iphone üvegfólia

iOS 17: Journal alkalmazás, jobb autocorrect, StandBy és sok más életminőség-javító funkció érkezik a frissítéssel

Először is, ha iPhone-os vagy, gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről a biztonságos iPhone-ozáshoz, hogy sokáig kiélvezhesd az iOS 17 nyújtotta új funkciókat:

 

Hivatalosan is bejelentésre került az Apple iOS 17, amely a várakozásoknak megfelelően a WWDC 2023 keynote színpadán debütált. A kiemelt újítások közé tartoznak az új biztonsági funkciók, a beépített naplózó alkalmazás, az új Standby üzemmód, az újratervezett névjegykártyák, a jobb autocorrect és hangátírás, valamint az élő FaceTime hangposta. És a “Hey Siri”-ből mostantól kihagyhatod a “hey”-t.

Nézzük is bővebben az iOS 17 újdonságait, valamint a kompatibilis készülékek listáját. Ha pedig a Tiéd is az, akkor mielőtt tovább görgetsz, gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről is, hogy be ne törjön a kijelződ, mielőtt megérkezne a frissítés.

 

Mikor érkezik az iOS 17?

Az iOS 17-et a június 5-én, a WWDC 2023 konferencián jelentették be és mutatták be, de csak ősszel, szinte biztosan szeptember közepén jön ki az iPhone-okra világszerte. (Utoljára 2011 októberében, az iOS 5 esetében jelent meg szeptemberen kívül iOS-frissítés). Valószínűleg szorosan az iPhone 15 bemutató esemény után következik majd. Az iOS 17 megjelenési dátumát 2023. szeptember 11-re, hétfőre jósoljuk. Mielőtt a teljes verzió ősszel megérkezik, az iOS 17 bétaverziók sorát adják ki a tesztelőknek, kezdve az első fejlesztői bétával, amelyet valószínűleg a WWDC 2023 első napján adnak ki.

 

Kompatibilis iPhone készülékek

 

Az iOS 17 nem fogja támogatni az iPhone 8 és az iPhone X készülékeket, így az iPhone XS és újabb készülékek képesek lesznek az iOS 17 futtatására.

A következő iPhone-ok kapnak támogatást az iOS 17-hez, bár lehetséges, hogy nem mindegyikük fogja támogatni az összes új funkciót:

 • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS, iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone SE (2. generációs vagy újabb)

 

iOS 17: a legfőbb új funkciók

 

Bár lehet, hogy nem ez a valaha volt legambiciózusabb iOS-frissítés, de az iOS 17  azért így is sok mindent tartogat ahhoz, hogy izgatottan várjuk az őszi megjelenést.

 

Journal, amely segíti a mentális egészséged

 

iphone üvegfólia

 

A Journal egy vadonatúj naplózó alkalmazás, amely az Emlékek a fényképeken című alkalmazáson alapul, és új módot kínál a különleges pillanatok újraélésére. Ez egy új módja annak, hogy emlékezz és írj az élményekről szöveggel, helyszínnel, fotókkal és még sok mással. Te választod ki, hogy mit szeretnél beleírni, de javaslatokat kapsz arra az esetre, ha nem tudod, miről írj, és ezeket a közelmúltbeli tevékenységekből intelligens módon válogatják Neked össze. A Javaslatok API elérhető lesz a fejlesztők számára, így a harmadik féltől származó alkalmazások zökkenőmentesen integrálhatók lesznek a Journalba.

 

StandBy

 

iphone üvegfólia

 

A mindig bekapcsolt kijelzővel felszerelt iPhone 14 Pro megjelenésével a zárolási képernyő minden eddiginél hasznosabbá vált. Ez egy hasznos funkció, amely olyan információkat mutat, mint az idő, és kis widgeteket jelenít meg extra információkkal – és most az Apple még hasznosabbá szeretné tenni az új StandBy nevű funkcióval. A StandBy teljesen testreszabható, teljes képernyős élményt nyújt a felhasználóknak, amikor az iPhone töltődik és az oldalán van. A StandBy tökéletes éjjeliszekrényként, és számos óra stílusával és fotójával személyre szabható.

Emellett képes leszel navigálni a Smart Stacks információk között, amelyek segítségével még kényelmesebbé teheted iPhone-odat az asztalodon. Az élő tevékenységek, a Siri, a bejövő hívások és az értesítések ebben az üzemmódban ragyognak, és teljes mértékben kihasználja az iPhone 14 Pro Always-On-Display funkcióját. Ez talán a legmenőbb iOS 17 funkció!

 

Az automatikus javítás és a diktálás okosabbá váltak

Az Autocorrect frissítései az Apple által “transzformátor nyelvi modellnek” nevezett újításokkal javítják a gépelés élményét és pontosságát az iPhone-on. Mostantól gépelés közben is kaphatsz prediktív szövegajánlásokat, így a szövegbevitel gyorsabb lesz, mint valaha. A diktálás is nagyobb pontossággal működik az új beszédfelismerő modellnek köszönhetően.

 

A Telefon és a FaceTime alkalmazás frissítései

 

iphone üvegfólia

 

Az iOS 17 a Telefon alkalmazásban elérhetővé teszi a Kontakt posztereket, amelyek lehetővé teszik, hogy a kapcsolattartók fotóit úgy alakítsd ki, hogy azok a Zárolási képernyő háttérképéhez hasonlóan nézzenek ki. Ez azt jelenti, hogy a bejövő hívások a testreszabható betűtípusokkal és színekkel minden eddiginél jobban néznek ki. A Contact Posters az összes harmadik féltől származó hívásra alkalmas alkalmazásban is elérhető lesz.

Az iOS 17 az iPhone-ra is elhozza az élő hangpostát. Ez azt jelenti, hogy valós idejű átiratot láthatsz, amint valaki hangpostát hagy, és közben felveheted a telefont. A Telefon alkalmazás a spamhívásokat is azonnal elutasítja. Az Apple ügyelt arra, hogy a Live Voicemail adatvédelmi aspektusára összpontosítson, így az iPhone-on lévő Neural Engine az eszközön belül kezeli a hangüzeneteket, és teljesen privát.

A FaceTime is kapott némi hangposta funkciót: ez lehetővé teszi, hogy hang- és videoüzeneteket hagyj, ha valaki nem veszi fel a hívást. Reakciókat is hagyhatsz az alkalmazásban, például szíveket, lufikat, tűzijátékot, lézersugarakat, esőt és még sok mást.

 

Üzenetek és Check In funkció

 

Az Üzenetek app egy teljesen új matricaélményt kínál, amely lehetővé teszi az élő matricák létrehozását. Az élő matricák effektekkel és más menő szerkesztési lehetőségekkel keltik életre matricáidat. Az Üzenetek új frissítései közé tartozik az iMessage alkalmazások jobb menüje, a hatékonyabb keresés további keresési szűrőkkel, a felzárkózási nyíl, amellyel pontosan láthatod, hol hagytad el legutóbb a beszélgetést, és a tartózkodási helyed megosztásának lehetősége valós idejű frissítésekkel közvetlenül a beszélgetésben.

Az Üzenetek egy új biztonsági funkciót is bevezet, a Check In nevű funkciót, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizd, hogy egy családtag vagy barát biztonságban hazaért-e. A Bejelentkezés olyan hasznos információkat mutat, mint a készülék helyzete, az akkumulátor töltöttségi szintje és a mobilszolgáltatás állapota.

 

NameDrop és jobb AirDrop

Az iOS 17 az AirDrop új generációját hozza el az iOS-eszközödre: ez a NameDrop. A NameDrop lehetővé teszi, hogy könnyedén megoszthasd a kapcsolattartási információidat úgy, hogy iPhone-odat egy másik személy készülékéhez közelíted – ez az Apple Watch-csal is működik. Ugyanezzel a gesztussal a SharePlay esetében is minden eddiginél egyszerűbben nézhetsz filmet, hallgathatsz zenét vagy játszhatsz valamilyen játékon.

 

Mielőtt tovább olvasnál, győződj meg róla, hogy megfelelő iPhone üvegfólia segítségével véded az iPhone-odat, amiről épp ezt olvasod. A betört iPhone üvegfólia nem menő, egy profi iPhone üvegfólia viszont segít megvédeni a kijelződ, hogy biztosan kiélvezhesd majd az iOS 17 szuper funkcióit.

 

További menő újítások

 

 • A Safari nagyobb védelmet biztosít a Privát böngészésben, mind a felhasználó böngészése közbeni nyomkövetőkkel szemben, mind pedig azokkal szemben, akiknek hozzáférése lehet a felhasználó eszközéhez. A továbbfejlesztett nyomkövetési és ujjlenyomat-védelem még tovább megy, hogy megakadályozza, hogy a webhelyek nyomon kövessék vagy azonosítsák a felhasználó eszközét. A Privát böngészés mostantól használaton kívül zárolja a lapokat, így a felhasználó akkor is nyitva tarthatja a lapokat, amikor elszakad a készüléktől.
 • A jelszavak és jelszavak egyszerűbb és biztonságosabb megosztása érdekében a felhasználók megoszthatják a jelszavakat a megbízható kapcsolatok egy csoportjával. A csoportban mindenki hozzáadhat és szerkeszthet jelszavakat, hogy naprakészen tartsa azokat.
 • Az Egészség alkalmazás új mentális egészség funkciókat kínál. A felhasználók naplózhatják napi hangulataikat és pillanatnyi érzelmeiket; láthatják, mi járulhat hozzá lelkiállapotukhoz; és könnyen hozzáférhetnek a klinikákon gyakran használt depresszió- és szorongásfelmérésekhez, valamint a régiójukban elérhető erőforrásokhoz. Emellett a készülék nézési távolságának növelése segíthet a gyermekeknek csökkenteni a rövidlátás kockázatát, és lehetőséget ad a felnőtt felhasználóknak a digitális szemfáradtság csökkentésére. A Screen Distance in Screen Time a TrueDepth kamerát használja arra, hogy a felhasználókat arra ösztönözze, hogy távolabbra helyezzék a készüléket, miután hosszabb ideig 12 hüvelyknél közelebb tartották azt az arcuktól.
 • A Térképek app offline módot kapott, így a felhasználók letölthetnek egy adott területet, és offline állapotban is hozzáférhetnek a turn-by-turn navigációhoz, láthatják a becsült érkezési idejüket, megtalálhatják a helyeket a Mapsben, és még sok minden mást.
 • Az Emlékeztetők olyan bevásárlólistát tartalmaz, amely automatikusan kategóriákba csoportosítja a hozzáadott tételeket, hogy megkönnyítse a vásárlást. A felhasználók megváltoztathatják a tételek csoportosítását, és a lista megjegyzi a preferenciáikat.
 • A Siri ezentúl egyszerűen a “Siri” szóval aktiválható, nem kell a “hey”. Az aktiválás után a felhasználók egymás után több parancsot is kiadhatnak anélkül, hogy újra aktiválniuk kellene az asszisztenst.
 • A Fotókban az Emberek album a készüléken belüli gépi tanulást használja a felhasználó kedvenc embereinek, valamint macskáinak és kutyáinak több fotójának felismerésére.

 

Az iOS 17 számos más, kisebb frissítést is hozott, amik miatt úgy gondoljuk, érdemes várni rá. Te mit gondolsz az újdonságokról: van aminek nagyon örülsz, és van, ami lemaradt a kívánságlistádról?

 

Borító: Apple

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük