iphone 13 pro magsafe tok

Határ a csillagos ég? Az iPhone 15 Pro áremelkedést hozhat magával

 

Nos, ha iPhone-od van, akkor bizonyára Te is tudod, hogy már a régebbi Pro modellek is nagy befektetésnek számítottak. Ha például egy 13 Prót választottál, akkor először is biztosítsd be most a védelmét egy iPhone 13 Pro MagSafe tok beszerzésével:

 

Jeff Pu, a Haitong International Securities hongkongi székhelyű befektetési cég technológiai elemzője szerint a következő generációs iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max valószínűleg drágább lesz, mint a korábbi Pro modellek. Nézzük is meg, mennyi is lehet majd az annyi… ha pedig már most valamilyen Pro modellt használsz, akkor ne felejts el lejjebb görgetni az iPhone 13 Pro MagSafe tok és más modellekhez való védőtokok és fólia tippekért sem.

Egy eheti kutatási jegyzetben a Pu azt jósolta, hogy az iPhone 15 Pro modellek ára emelkedni fog, többek között a több pletykált hardverfrissítés miatt, beleértve a titán keretet, az extra Taptic Engines haptikus visszajelzéssel ellátott szilárdtest gombokat, az A17 Bionic chipet, a megnövelt RAM-ot, a Pro Max modellnél továbbá a megnövelt optikai zoomot biztosító periszkóplencsét és egyebeket.

Ez már a második alkalom, hogy az iPhone 15 Pro modellek áremeléséről pletykálnak, miután januárban a kínai Weibo közösségi médiaoldalon egy meg nem erősített állítás jelent meg – de hogy az Apple végül valóban emeli-e a készülékek árát, az még nem derült ki biztosra. Az Egyesült Államokban a Pro modell rendszerint 999 dollárról indul az iPhone X 2017-es megjelenése óta, míg a Pro Max 1099 dollárról indul a következő évben megjelent iPhone XS Max-szal kezdve.

Persze mi ebből már eddig is érzékelhettük, hogy az “iPhone-ok egyre csak drágábbak és drágábbak”: az Egyesült Államokon kívül az Apple az elmúlt években többször is emelte az iPhone-ok árát, főként a külföldi árfolyam-ingadozások miatt. Az Egyesült Királyságban például az iPhone 14 Pro ára 1099 fontról indul, szemben az iPhone 13 Pro 949 fontjával. (iPhone 13 Pro MagSafe tok ITT, ha épp ilyen készüléked van!)

Az átlagon felüli inflációs ráták miatt azonban most az Egyesült Államokban is elképzelhető az áremelkedés. Az Apple-nek sikerült hat egymást követő Pro modellgeneráción keresztül változatlanul tartani a kezdőárakat, de az áraknak valószínűleg előbb-utóbb emelkedniük kell, hogy a vállalat megőrizhesse haszonkulcsát. Az egyelőre kérdéses, hogy a standard iPhone 15 és iPhone 15 Plus is áremelkedést kapna-e az iPhone 14 és iPhone 14 Plus modellekhez képest, amelyek 799, illetve 899 dollárról indulnak.

Az Apple várhatóan szeptemberben jelenti be az iPhone 15 szériát a már megszokott módon. A pletykák szerint mind a négy készülék USB-C porttal, Dynamic Islanddel és kissé ívesebb kerettel fog rendelkezni, míg a Pro modellek esetében további új funkciókat és változtatást is pletykálnak.

 

Némi ízelítő abból, hogy mit is kaphatunk majd a minden bizonnyal már-már csillagászati árért:

 

 • A17 chip: Az iPhone 15 Pro modellek várhatóan az Apple következő generációs A17 Bionic chipjével lesznek felszerelve, amely a TSMC 3 nm-es eljárással készül a folyamatos teljesítmény- és hatékonyságjavulás érdekében. A standard iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek várhatóan A16 Bionic chipet kapnak.
 • Titánium keret: Az Apple Watch Ultra-hoz hasonlóan az iPhone 15 Pro modellek várhatóan rozsdamentes acél helyett titániumkeretet kapnak.
 • Ultravékony, ívelt keret: A legújabb Apple Watch modellekhez hasonlóan az iPhone 15 Pro is ultravékony, ívelt keretet kap a kijelző körül.
 • Gyorsabb USB-C port: Ming-Chi Kuo elemző szerint az iPhone 15 Pro modellek legalább USB 3.2 vagy Thunderbolt 3 támogatással rendelkező USB-C porttal rendelkeznek majd, ami azt eredményezné, hogy a készülékek kábellel jelentősen gyorsabb adatátviteli sebességgel rendelkeznének a meglévő, Lightninggal ellátott iPhone-okhoz képest. Kuo szerint a standard iPhone 15 modellek USB-C portja továbbra is a Lightninghoz hasonlóan USB 2.0 sebességre lesz korlátozva.
 • Wi-Fi 6E: A legújabb Macekhez és az iPad Pro-hoz hasonlóan az iPhone 15 Pro is támogatni fogja a Wi-Fi 6E-t a gyorsabb vezeték nélküli sebesség érdekében, egy kiszivárgott vázlatterv szerint.
 • Megnövelt RAM: Az iPhone 15 Pro modellek a tajvani TrendForce kutatócég szerint megnövelt, 8 GB RAM-mal lesznek felszerelve, míg a standard modellek valószínűleg továbbra is 6 GB RAM-mal rendelkeznek majd, mint jelenleg. A több RAM lehetővé teheti az olyan alkalmazások számára, mint a Safari, hogy több tartalmat tartsanak aktívan a háttérben, megakadályozva, hogy az alkalmazás újranyitáskor újra töltse a tartalmat.
 • Szilárdtestű gombok: Az iPhone 15 Pro modellek szilárdtestű hangerő- és bekapcsológombokkal rendelkeznek majd Kuo szerint. Az elemző szerint a készülékek két további Taptic Engine-nel lesznek felszerelve, amelyek haptikus visszajelzést adnak, hogy szimulálják a gombok megnyomásának érzését anélkül, hogy azok fizikailag mozognának, hasonlóan a legújabb iPhone SE Home gombjához vagy az újabb MacBookok trackpadjéhez.
 • Némító gomb: Az iPhone 15 Pro modellek a pletykák szerint némító gombbal lesznek felszerelve a csengő be- és kikapcsolásához. Az összes meglévő iPhone rendelkezik némító kapcsolóval.
 • Megnövelt optikai zoom az iPhone 15 Pro Max esetében: Az iPhone 15 Pro Max a Kuo szerint periszkópos teleobjektívvel lesz felszerelve. Ez azt eredményezheti, hogy a készülék legalább 6x-os optikai zoommal rendelkezik, szemben az iPhone 14 Pro modellek 3x-os zoomjával.
 • Továbbfejlesztett LiDAR szkenner: Az iPhone 15 Pro modellek a Sony által szállított, energiatakarékosabb LiDAR szkennerrel rendelkeznek majd, ami Kuo szerint javíthatja a 3D-s mélységszkennelési teljesítményt az AR-alkalmazások és az éjszakai üzemmódú fotók esetében.
 • Sötétvörös szín: A 9to5Mac szerint egy új sötétvörös színválaszték lesz elérhető az iPhone 15 Pro modellekhez.

 

Te mit gondolsz? Megéri majd még a magasabb ár is mindezekért a funkciókért?

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted iPhone 13 Pro MagSafe tok és más modellekhez készült kiegészítőinket a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük