iphone 14 pro max átlátszó tok

Aggódik az Apple a ChatGPT és az AI-eszközök miatt? Úgy tűnik, most belehúznak a fejlesztésekbe…

Ha a tavalyi iPhone-t használod, akkor még biztosan kiélvezheted majd az iOS 18 fejlesztéseit – na persze, ha addig nem törik be! Jobb, ha még most lecsapsz egy iPhone 14 Pro Max átlátszó tok kiegészítőre:

 

A ChatGPT gyors növekedésétől meglepve az Apple igyekszik felzárkózni. Az AI integrálása az olyan termékekbe, mint a Siri és az iOS, valamint az AI-ban rejlő lehetőségek feltárása az alkalmazásfejlesztésben és az ügyfélszolgálatban mostantól a technológiai óriás középpontjában áll…

Szóval, aggódna az Apple a ChatGPT miatt? Nost, Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a Power On hírlevelében azt írja, hogy az Apple-t meglepte a generatív AI-eszközök hirtelen felfutása idén. De keményen dolgoznak a felzárkózáson, hiszen az Apple SVP-ként Craig Federighi, John Giannandrea és Eddy Cue mindannyian az AI-alapú funkcióknak az Apple termékeibe és szolgáltatásaiba való integrálásáért felelősek. Nézd meg, mire is készülnek – ha pedig a tavalyi csúcsmodellen készülsz majd mindezt kipróbálni, nézd meg fentebb iPhone 14 Pro Max átlátszó tok ajánlásunkat is.

A legutóbbi fejlesztői konferenciáján az Apple nem beszélt a mesterséges intelligenciáról. De sokat beszélt a “gépi tanulásról”, amelyet számos Apple-termékben fognak használni. Ilyen például az iOS 17-ben található továbbfejlesztett automatikus javítás, amely egy nyelvi modellen alapul, vagy a számítógépes látás csodája, az “Apple Vision Pro”.

 

Nem figyelt eléggé az Apple az AI-ra?

 

Az Apple magabiztos üzenetei a fejlesztői konferenciáján megcáfolták azt a vélekedést, hogy a vállalat elaludt volna az AI terén. Mark Gurman, a Bloomberg Apple-ért felelős tudósítója szerint azonban van némi igazság ebben a benyomásban.

Az Apple-t váratlanul érhette, hogy a technológiai ipar hirtelen a mesterséges intelligenciára összpontosít, és tavaly év vége óta keményen dolgozik azon, hogy felzárkózzon – számol be a Gurman bennfentes információkra hivatkozva. Gurman egy bennfentest idéz, aki szerint az Apple megijedt, és úgy érzi, hogy lemaradt egy fontos fejlesztésről. “Nagy a szorongás emiatt, és elég nagy kihagyásnak tartják házon belül”. Még a Siri is, amely nyilvánvaló terméknek tűnik az AI fejlesztések számára, különösen a ChatGPT legújabb hangfunkcióival, még nem profitált a generatív AI fejlődéséből.

 

Mire készül most az Apple?

 

Az iOS 18 különböző új AI-funkciókat is tartalmazni fog, mint például az okosabb válaszjavaslatok az Üzenetekben. Cue olyan funkciókat is szorgalmaz, mint az AI által generált lejátszási listák az Apple Musicban, és azt is vizsgálja, hogyan lehet a generatív AI-t felhasználni az Apple produktivitás-alkalmazásaiban, például a Pages és a Keynote alkalmazásokban. Giannandrea csapata a Siri új, intelligensebb változatán dolgozik, amely jövőre debütálhat.

Gurman szerint a mesterséges intelligencia alkalmazása a végfelhasználói funkciókban jelenleg az Apple egyik elsődleges célja, mivel igyekszik felzárkózni az olyan riválisokhoz, mint az OpenAI, a Google és a Microsoft. Az Apple ennek megfelelően évente körülbelül 1 milliárd dollárt fog költeni az AI-kutatásra és termékfejlesztésre.

Az iOS 18 és a Siri új funkciói mellett az Apple azt is vizsgálja, hogy az Xcode-ban található, AI-val kiegészített funkciókkal hogyan javíthatná a fejlesztői élményt. Ez valószínűleg magában foglalná a Github Copilot által kínálthoz hasonló fejlett kódkiegészítést. A vállalat azt is vizsgálja, hogyan lehetne mesterséges intelligenciával racionalizálni a belső AppleCare eszközeit. A jelek szerint van némi belső feszültség azzal kapcsolatban, hogy ezeket a funkciókat az eszközön futó, vagy az Apple felhőszolgáltatásain keresztül továbbított AI neurális hálózati modellekre alapozzák-e. Az eszközön történő futtatás maximalizálja az adatvédelmet, de a szerverfarmon futó nagy nyelvi modellek sokkal kifinomultabb képességeket tesznek lehetővé. Gurman szerint az Apple valószínűleg esetről esetre fog dönteni, és egyes funkciók teljes egészében az eszközön futnak majd, míg mások a felhőalapú háttértárra támaszkodnak.

Gurman egy korábbi jelentése szerint az Apple már belsőleg is használ egy nyelvi modellt prototípusok készítésére, szövegek összegzésére és a betanított adatokkal kapcsolatos kérdések megválaszolására. A modell az Ajax keretrendszerre épül, és az Apple GPT nevet viseli. Felhasználása az ügyfélalkalmazásokban egyelőre nem világos.

 

Szerinted mi lesz az AI és az Apple sorsa? Írd meg kommentben és csekkold iPhone 14 Pro Max átlátszó tok tippünket is!

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopunkon is, ahol olyan kiegészítők sokaságát találod, mint az iPhone 14 Pro Max átlátszó tok és sok más, prémium iPhone üvegfólia és tok.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük