iphone 15 tok

iPhone 14 VS 15 – Megéri frissíteni a tavalyi szériáról? Összehasonlítás és egy iPhone 15 tok tipp, ha szerinted igen

Mielőtt belevágnánk az összehasonlításba: ha Te már tudod, hogy frissítesz, már be is szerezheted hozzá iPhone 15 tok kiegészítőnket értékes befektetésed védelméhez:

 

Nagy várakozás után az Apple szeptemberben bemutatta iPhone 15 termékcsaládját, és nem okozott csalódást: számos figyelemre méltó funkciót vezetett be. A jelenlegi iPhone 14 felhasználók számára pedig felmerülhet a kérdés: megéri-e váltani a legújabb, csupán egy évvel frissebb modellre? Vizsgáljuk meg átfogóan a különböző szempontokat, hogy segítsünk a megalapozott döntés meghozatalában. Ha pedig gondolkozol a frissítésen, akkor nem árt, ha már az iPhone 15 tok kiegészítődet is kinézed, ezt fentebb be is linkeltük.

 

Dizájn:

Az iPhone 15 megújult dizájnt mutat be a Dinamikus sziget bevezetésével, amely a hagyományos bevágást váltja fel a Face ID számára. Ez a kör alakú kivágás kettős célt szolgál: otthont ad az alapvető érzékelőknek, és gyors hozzáférést biztosít a különböző funkciókhoz. A készülék színpalettája kibővült, és a matt üveg hátlap matt felületet kölcsönöz. Emellett az USB-C port és a finom görbület elfogadása javítja az általános esztétikát, ami az iPhone 15-nek némi előnyt biztosít elődjéhez képest.

 

Kijelző:

Mindkét modell 6,1 hüvelykes True Tone kijelzővel rendelkezik, de az iPhone 15 valamivel nagyobb felbontást és fényerőt kínál, amely eléri a 2000 nitet. Ez a megnövelt fényerő különösen előnyös a kültéri láthatóság szempontjából, így a kijelző kategóriában az iPhone 15 a győztes.

(Ha pedig már itt tartunk, ettől még roppant törékeny, szóval az iPhone 15 tok biztosan alap-kiegészítő)

 

Teljesítmény:

A legnagyobb különbség a két készülék között valószínűleg a teljesítményben van. Ahogy az egy újabb telefontól elvárható, az iPhone 15 nagyobb teljesítményű, mint az iPhone 14.

Ez az iPhone 15-ben található A16 Bionic chipnek köszönhető. Ezt a chipet az Apple tavaly az iPhone 14 Pro modellekben is használta, de ha az alap iPhone 14-et használod, akkor még mindig a 2021-es iPhone 13 Pro modellből származó A15 Bionic-ot használod.

Nyilvánvalóan ez az iPhone 15-öt teszi egyértelmű győztessé a teljesítmény tekintetében, bár nem ennyivel. Mindkét készülék továbbra is ugyanazzal a 6 magos CPU-val, 5 magos GPU-val és 16 magos Neural Engine-nel rendelkezik. Bár az Apple nem igazán beszél a RAM-ról, a hírek szerint mind az iPhone 14, mind az iPhone 15 ugyanolyan 6 GB RAM-mal rendelkezik. Itt is az iPhone 15 nagyon kis előnyre tesz szert, de ez egy kis győzelem.

 

Hálózat:

Mindkét iPhone támogatja az 5G-t, a Wi-Fi 6-ot és a Bluetooth 5.3-at. Figyelemre méltó, hogy az iPhone 15 egy második generációs Ultra Wideband chipet tartalmaz, ami javítja a helymeghatározáson alapuló funkciókat. Az USB-C port bevezetése jelentős fejlesztés, bár USB 2.0 sebességgel működik, univerzálisabb csatlakozási szabványt kínálva.

 

Kamerák:

Az Apple minden évben igyekszik mindent megtenni az újabb iPhone kamerarendszerének javításáért, de idén a vállalat hatalmas lépést tett előre az iPhone 15-tel, ami 2015 óta az első alkalom, hogy az Apple növelte a megapixelszámot egy szabványos iPhone-modellnél. Az iPhone 15 immár 48 megapixeles fő kamerával rendelkezik, ami jóval több, mint az iPhone 14 12 megapixeles fő kamerája.

Bár a több megapixel nem egyenlő a jobb képekkel, az új kamerarendszerrel mégis jobb képeket lehet készíteni. Ami még ennél is fontosabb, hogy 2X-es zoomot kínál külön teleobjektív nélkül – ez az első alkalom egy nem profi iPhone modellnél.

Mégis, mindkét iPhone nagyszerű kamerarendszerrel rendelkezik, amelyet a legtöbb ember szeretni fog. Ha azonban profi fotós vagy vagy olyasvalaki, aki imád fotózni, akkor jobban jársz az iPhone 14 Pro vagy az iPhone 15 Pro készülékkel.

Az új kamerák mellett az Apple nagyot dobott a Fókusz és mélységvezérlésen is, amellyel bármelyik kép fókuszát és mélységét megváltoztathatod, miután elkészítetted – még akkor is, ha nem Portré módban készült. Ez a funkció kizárólag az iPhone 15-ben található meg, a továbbfejlesztett Smart HDR 5 rendszerrel együtt, amely mélyebb és gazdagabb színeket ígér.

(Tudtad, hogy az iGlass iPhone 15 tok kameravédő funkcióval is rendelkezik?)

 

Következtetés:

Bár az iPhone 15 jelentős fejlesztéseket hoz, a váltásról szóló döntés az egyéni igényektől függ. Az iPhone 14 felhasználók számára, különösen azok számára, akiknek kicsi a költségvetésük, a fokozatos fejlesztések nem feltétlenül indokolják az azonnali frissítést. A legmodernebb funkciókat és nagyobb teljesítményt kereső felhasználók számára azonban az iPhone 15 meggyőző választásnak bizonyul. Tartsd szemmel a folyamatban lévő akciókat és az olyan eseményeket, mint a Black Friday, ha szeretnél egy kicsit spórolni a legújabb eszközök beszerzésekor.

 

Szerinted megéri minden évben iPhone-t váltani, és elég nagy frissítés lett ehhez az iPhone 15?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Téged arra ösztönzött az eredmény, hogy frissíts, akkor ne feledkezz meg iPhone 15 tok kiegészítődről sem, amit természetesen megtalálsz a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük