iphone üvegfólia

5 tipp, hogy kívül-belül biztonságban tartsd az iPhone-od és az adataidat 2023-ban – Fontos beállítások, iPhone üvegfólia ajánló és más

Talán már tudod, hogy a külső védelemhez elengedhetetlenek az iPhone üvegfólia és az iPhone tok, sőt, talán az alapvető adatvédelmi beállításokkal is tisztában vagy… Most mégis mélyebbre ásunk mindebben.

Az egyik legfőbb ok, amiért az emberek az iPhone-t választják az Android helyett, az az, hogy mennyire biztonságos az operációs rendszer. Az iOS-t valamivel nehezebb feltörni (betörni ugyan sajnos szinte ugyanolyan könnyű – de erre ott az iPhone üvegfólia), mint az Androidot, és ez a számos biztonsági funkciónak és javításnak köszönhető, amelyeket az Apple szinte minden új szoftverfrissítéssel hozzáad. De, még az iPhone sem tud mindent magától. A megfelelő beállításokra és a biztonsági gyakorlatok betartására szükség van ahhoz, hogy iPhone-od és adataid a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. De hogyan kezdhetsz hozzá? Olvasd el a 5 legegyszerűbb módszert az iPhone-od biztonságban tartása érdekében!

Mindig használj iPhone üvegfólia és iPhone tok kiegészítőket

 

Ezt egyfajta 0. tippként is írhatnánk, hiszen szinte magától értetődő, de belső biztonság nem létezik külső védelem nélkül. Ahhoz, hogy az iPhone-od tartós legyen és sokáig megfelelően szolgáljon és működjön, elengedhetetlen az olyan alapvető kiegészítők használata, mint az iPhone üvegfólia és tok – mindemellett fontos, hogy ezekből prémium minőségűt használj, hogy érjenek is valamit. Szerencsére ehhez mindent megtalálsz a webshopon, szóval ugorjunk is az adataid védelmére…

 

Állítsd be a két faktoros hitelesítést

 

A kétfaktoros hitelesítés (2FA) használata egyszerű módja annak, hogy senki ne férhessen hozzá az iCloud-adatokhoz az engedélyed nélkül.

A 2FA segítségével még ha valaki meg is szerzi az Apple ID azonosítódat és a jelszavadat, tudni fogod, ha megpróbál bejelentkezni a fiókodba, és megakadályozhatod, hogy ez megtörténjen. Ha beállítod, akkor amikor legközelebb megpróbálsz bejelentkezni az Apple ID-ba egy másik eszközről vagy az internetről, egy értesítést kapsz az iPhone-odon, amely arra kér, hogy adj magadnak hozzáférést, és megad egy hatjegyű kódot, amellyel be kell fejezned a bejelentkezést.

 

Mindig a legfrissebb szoftvert használd

 

Szintén magától értetődik, hogy frissítened kell az iPhone-odat, amint új iOS-szoftverfrissítés érhető el. Még ha ez egy kicsit macerás is, az új szoftverfrissítések javítják az iPhone teljesítményét, kijavítják a hibákat, és ami a legfontosabb, extra biztonságot nyújtanak az iPhone-odnak.

Az operációs rendszerekben mindig vannak olyan problémák, amelyeket a rossz emberek kihasználhatnak, hogy megszerezzék az adataidat, ezért az Apple rendszeresen kiadja a szoftverfrissítéseket. Ezekkel a frissítésekkel sokat tehetsz a biztonságodért, ezért telepítsd őket, amint tudod.

 

Kapcsold ki az Internetes hozzáférést az iCloud adataidhoz

 

Amiről kevesen tudnak, hogy az összes iCloud-adatodhoz bármilyen eszközön, bármilyen webböngészőből hozzáférhetsz.

Tehát még akkor is be tudsz jelentkezni az Apple ID-ddel, ha Windowsos számítógéped van, és hozzáférhetsz az iCloudban tárolt összes adatodhoz. Bár ez hasznosnak tűnhet, veszélyes is lehet, hogy nagyjából bárki megpróbál hozzáférni az adataihoz bármilyen eszközről. Szerencsére így kikapcsolhatod:

  • Menj a Beállítások alkalmazásba.
  • Nyisd meg a képernyő tetején az Apple ID-t.
  • Válaszd ki az iCloudot.
  • Görgess lefelé, és kapcsold ki az Access iCloud Data on the Web (Hozzáférés az iCloud-adatokhoz a weben) opciót.

És ennyi. Ha valaha is szükséged lesz az iCloudodra egy webböngészőben, megismételheted ezeket a lépéseket, és újra engedélyezheted ezt a funkciót. Csak arra ügyelj, hogy kikapcsolva tartsd, amikor nem használod.

 

Zárd a privát Safari böngésző lapjaidat Face ID azonosítás mögé

 

Egy másik egyszerű módja annak, hogy személyes adataidat biztonságban tudd, ha a Face ID vagy a Touch ID mögé zárod a privát böngészésedet. Így senki sem férhet hozzá a privát böngészési tevékenységedhez a beleegyezésed nélkül.

Ne feledd, hogy a funkció használatához legalább iOS 17 vagy egy későbbi szoftverfrissítésre van szükséged. Ha ez megvan, akkor a következőket kell tenned:

  • Nyisd meg a Beállításokat.
  • Görgess lefelé, és menj a Safarira.
  • Görgess még egyszer lefelé, és az Adatvédelem és biztonság alatt engedélyezd a Face ID igénylése a privát böngészés feloldásához opciót.

 

Köszönjük a figyelmed! Az iPhone-od külső biztonságához megtalálod iPhone üvegfólia, tok és más kiegészítőinket a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük