, amelyek összeadódnak, és az iOS 17 összességében nagyobb frissítés lesz, mint gondolnánk – ilyen ez a következő, kiadásokat nyomonkövető Shortcut is, amit most bemutatunk egy iPhone 12 szilikon tok ajánlás mellett, hogy hátlap- és kijelzőcsere tutira ne legyen a költéseid között.

 

Új “tranzakció” triggerek a Shortcuts alkalmazásban

 

Ha még nem próbáltad ki az Apple Shortcuts alkalmazását, akkor tényleg érdemes megtenned. Ez az iPhone egyik leghatékonyabb funkciója, amellyel szinte bármit automatizálhatsz, amit csak el tudsz képzelni.

A legegyszerűbben mondva a Parancsikonok lehetővé teszik, hogy a kezdőképernyőn egy gombot helyezz el egy feladatsor elvégzéséhez, ami lehet bármi, néhány előre meghatározott emlékeztető beállításától kezdve a dalok lejátszási listáinak összeállításán át a képek átméretezéséig és elküldéséig a fotótárból.

 

iphone 12 szilikon tok

 

A Shortcuts azonban néhány hatékony “kiváltó” funkciót is tartalmaz, amelyekkel automatizálhatók ezek a rutinok, amikor valami történik az iPhone-on vagy az iPhone-nal. Például egy parancsikont lefuttathatsz egy tervezett napszakban, amikor megérkezel egy adott helyre vagy elhagyod azt, vagy akár akkor is, amikor egy adott szöveges üzenetet kapsz, amikor csatlakozol az autódban a Bluetooth-hoz vagy a CarPlay-hez.

Most az iOS 17 egy újabb erőteljes új kiváltóval egészíti ki ezt a már így is széleskörű listát: Tranzakció.

Ez lehetővé teszi egy rutin futtatását, amikor az Apple Walletből egy kártyát vagy bérletet érintünk meg. Ez nem korlátozódik az Apple Pay tranzakciókra sem; minden olyan típusú megérinthető kártyát támogat, amelyet a Walletben tárolhatsz, beleértve a közlekedési kártyákat, az otthoni, irodai és szállodai digitális kulcsokat.

A Shortcuts többi triggeréhez hasonlóan az adott kártya megérintése után tetszőleges rutin futtatható. A kiváltó azonban a tranzakcióra vonatkozó információkat is továbbítja a következő lépéshez. Az Apple Pay esetében ez magában foglalja a használt kártyát, az üzletet, ahol használtad, és a tranzakció összegét. Ez megkönnyíti majd a vásárlások folyamatos nyilvántartását. Az új vásárlásokat például naplózhatod egy táblázatba, vagy hozzáadhatod egy jegyzethez a Jegyzetek alkalmazásban. Ezt az információt bármely más alkalmazásnak is továbbíthatod, így ha van olyan pénzügyi alkalmazásod, amely támogatja a Shortcutsot, akkor közvetlenül ott rögzítheted a tranzakciót, amint a vásárlást végrehajtod, így megspórolhatod a későbbi kézi beütés fáradságát.

Külön szuper, hogy az új tranzakcióindító lehetővé teszi a szűrést a használt kártya, a vásárlás kategóriája és még a kereskedő alapján is, akinél a vásárlást végezted. Így például csak az élelmiszervásárlásokat is nyomon követheted, vagy csak az egy adott kávézóban történt vásárlásokat.

Ha tágabb értelemben gondolkodunk, ez a trigger bármilyen műveletsorozatot lefuttathat, így jóval túlmutathat a vásárlások naplózásán. Létrehozhatsz egy emlékeztetőt, hogy fagyaszd le a húst, miután vásároltál valamit a helyi hentesboltban, vagy automatikusan megnyithatod a kalóriakövető alkalmazást, amikor vettél egy finomságot a fagyizóban.

És mivel más kártyatípusokra, például közlekedési kártyákra és irodai bérletekre is vonatkozik, ami még több izgalmas lehetőséget nyit meg. Naplózhatod, hogy mikor szálltál fel a metróra, vagy mikor jelentkeztél be a munkahelyeden, üzenetet küldhetsz egy szerettednek, amikor felszállsz a vonatra, hogy hazafelé ingázz, vagy amikor a repülőgéped előtt átléped a TSA biztonsági ellenőrző pontot, vagy beállíthatsz egy időzítőt, hogy mikor jár le az ingyenes átszállási ablak a közlekedési bérletednél. Mint a legtöbb gyorsbillentyű, a lehetőségek szinte végtelenek, és érdekes lesz látni, hogy az emberek mit találnak ki, amint az iOS 17 megjelenik.

Te használsz már Shortcutokat? Mi a kedvenced?

 

Köszönjük a figyelmed. Katt IDE és szerezd be iPhone 12 szilikon tok kiegészítőnket is készüléked stílusos és bombabiztos védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük