privacy üvegfólia

Új kijelző-technológián dolgozik az Apple, amely megakadályozná a leskelődést (addig is itt van ellene a privacy üvegfólia)

Ha utálod a kíváncsi tekinteteket a képernyődön, akkor a jó hír, hogy nem kell az új technológiáig várnod, ugyanis már most kapható a betekintésgátló privacy üvegfólia a privát szférád védelme érdekében:

 

Ugyan a privacy üvegfólia már most tökéletesen ellátja a kíváncsi szemek előli védelem feladatát, az Apple most igyekszik új szintre helyezni ezt és maga is tenni a leskelődés ellen. Hisz kit ne zavarna, amikor a háta mögött árgus szemek figyelik, mit néz éppen a telefonján vagy a számítógépén?! Az AppleInsider jelentése megosztott egy pár újonnan beadott szabadalmat, amelyek azt mutatják, hogy az Apple dolgozik azon, hogy az iPhone vagy Mac előtt ülő személy legyen az egyetlen, aki élvezni tudja a tartalmat, amelyet a csodálatos Retina kijelzőn néz. Jelenleg az LCD és OLED Apple kijelzők közel 170 fokos látómezővel rendelkeznek. Ez megkönnyíti a kíváncsiskodók számára, hogy lássák, mi jelenik meg a készüléken. Ez problémát jelent a kormányzati hivatalokban és más olyan szervezetekben dolgozó felhasználók számára, ahol a magánélet védelmét nagyra tartják.

Az Apple két friss szabadalmában is innovatív megoldásokba merült a kiváló minőségű képernyők fenntartása és a magánélet védelmének javítása érdekében. Az első szabadalom, amelynek címe “Privacy films for curved displays”, egy polarizálószerű filmréteget vezet be a kijelzőre. Ez a fólia biztosítja, hogy a kijelzőpanel által kibocsátott fény csak egy adott irányból legyen látható, így a felhasználóknak közvetlenül a képernyő felé kell nézniük az optimális fényerő érdekében. Tehát tulajdonképpen a privacy üvegfólia be lenne építve az iPhone-ba. A bal vagy jobb szögből figyelők homályos képet érzékelnek, vagy a kijelző teljes eltakarásával találkoznak. Ez a módszer azonban nem akadályozza meg, hogy a közvetlenül a felhasználó mögött elhelyezkedő személy lássa a képernyőt.

A második szabadalom, a “Kijelzők állítható látószöggel” egy másik megközelítést alkalmaz, a kijelző látószögének manipulálását javasolva. Ezt egy, magába a kijelzőbe integrált “elektromosan vezérelhető szűrő” segítségével érik el, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a képernyő polarizációjának aktív kezelését. A javasolt megoldás a kijelző polarizáló rétegei közé egy további folyadékkristályos réteget épít be, amely egy színszűrővel rendelkezik, amely szelektíven, kizárólag az arra jogosult felhasználók számára jeleníti meg a meghatározott színű képeket.

Bár ez a megközelítés talán nem rejti el a teljes képernyőt, párhuzamot von a történelmi gyakorlattal, amikor a titkos dokumentumokat a korlátozott láthatóság érdekében külön színű oldalakra nyomtatták. A felhasználóknak azonban létfontosságú szerepük van a magánéletük megőrzésében, és ébernek kell maradniuk a bámészkodókkal szemben. Ez különösen fontos akkor, amikor a felhasználók mélyen belefeledkeznek a feladataikba, és esetleg nem veszik észre a különböző szögekből figyelő személyeket.

Ha nem akarsz rá várni…

 

A privacy üvegfólia egy kettős célt szolgáló védőfólia: egyfelől védi a magánéleted, másfelől pedig betölti azt a funkciót, amit a többi üvegfólia is, azaz megakadályozza a telefon képernyőjén keletkező karcolásokat és ütődéseket. A privacy üvegfólia utazás és tömegközlekedés során lehet a leghasznosabb – ha ilyen az életstílusod, akkor érdemes megfontolnod egy ilyen kiegészítő beszerzését. A minőségi privacy üvegfólia – mint például az iGlass Privacy Pro – polarizációt használ, egy olyan technológiát, amely bizonyos szögekben blokkolja a fényt. Ez ugyanaz a technológia, amely például a napszemüvegek mögött is áll. Az ilyen típusú képernyővédő 30-45 fokos szögben korlátozza a képernyő láthatóságát. Így a melletted állók csak azt láthatják, hogy a telefon képernyője sötét.

Az iGlass Privacy üvegfólia prémium minőségben segít mindent megteremteni a biztonságos iPhone-ozáshoz: a betekintésgátló technológia mellett a megszokott, kiemelkedő iGlass védelmet nyújta a sérülések és a karcolások ellen, emellett láthatatlan az iPhone-on, egyszerűen felhelyezhető, ujjlenyomat- és tükröződésmentes technológiával készül, valamint természetesen jár hozzá a 100%-os kijelzőcsere garancia is – azaz, ha egy iGlass Privacy Pro alatt betörik a kijelződ, mi ingyen cseréljük a kijelződet. Álló helyzetben a kijelző teljes tartalmát megvédi a kíváncsi szemektől, elfektetve a telefont viszont másoknak is egyszerűen megmutathatod, amit látsz rajta.

 

IDE kattintva beszerezheted az iGlass Privacy Pro privacy üvegfólia kiegészítőt, ha úgy érzed, Te már most biztosra mennél a privát szférád védelmekor.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük