iphone 12 mini üvegfólia

Az iPhone “S”-ek múltja és jövője – Jöhet még S elnevezésű iPhone?

 

Ha nem S, hanem mini iPhone-od van, akkor először is szerezd be valamelyik iPhone 12 mini üvegfólia kiegészítőnket, hogy megvédd:

 

iPhone S. Azok a régi szép idők… 4S, 6S, XS, jusson eszedbe bármelyik, attól függően, mióta is vagy iPhone-os. Most, hogy hamarosan itt az iPhone 15 széria, talán nem csak mi kerültünk ismét nosztalgikus hangulatba. Talán benned is felmerült a kérdés, hogy vajon mi történt az S-modell iPhone-okkal, és láthatunk-e még ilyet? Bennünk igen, ezért most mesélünk egy kicsit ezek történetéről, ha pedig S helyett jelenleg minit használsz, egy iPhone 12 mini üvegfólia tippet is adunk Neked.

 

Mi is volt ez az iPhone S-ezés?

 

Annak ellenére, hogy az olyan alapvető technológiák, mint a Siri és a Touch ID az S-modell éveiben debütáltak, az S-elnevezési hagyomány valójában egyet jelentett: ugyanaz, csak kicsit más. Ugyanaz a verziószám, ugyanaz a dizájn, csak egyszerűen “S-ame”, azaz ugyanaz. Talán egyesek még emlékeznek a 2011-es iPhone 5 iránti nagy érdeklődésre. Amikor az Apple ehelyett bejelentette az iPhone 4S-t, a csalódott reakció, amely sok helyről visszhangzott, a következő volt: “Még mindig az 5-ösre várok”. Az Apple ekkor még nem tette egyértelművé a mintát, amely az iPhone 3G-ből iPhone 3GS, az iPhone 4-ből iPhone 4S, az iPhone 5-ből iPhone 5S és az iPhone 6-ből iPhone 6S lett.

Ez a nyolc telefon valójában négy különböző dizájnt ábrázolt. Egy új hardverszám új fizikai kialakítást jelentett, és az S betű hozzáadása új képességeket jelentett az adott kialakítású telefonok számára. Manapság nem valószínű, hogy bármi jele lenne annak, hogy egy újabb hardveres verziószámot S-sel frissítenének. Legalábbis egy ideje nem történt ilyen.

Bár elég homályos pontosan meghatározni, hogy az S-stratégia mikor is tűnt el. Ugyanakkor kijelenthetjük, hogy az S stratégia nagyon is egyértelműen tovább él, csak már épp máshogy hívják. Pedig azt is mondhatnánk, hogy az S-stratégia az iPhone 7-tel véget ért. Ugyanaz a forma és képernyőméret, mint az iPhone 6 és az iPhone 6S esetében, de a verziószám mégis más lett.

 

Ma is van S, de már más néven

 

Az S-elnevezési séma mai elhagyásának legvilágosabb tükre az iPhone 8 volt. Egyszerűen nem létezett iPhone 7S, pedig az iPhone 8 ugyanazzal a formával és mérettel rendelkezett, mint az iPhone 7. Az Apple gyakorlatilag az iPhone 6 formáját és méretét vette át, és négy egymást követő telefongeneráción keresztül úgy hagyta.

Az Apple végül az iPhone 5 formáját és méretét az eredeti iPhone SE-vel három generációra vitte át, az iPhone 6 mérete és formája pedig a harmadik generációs iPhone SE-vel elérte a hatodik verziót. Nem volt iPhone 9 sem, de ez segített az Apple-nek abban, hogy az iPhone X-et (10) két évvel újabbként hirdesse, mint az iPhone 8-at, amely ugyanabban a hónapban jelent meg. A tényleges utolsó hivatalos S modell iPhone egy évvel az iPhone X után jött. Az Apple bemutatta az iPhone XS-t, amely nem meglepő módon ugyanazt a formát és méretet használta, mint a még mindig modernnek tűnő iPhone X. Az iPhone XS-nek volt egy nagyobb változata is, az iPhone XS Max.

 

Miért tűnt el?

 

Az egyszerű válasz az, hogy az S-stratégiának csak akkor volt értelme, amikor minden évben egy vagy két új iPhone volt elérhető egy vagy két méretben, és az általános dizájnt minden második évben frissítették. Ma már minden ősszel négy új iPhone készül, és az új hardverdizájnokat ritkábban vezetik be. Az iPhone 11-től kezdődően az Apple csak felpörgette a számot minden évben eggyel. Az iPhone X, az iPhone XS és az iPhone 11 Pro dizájn szempontjából ugyanabba a családba tartoznak. Az iPhone 12 Pro, az iPhone 13 Pro és az iPhone 14 Pro az üvegfólia és a tok alakja alapján is egy kategóriába sorolható (ha már itt tartunk, nézd meg iPhone 12 mini üvegfólia tippünket is fentebb!).

A fogyasztók eljuthattak arra a pontra, amikor egy “S” évben azt mondták, hogy “majd csak várok a következő “igazi” új iPhone-ra”. Az Apple talán úgy gondolta, hogy az “S” telefonok elhagyása és az egyes új iPhone-oknak saját számozással való ellátása azt jelenti, hogy minden egyes kiadással jobban éreztetik, hogy egy igazi, végleges iPhone-ról van szó. Ezt leszámítva azonban az iPhone 14 valószínűleg inkább egy “S” telefon, mint egy tényleges 14. iPhone. Valójában ez sokkal kevésbé volt frissítés az elődjéhez képest, mint a legtöbb “S” iPhone általában kapott.

 

Összességében az S évek tényleg csak egyszerű jelzői voltak, hogy a telefon dizájnja ugyanaz maradt. Manapság az iPhone dizájnja tovább tart, mint valaha, de más tulajdonságok évente változnak. Neked volt S iPhone-od, ha igen, melyik?

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted iPhone 12 mini üvegfólia és más készülékekre tervezett kiegészítőinket értékes iPhone-od biztos védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük