iphone 15 tok

Tanács: vedd meg idén az iPhone 14-et, vagy inkább várd meg az iPhone 15-öt? Ezt gondoljuk mi, miközben készül az iPhone 15 tok

Ha hisszük, ha nem, már 2023 felénél járunk, és ez azt jelenti, hogy közelebb vagyunk a régóta várt iPhone 15 (és persze az iGlass iPhone 15 tok) megjelenéséhez, mint valaha. A nagy felhajtás és a pletykák miatt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy már most is van egy nagyszerű iPhone a piacon. Az iPhone 14 termékcsalád jelenleg is él és virul az Apple üzleteiben világszerte. Ha most szeretnél iPhone-t vásárolni, valószínűleg azon gondolkodsz, hogy mitévő is légy. Várj az iPhone 15-re, vagy inkább most azonnal vedd meg az iPhone 14-et? Eláruljuk, mit gondolunk mi, mint jövőbeli iPhone 15 tok gyártók.

 

Vedd számításba: jön az iPhone 15 (és az iPhone 15 tok kiegészítőnk is, de psszt…)

 

Bár az Apple ugyan egyelőre hivatalosan nem jelentett be semmit, a vállalat számára már hagyomány, hogy minden ősszel egy vadonatúj iPhone-t ad ki, és minden jel arra mutat, hogy ez idén sem lesz másképp. Az Apple már nagy erővel dolgozik a vadonatúj iPhone 15-ös termékcsaládon (csak úgy, ahogy mi az iGlass-nél az iPhone 15 tok kiegészítőkön), és az új széria állítólag egy csomó olyan menő újdonságot hoz majd, amire biztosan érdemes lesz várni.

Kezdjük azzal, hogy az ikonikus dinamikus sziget, amely jelenleg kizárólag az iPhone 14 Pro termékcsaládban található, a hírek szerint idén a normál iPhone 15 modellekbe is bekerül. Az iPhone 15 ráadásul újabb kamerákat hoz, legalább az egyik Pro modellben új periszkóplencsével, amely elméletileg öt-hatszoros optikai zoomot tesz majd lehetővé a minőség romlása nélkül. Az egyik legnagyobb újdonság azonban talán mégis az USB-C. Számos pletyka szerint az Apple végre megteszi a váltást, és a régebbi Lightning port helyett USB-C portot fog használni az iPhone 15-ös termékcsaládban. A másik nagy dobás pedig az, hogy a megszokott némító kapcsolót egy új, multifunckionális akciógomb válthatja majd fel.

Kétségtelen, hogy az iPhone 15 nem kis újdonságnak készül, és már csak kevesebb mint pár hét van hátra a nagy eseményig, ami szeptember 12-én vagy 13-án lehet az elemzők szerint. Ez azt jelenti, hogy egy kis pénzt félretehetsz, és elég pénzed lesz egy iPhone 15 vagy akár az iPhone 15 Pro Max megvásárlására. Amellett, hogy így az Apple legújabb és legjobb készülékét kapod, egy újabb dizájnt és esetleg még USB-C-t is, ami a legtöbbünk számára nagy szó.

 

De az iPhone 14 még mindig fantasztikus!

 

Másrészt, ha nem akarsz várni, és ezek az új funckiók annyira nem izgatnak, akkor nem fogod megbánni az iPhone 14-et.

Az iPhone 14 Pro és Pro Max modellekben a nagy teljesítményű A16 Bionic chip található, amelyről azt mondják, hogy ugyanaz, amit az Apple az alap iPhone 15 modellekben is használni fog. Nem mellesleg az iPhone 14 Pro termékcsalád is a már említett Dynamic Islanddel érkezik.  Az alap iPhone 14 modellek is remekül megállják a helyüket. A kijelző pont kényelmes méretű, a régebbi A15 Bionic chip pedig bőven képes arra, hogy az iPhone 14-et is teljesítménybeli élharcossá tegye.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venned, az ár. Jelen állás szerint az iPhone 14-et tisztességes áron szerezheted be, és biztosan találsz néhány ajánlatot, ha tudod, hol keresd. Sok szolgáltató tavaly augusztusban, az iPhone 14 megjelenésének közeledtével kezdte el mélyen leárazni az iPhone 13 Pro modelleket, és minden okunk megvan azt hinni, hogy idén is hasonló ajánlatokkal találkozunk majd. Az iPhone 15 viszont a pletykák szerint idén még drágább lesz.

 

Akkor most várj az iPhone 15-re vagy ne?

 

A választás végül csak rajtad múlik. Most azonnal szükséged van egy új telefonra, és nem érdekelnek az új funkciók? Akkor az iPhone 14-ben szó szerint minden megvan, amire szükséged van. Még legalább öt évig biztosan kitart majd, így több mint elég időd lesz arra, hogy a jövőben félretegyél egy még jobb iPhone-ra.

Viszont: ha hajlandó vagy várni, és nem érdekel az esetleges áremelkedés, akkor az iPhone 15 (és az iGlass iPhone 15 tok is megéri majd, csak szólunk) termékcsalád mindenképpen megéri a várakozást. Az eddigi legjobb iPhone-t kapod, és egy csomó új funkciót, köztük az USB-C portot és az akciógombot. Ha bizonytalan vagy, akkor azt javasoljuk, hogy várj az iPhone 15-re.

Neked melyik lesz terv szerint a következő iPhone-od, és most milyened van?

 

Borítókép: TechRadar

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük