iphone 14 pro magsafe tok

Így használd ki teljesen az iPhone 14 Pro 48MP-es kameráját – És ezért van szükséged egy iPhone 14 Pro MagSafe tok beszerzésére is

 

Neked is iPhone 14 Pród van, de még nincs hozzá iPhone 14 Pro MagSafe tok kiegészítőd? Akkor védd meg most befektetésedet az új generációs iGlass Case kameravédővel is ellátott változatával:

 

Az iPhone 14 Pro kamerarendszer egyik legnagyobb fejlesztése a fő objektív 48 MP-re történő növelése, amit az Apple “fejlett négypixeles érzékelőnek” nevez. A kamera azonban alapértelmezés szerint mégis 12MP-es képeket készít. Olvass tovább arról, hogyan használhatod a 48 megapixeles iPhone 14 Pro kamerát, a cikk végén pedig megtalálod a magyarázatot arra is, miért elengedhetetlen kiegészítő az iPhone 14 Pro Magsafe tok, ha ilyen készüléked van.

Az iPhone 14 Pro teljes 48MP felbontású főkamerájával való fényképezés nem olyasmi, amit mindig meg akarsz majd tenni, hiszen egyetlen ilyen kép mérete 75 és 100MB+ között mozog.

De amikor a lehető legtöbb részletet szeretnéd megörökíteni – ami lehetővé teszi a lenyűgöző vágást és szerkesztést -, akkor az iPhone 14 Pro fő kamerájának teljes teljesítményének kihasználása kulcsfontosságú lehet.

A 8064 x 6048 képpont felbontás a 12 megapixeles felvételek felbontásának négyszeresét jelenti. Az Apple szerint pedig “egy új, kifejezetten a négypixeles érzékelőhöz tervezett gépi tanulási modellel az iPhone mostantól 48MP-es ProRAW-felvételeket készít, eddig nem látott részletességgel, ami új kreatív munkafolyamatokat tesz lehetővé a profi felhasználók számára”.

 

A 48 megapixeles iPhone 14 Pro kamera használata

Figyelem: A 48MP-es képek mérete 75-100MB+ között mozog.

 

  • Ha még nincs bekapcsolva, engedélyezd az Apple ProRAW funkciót.
  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone 14 Pro vagy Pro Max készüléken.
  • Lapozz lefelé, és koppints a Kamera elemre.
  • Most válaszd a Formátumok lehetőséget a tetején.
  • Koppints az Apple ProRAW melletti kapcsolóra – az Apple ProRAW alapértelmezett felbontása 48MP kell, hogy legyen.
  • Most nyisd meg a Kamera alkalmazást, győződj meg róla, hogy a jobb felső vagy a jobb alsó sarokban a RAW jelenik meg, és nincs áthúzva – és indítsd el! Csak ne feledd, hogy az 1x-es fókusztávolságot használd, mert ennek megváltoztatása 12MP-es felvételekre vált, még akkor is, ha azok továbbra is RAW felvételek maradnak.
  • Használhatsz harmadik féltől származó alkalmazásokat is, mint például a Halide, hogy teljes 48MP-es képeket készíts.
  • A ProRAW-beállítás megőrzését is beállíthatod a kameraalkalmazásban ahelyett, hogy az alapértelmezett kamera megnyitásakor visszaállna az elérhető, de kikapcsolt állapotra itt: Beállítások > Kamera > Beállítások megőrzése > Apple ProRAW.

 

Az Apple ProRAW bekapcsolásával az iPhone 14 Pro és Pro Max alapértelmezett felbontásaként 48MP-t kell látnod (ez opcionális – koppints a ProRAW 12MP-re való visszakapcsolásához). Ez azonban csak akkor van így, ha 1x-es fókusszal fényképezel, ha 0,5x-re, 2x-re vagy 3x-ra váltasz, akkor automatikusan 12MP-es képekre váltasz, de ez ettől még mindig RAW formátumban lesz. Olvass többet róla ebben a cikkünkben, hogy ez mit is jelent pontosan!

Ha az adott fénykép készítése után megérinted az “i” információs gombot, meggyőződhetsz róla, hogy a teljes 48MP-es 8064 x 6048-as felbontással fényképez.

 

S bár az iPhone 14 Pro kamerafunkciói kétségtelenül lenyűgözőek, fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a készülék iPhone 14 Pro MagSafe tok kiegészítővel történő védelmének fontosságát sem. A MagSafe technológia biztosítja, hogy a tok biztonságosan rápattanjon a telefonra, és megbízható védelmet nyújtson a leesések és karcolások ellen. Ráadásul az iPhone 14 Pro nagy teljesítményű kamerájával valószínűleg több fényképet fogsz készíteni, mint valaha, ezért készüléked kiváló állapotban tartása kulcsfontosságú. Ráadásul az iPhone 14 Pro MagSafe tok kiegészítheti személyes stílusodat, hiszen számos szín és dizájn közül választhatsz.

 

Te mit gondolsz arról, hogy az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékkel készíthető 48 megapixeles ProRAW képekről? Oszd meg gondolataidat kommentben!

 

Ha Te már beszerezted ezt a csúcs kamerával és funkcióval felszerelt készüléket, akkor ne feledkezz meg az iPhone 14 Pro Magsafe tok beszerzéséről sem, amit IDE kattintva nézhetsz meg. Ebben a cikkben pedig bővebben is mesélünk róla, miért is jó a MagSafe tok és milyen előnyökkel jár a használata.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük