iphone 14 pro max átlátszó tok

Jövőre kezdődhet az iPad Pro modellek OLED-paneljeinek gyártása

Ha már most is OLED-kijelzős iPhone-t használsz, akkor ne feledd, hogy mennyire is törékeny ez az értékes alkatrész! Szerezd be most üvegfóliáinkat és tokjainkat, mint például a népszerű iPhone 14 Pro Max átlátszó tok:

 

A Korea Herald új jelentése szerint az Apple kijelzőgyártói 2024 februárjában kezdik meg a következő generációs iPad Pro termékcsaládba szánt új OLED kijelzők gyártását. A Herald forrásai szerint az LG Display a Gyeonggi tartománybeli Paju városában található üzemében készül megkezdeni ezen OLED-panelek gyártását. A februári időkeret körülbelül három hónappal korábbi, mint azt a legtöbb elemző előre jelezte. Az Apple várhatóan valamikor 2024 második negyedévében dobja piacra új iPad Pro termékcsaládját – nézd meg, mit is tudunk pontosan, ha pedig közben OLED-kijelzős iPhone-odat is megvédenéd, vess egy pillantást iPhone 14 Pro Max átlátszó tok és más kiegészítőinkre is.

A becslések szerint az Apple-nek jövőre összesen 10 millió OLED panelre lesz szüksége az iPadjeihez. Az LG Display várhatóan a szükséges készlet 60%-át fogja előállítani, míg a Samsung Display a gyártás fennmaradó részét. Az Omdia piackövető úgy véli, hogy az LG Display fogja gyártani a paneleket az Apple 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro modelljeihez, a Samsung Display pedig kizárólag a 11 hüvelykes iPad Pro számára biztosít paneleket.

A becslések szerint az Apple-nek jövőre összesen 10 millió OLED panelre lesz szüksége az iPadjeihez. Az LG Display várhatóan a szükséges készlet 60%-át fogja előállítani, míg a Samsung Display a gyártás fennmaradó részét. Az Omdia piackövető úgy véli, hogy az LG Display fogja gyártani a paneleket az Apple 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro modelljeihez, a Samsung Display pedig kizárólag a 11 hüvelykes iPad Pro számára biztosít paneleket.

Az új OLED kijelzőpanelek akár háromszor olyan drágák is lehetnek, mint az Apple iPhone-okban használt kijelzőpanelek, ami magasabb eladási árakat jelenthet az új iPad Pro termékcsalád számára.

Jelenleg az Apple 11 hüvelykes iPad Próhoz LCD kijelzőpanelt használ, míg a 12,9 hüvelykes modell olyan panelt tartalmaz, amely mini-LED háttérvilágítást használ a nagyobb fényerő és a nagyobb kontrasztarány érdekében. Az OLED-panelek nem igényelnek háttérvilágítást, ugyanakkor magasabb kontrasztarányt, mélyebb feketéket, kisebb energiafogyasztást és egyéb előnyöket kínálnak.

Az Apple állítólag nagyon vékony OLED kijelzőpaneleket fejleszt, amelyeket merev és rugalmas anyagok kombinációjával gyártanak, ami valamivel vékonyabb iPad Pro készülékeket eredményezhet.

Az új OLED-kijelzők mellett a jövő évi iPad Pro modellek várhatóan valamivel nagyobb kijelzővel rendelkeznek majd, és többek között M3-as chipet használnak majd.

 

Egy nagyobb iPad Air?

 

A kapcsolódó hírek szerint Ming-Chi Kuo, az Apple iparági elemzője szerint az Apple egy nagyobb, 12,9 hüvelykes iPad Air kiadását tervezi, amely a 2024-es, teljesen felfrissített iPad termékcsalád része lesz. Kuo szerint két új iPad Air modell is prioritást élvez a cupertinói vállalat bevezetési ütemtervében.

Kuo szerint a 12,9 hüvelykes iPad Air LCD-kijelzőt kap, amely nem a jelenlegi 12,9 hüvelykes iPad Próban használt mini-LED technológiával lesz felszerelve. Ugyanakkor ugyanazt az oxid hátlapot fogja használni, ami jobb teljesítményt biztosít a jelenleg a 10,9 hüvelykes iPad Airben használt a-Si hátlaphoz képest. Kuo szerint a 2024-ben megjelenő utolsó iPad modellek szerinte egy új iPad mini és egy 11. generációs iPad lesznek.

A megújult iPad-család ellenére Kuo csak szerény növekedést vár az iPad-szállításokban 2024 folyamán, 2024-ben körülbelül 52-54 millió darabot 2023-hoz képest.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman, bár szintén egy teljesen megújult iPad-családot vár 2024-re, kissé más időzítést lát, mint Kuo, ugyanakkor nem említi az új, nagyobb iPad Air modellt. Gurman korábban azt mondta, hogy az Apple alsó és középkategóriás iPad modelljei már 2024 márciusában frissülhetnek, míg az új 11 és 13 hüvelykes, M3-as M3-mal hajtott OLED iPad Pro modellek valamikor 2024 első felében fognak megjelenni. Várakozásai szerint az új iPad Air és iPad mini modelleket M2, illetve A16 Bionic chipek hajtják majd.

 

Te használsz iPadet, várod már ezt az új modellt?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha addig is gondoskodnál OLED-kijelzős iPhone-od védelméről, nézz körül a webshopon, ahol beszerezheted iPhone 14 Pro Max átlátszó tok és más népszerű kiegészítőinket is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük