iphone 11 szilikon tok

Még jobb, még fényesebb kijelzőt kaphat az iPhone 16 Pro – Íme a legfrissebb hírek

Egy régebbi (bár szerintünk még mindig remek!) iPhone-od van, például egy iPhone 11, és pont idén akarod majd lecserélni? Akkor szerezz be egy iPhone 11 szilikon tok kiegészítőt, hogy a 16-os széria megjelenéséig még biztosan ne törjön be:

 

Míg az idei iPhone 16 Pro modellek esetében már most nagyobb képernyőkre számítunk, most úgy tűnik, azok valószínűleg fényesebbek is lesznek. A dél-koreai ETNews (a MacRumorson keresztül) friss, ellátási láncról szóló jelentése szerint a Samsung egy új típusú, kifejezetten az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max modellekhez tervezett, nagy teljesítményű kijelzők tömeggyártására készül. Bár az iPhone-ok és a Samsung Galaxy S-sorozatú okostelefonjai riválisok, a Samsung Display részlege évek óta az Apple csúcskategóriás iPhone-jainak OLED-paneljeinek egyik fő beszállítója. A kijelzők ezúttal a Samsung “M” sorozatú OLED-paneljeinek legújabb generációja, amelyet a gyártásukhoz használt fejlett anyagok miatt “M14”-nek neveznek. Nézzük, mit is tudhatnak majd a kijelzők az idei szériában, ha pedig például pont most lesz majd aktuális a cseréd, mert egy még mindig remek, de régebbi modellt használsz, mint például az iPhone 11, akkor nézd meg iPhone 11 szilikon tok ajánlásunkat is fentebb, hogy még biztosan kibírja az iPhone-od a megjelenésig.

Ezeket az M14-es paneleket eddig még nem használták más készülékekben, de állítólag a Google Pixel 9-es sorozatához is ezek kerülnek, amely az iPhone 16 Pro-nál korábban debütálhat, mivel a Google általában augusztusban mutatja be készülékeit, néhány héttel az Apple tipikus szeptemberi bejelentése előtt.

Az M14 panelekről egyelőre kevés a részlet, de egy év eleji kiszivárgás szerint az iPhone 16 Pro SDR képernyőjének fényereje 20%-kal nő, és eléri az 1200 nitet az iPhone 15 Pro 1000 nitjéhez képest.

 

iphone 11 szilikon tok

 

Az új képernyőtechnológia magyarázatot adhat néhány gyártási késedelemre, amelyekről május végén hallottunk. Úgy tűnik azonban, hogy az Apple azóta jóváhagyta a Samsung új képernyőit. Az M14 dizájn mellett az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max az új Border Reduction Structure (BRS) technológiát fogja használni, ami az okostelefonon valaha látott legkeskenyebb kereteket eredményezi, ami egy kiszivárogtató szerint “keret nélküli sci-fi formavilágot” teremt.

Az idei Pro modellek kijelzői is várhatóan 6,3 hüvelykre, illetve 6,9 hüvelykre nőnek az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max esetében. A csökkentett keretek hozzájárulnak majd ehhez a növekedéshez, de a korai renderek szerint a telefonok is valamivel nagyobbak lesznek a nagyobb képernyők miatt.

A kisebb iPhone 16 Pro esetében a plusz hely valószínűleg azért szükséges, hogy elférjen a tetraprizmás lencse, amely az iPhone 15 Pro Max esetében bevezette az 5x zoomot. Ez a kiigazítás biztosítaná, hogy az Apple mindkét iPhone Pro modelljének kamerái és objektívjei idén egyenrangúak legyenek.

A szinte láthatatlan keretek, a 6,3 és 6,9 hüvelykkel megnövelt méretek és a fényerőnövelés között az iPhone 16 Pro termékcsalád talán a legjelentősebb kijelzőminőség-javulást kínálja, mióta az Apple 2021-ben bevezette a 120 Hz-es ProMotion OLED paneleket. Sajnos a normál iPhone 16 és iPhone 16 Plus modellekkel kapcsolatban kevésbé optimista hírek vannak, amelyek várhatóan megtartják ugyanazt a 60 Hz-es frissítési frekvenciát és a nagyobb kereteket. Azonban ezeknél is hasonló fényerőnövekedés tapasztalható az iPhone 15 elődökhöz képest.

Pozitívum, hogy az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus nem fog lemaradni a teljesítmény tekintetében. Várhatóan a Pro modellekben használt A18-as chippel szinte teljesen megegyező A18-as lapkát kapnak majd. Ez lehetővé teszi számukra, hogy ugyanazokat a konzolminőségű játékokat kezeljék, mint az iPhone 15 Pro, és természetesen támogatják az iOS 18-ban érkező új Apple Intelligence funkciókat.

Összességében az iPhone 16 Pro modellek a fejlett kijelzőtechnológiájukkal és a fényesebb képernyőjükkel igen lenyűgözőnek tűnnek. Bár a standard modellek talán nem kapják meg az összes legújabb funkciót, teljesítményben nem maradnak el messze, köszönhetően az erős A18 chipnek. Ahogy közeledünk a hivatalos leleplezéshez, érdekes lesz látni, hogy ezek az új kijelzők hogyan javítják a felhasználói élményt, és hogyan folytatja az Apple az innovációt a versenyképes okostelefon-piacon.

 

Na, ki tervez majd 16 Próra váltani?

 

Köszönjük a figyelmed! Nézd meg iPhone 11 szilikon tok és más régebbi vagy új iPhone-okra való kiegészítőinket a webshopon, amíg a 16-os széria megjelenésére vársz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük