iphone 11 szilikon tok

Ezért NE cseréld még le a régebbi iPhone-odat – Mutatunk néhány meglepő okot és iPhone 11 szilikon tok választékunkat is megnézheted régi, de megbízható készülékedhez

Nincs olyan szabály, amely szerint minden évben frissítened kell az iPhone készülékedet. Sőt, figyelembe véve a növekvő inflációt és az új iPhone 14 korlátozott új funkcióit, a takarékosság lehet az új divat. Az iGlass csapatában például sokan használunk iPhone 11, vagy akár régebbi iPhone-okat is, és úgy gondoljuk, hogy amíg tökéletesen működnek, nem kell feltétlenül rohanni váltani – ezt az iPhone 11 szilikon tok kiegészítőink népszerűsége is mutatja.

 

Ha Te is egy régebbi, ám megbízható modellt használsz, akkor az első és legfontosabb a védelem, hogy még sokáig megőrizhesd, például egy iPhone 11 szilikon tok vagy modelltől függően más iGlass kiegészítő segítségével:

 

Minden ősszel fontos döntés elé kerülünk mi, iPhone-osok – megtartsam a régebbi iPhone-omat, vagy eladjam és az árából vásároljam meg a legújabb, legjobb modellt? Természetesen sokan továbbadnak régi telefonjukon, de egyre több felhasználó dönt úgy, hogy inkább megtartja őket.

Ezalól a tavaly ősz sem volt kivétel. Az Apple kiadta az iPhone 14 telefonsorozatot. Az előző évi iPhone 13-as sorozathoz képest az Apple két fontos biztonsági funkcióval egészítette ki: az autóbaleset-érzékelővel és a műholdas segélyhívással. Az iPhone 14 és az iPhone Plus ugyanazzal a processzorral, ugyanazzal a képernyőfelbontással, ugyanazzal a tárolóval és ugyanazokkal a kamerafunkciókkal rendelkezik, mint az iPhone 13-as sorozat.

Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max azonban néhány újdonsággal bővül. Ott van a “Dynamic Island”, egy felhasználói felület hack, amely megpróbál értelmet találni a bevágásnak, ahol az előlapi kamera a képernyő mögül néz ki. Ez jól sikerült, és általában hozzáadott értéket képvisel, de önmagában biztos, hogy nem ok arra, hogy új iPhone-t vegyünk. A drágább iPhone 14 modellek 48 megapixeles kamerát is kaptak (ami a fotósok számára nagy szó), és egy újabb generációval frissítik a processzort az A16 Bionic-ra, ami egy kis sebességnövekedést jelent.

Az okok, amik miatt pedig ragaszkodnak például az “öregedő” iPhone 11 vagy régebbi modelljükhöz és nem ugranak egyből a csábító új iPhone-ra, meglepőek lehetnek. Ha gondolkozol, hogy még Te is megtartsd régi iPhone-odat, akkor ez a néhány érv most Neked szól!

 

Hogyan dönts?

 

Véleményünk szerint, ha technikai frissítésekről van szó, általában kétféle gondolkodásmóddal közelítheted meg őket. Az első az, amit mi “alig várom” gondolkodásmódnak nevezünk. Ez az, amikor már túl régóta használsz egy eszközt, és az már túl nehézkessé vált. Ez lehet a túl kevés memória miatt, mert túl gyakran merül le az akkumulátor, mert valami elromlott, vagy mert probléma van az alkalmazásokkal. Az “alig várom effekt” azután következik be, ha már régóta kitartasz, és kétségbeesetten reménykedsz, hogy egy olyan új készülék lesz elérhető, amely kielégíti az égető igényt.

A második gondolkodásmód a “frissítési számítás” elmélet. Ilyenkor meg kell vizsgálnod az új készülék funkcióit, hogy lásd, van-e olyan, amire valóban szükséged van. Ez gyakran attól függ, hogy mennyire vagy lemaradva a telefonok kiadásában. Ha például a szeretett 6s Plus-ról az iPhone 12 Pro Max-ra ugrottál, valószínűleg szinte mindenben óriási javulást tapasztaltál. Ráadásul a 6s Plus éppen akkor szűnt meg az aktuális iOS-verziók által támogatott, ami több mint jó motiváció lehetett a frissítéshez.

 

Okok, amiért még lehet, hogy ki akarsz tartani

 

Ha még mindig frissítheted az iOS-t

 

Ha iPhone 8-as vagy újabb iPhone-od van, akkor jó. Ha iPhone 7, 6s, első generációs SE vagy korábbi iPhone 7, 6s, vagy korábbi iPhone-t használsz, igen, itt az ideje új telefont venni.

 

Olcsóbb kicserélni

 

Ha még mindig nem tudod, mennyire fontos az iPhone 11 szilikon tok és az egyéb védelmező kiegészítők, és hajlamos vagy a készülékeid tönkretételére, akkor inkább maradj a régebbi iPhone-oknál – egy olcsóbb iPhone esetében kevésbé fog fájni a csere, mint egy felső kategóriás iPhone 14 modell esetében.

 

Egyszerűbb javítani

 

A harmadik féltől származó akkumulátorok és  képernyők elterjedésével minden eddiginél könnyebbé vált megjavítani egy régebbi telefont, és csúcsformában tartani azt. Ha nem riadsz vissza az ilyesmitől, akár még az iFixit és hasonló YouTube csatornák segítségével magad is elvégezheted a munkát – persze a kár mértékétől függően.

 

Szolgáltató? Válassz Te!

 

Kevesen fizetik ki egyben vadiúj iPhone-jukat. A legtöbben szerződéssel és/vagy részletfizetéssel vásárolják meg azt.

Ez a stratégia jól jön a pénztárcának, de két-három éves elkötelezettséggel jár – vagy a szolgáltatónál kell maradnod vagy egy összegben ki kell fizetned a telefont. Ha nincs jelentős változás az életedben, akkor ez persze nem nagy dolog, ha azonban költözöl vagy szolgáltatót szeretnél váltani, akkor érdemes egy régebbi, szerződésen kívüli telefonnál maradnod, amit magaddal vihetsz, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatót használod.

 

A régebbi funkciók szerelmeseinek

 

Nem mindenki ért egyet azokkal a változtatásokkal, amelyeket az Apple eszközölt az évek során. Oké, ez egy extrém példa, hiszen ezt már valószínűleg kevesen használják, de egyesek például a Touch ID-t részesítik előnyben a Face ID-val szemben, még akkor is, ha ez vastagabb kerettel jár együtt. Ezenkívül vannak, akik egyszerűen a régebbi iPhone-ok működését, érzetét és funkcióit szokták meg és semmi kedvük újat tanulni, amíg nem muszáj – ha Te is így érzed, miért váltanál?

Ha tetszik a telefonod mérete, akkor sem biztos, hogy van okod másik telefont venni, főleg, hogy valószínűleg ugyanazt a méretet vennéd meg. Ez az iPhone 13 mini esetében is igaz. Igaz, csak körülbelül 1/4 hüvelykkel kisebb, mint az iPhone 14, de még így is kisebb. A kezek érzik a különbséget.

 

Környezeti hatások

 

Sokakat aggaszt a telefonok környezetre gyakorolt hatása, mind a régebbi telefonok által keletkezett hulladék, mind az új telefon gyártásához szükséges anyagok tekintetében.

Azok az emberek, akik a környezeti lábnyomuk minimalizálására törekszenek, úgy tűnik, hogy a telefonjukat a lehető legtovább megtartják.  Amíg működik és javítható, nem akarnak hozzájárulni a globális elektronikai hulladék növeléséhez.

 

Úgy látjuk, hogy elég sok erős érv szól egy régebbi iPhone megtartása mellett, és kevesebb a frissítés mellett – különösen az iPhone 11, 12 vagy 13 készülékről. Mi a helyzet Veled? Te frissítesz? Ha igen, miért? Írd meg nekünk kommentben, IDE kattintva pedig nézd meg iPhone 11 szilikon tok és további kiegészítőinket, ha Te is a “kivárós” tábort erősíted.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük