iPhone 11 szilikon tok

Nem csak új színeket, hanem fényesebb, karcálló titánium dizájnt is kaphat az iPhone 16 Pro

Egy elég régi iPhone-od van, például egy iPhone 11, és pont idén akarod majd lecserélni? Akkor szerezz be egy iPhone 11 szilikon tok kiegészítőt, hogy a 16-os széria megjelenéséig még biztosan ne törjön be:

 

Az okostelefonok esztétikája terén az Apple a pletykák szerint a közelgő iPhone 16 Pro modellek dizájnjának megváltoztatását fontolgatja azután, hogy nemrég kiderült, egy új, Rose Titanium rózsaszín árnyalat is jöhet. Míg az iPhone 15 Pro termékcsalád csiszolt, matt titánium kivitelben jelent meg, addig az utód visszatérhet a fényesebb, polírozott titánium külsőhöz, amely a korábbi iPhone-verziókra emlékeztet. Nézd meg, milyen is lehet és ha épp idén tervezed majd régi iPhone-od időszerű cseréjét, akkor gondoskodj addig is például egy iPhone 11 szilikon tok kiegészítőről.

Mielőtt az iPhone 15 Pro sorozatban a titániumkeretekre váltottak volna, az Apple a fényvisszaverő fémfényükről ismert rozsdamentes acélkeretekre támaszkodott. Az iPhone 15 Pro modellekben a matt titánra való áttérés eltérést jelentett ettől a fényes esztétikától, és ez a változás néhány felhasználóban a korábbi évek polírozott felületére vágyott.

Azokat a jelentéseket követően, amelyek szerint az iPhone 16 Pro termékcsalád színei megváltoznak, egy új információ szivárgás arról számol be, hogy az egyes színek kivitelezése másképp fog kinézni. A “yeux1122” nevű szivárogtató szerint az Apple új gyártási módszert vezet be a titánvázhoz.

“A 15 Pro modellekkel ellentétben az iPhone 16 Pro modellek állítólag egy olyan módszerrel készülnek majd, amelyben a titánium feldolgozása és a színek feldolgozása továbbfejlesztett” – írja a szivárogtató egy blogon. “Ezért van rá esély, hogy egy csiszoltabb anyagra váltanak, ha nem is külső karcolásnak [ellenálló] anyagra”.

A visszafogott megjelenéssel kapcsolatos kritikák ellenére a csiszolt titán olyan gyakorlati előnyöket kínált, mint a kisebb súly, valamint az ujjlenyomatokkal és karcolásokkal szembeni ellenállás. A legfrissebb jelentések szerint azonban az Apple vizsgálja a titánkeretek felületének javítását, így az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max esetében újra bevezetheti a fényesebb megjelenést.

A titán feldolgozásának feltételezett fejlesztései a csiszolt felület karcálló tulajdonságainak megőrzését célozzák, miközben potenciálisan javítják a vizuális vonzerőt. Bár a foltokkal és ujjlenyomatokkal szembeni ellenállással kapcsolatos részletek egyelőre hiányosak, a fényesebb felülethez való visszatérés a korábbi iPhone modellek fényvisszaverő varázsát nosztalgiával viselő felhasználók körében is visszhangra találhat.

A szilárdság/tömeg arányáról híres titán lehetővé tette, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max elődeikhez képest csökkentse a súlyt, anélkül, hogy a tartósságot veszélyeztetné. Az 5-ös fokozatú titánötvözet alkalmazása, amely hasonló a Mars roverben használthoz, aláhúzza az Apple elkötelezettségét a prémium minőségű anyagok és a mérnöki munka iránt.

Az esztétikán túl a titániumkeret a rozsdamentes acélhoz képest kiváló hőelvezetést biztosít, ami a túlmelegedő iPhone 15 Pro modellekről szóló korai jelentések által felvetett aggodalmakra ad választ. Míg a kezdeti feltételezések szerint a probléma a titán keret vezetőképességének volt köszönhető, a későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy ez egy szoftveres anomália volt, amely nem függött az anyagtulajdonságoktól.

A titánfeldolgozásban elért fejlesztések mellett az Apple a hírek szerint jobb színválasztékot is vizsgál az iPhone 16 Pro termékcsaládhoz. A pletykák szerint a “Rose Titanium”, a “Cement Gray” és a “Desert Yellow” felületek szélesebb választékot kínálnak a felhasználóknak, ami új személyiséggel ruházhatja fel a termékcsaládot.

A “Rose Titanium” várható bevezetése az iPhone 15 Pro termékcsalád visszafogott színpalettájától való eltérést jelzi, amely alól a “Blue Titanium” az egyetlen kivétel. Az iPhone 15 Pro sorozatban a hagyományos arany árnyalatok hiánya a “Natural Titanium” javára a titánium anyagokkal való munka korlátai befolyásolhatták.

Bár az új színválasztékról szóló jelentésekhez óvatosan kell viszonyulni, mivel a döntések a gyártáshoz közelebb kerülve változhatnak, betekintést nyújtanak az Apple folyamatban lévő dizájnkutatásaiba. Míg az olyan technológiai újítások, mint a Capture gomb, általában megalapozottabbak, a színválasztások gyakran képlékenyek maradnak a termékfejlesztés későbbi szakaszáig.

Az év előrehaladtával további információk kerülhetnek felszínre az Apple iPhone 16 Pro sorozat dizájnirányzatával kapcsolatban. Míg a korai pletykák ínycsiklandó betekintést nyújtanak a lehetséges fejlesztésekbe, a végső termék továbbra is az Apple aprólékos tervezési folyamatának és a fogyasztói visszajelzéseknek a függvénye marad.

Te melyikre szavazol, polírozott vagy matt finish?

 

Köszönjük a figyelmed! Nézd meg iPhone 11 szilikon tok és más régebbi vagy új iPhone-okra való kiegészítőinket a webshopon, amíg a 16-os széria megjelenésére vársz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük