iphone 14 plus kameravédő

iPhone 16 gyors összefoglaló: minden, ami eddig kiderült a 2024-es iPhone-ról

Ha az előző iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy és 2024-ig még nem aktuális Neked a csere, akkor először is mindenképp gondoskodj például egy iPhone 14 Plus kameravédő funkcióval is ellátott tok vagy egy iPhone 14 Plus kameravédő fólia beszerzéséről, hogy biztosan kibírja még jó ideig szeretett telefonod:

 

Bár még az iPhone 15 modellek sem jelentek meg, máris pletykák keringenek az iPhone 16-ról, és amit hallunk, az kezd egyre izgalmasabb lenni. 2024 lehet az az év, amikor az Apple finomít néhány iPhone-modell dizájnján, és az Apple olyan funkciókat vehet át, mint a szilárdtest gombok, amelyekről eredetileg az iPhone 15 Pro esetében pletykáltak, valamint a saját modemchip. Olvass tovább, mert összegezzük, amit eddig tudunk és egy iPhone 14 Plus kameravédő ajánlást is adunk, ha Te még nem a jövőbeli iPhone-okon, hanem a jelenlegid megvédésén gondolkozol.

Az alábbiakban egy gyors pletyka-összefoglalót készítettünk, amely összefoglalja, hogy mit tudunk eddig, így, ha már nem várod annyira az iPhone 15 Pro-t – most, hogy a pletykák szerint kevésbé látványos frissítésről szólnak – legalább tudod, az iPhone 16-ot érdemes-e várnod.

Méret és dizájn

Egy éppen ezen a héten megjelent pletyka szerint az Apple új képernyőméreteket fog bemutatni az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max modellek esetében. A kisebb iPhone 16 Pro kijelzője várhatóan 6,3 hüvelykes lesz, míg az iPhone 16 Pro Max kijelzője 6,9 hüvelykes.

Az információ Ross Young kijelzőelemzőtől származik, aki gyakran oszt meg pontos részleteket az Apple terveiről. Szerinte az új méretválaszték kizárólag a Pro modellekre vonatkozik, így ez lenne az első alkalom, hogy az Apple különböző méreteket használ a normál iPhone 16 és iPhone 16 Plus, valamint az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max modellek esetében.

Megjegyezzük, hogy ezek a kijelzőméretek erősen kerekítettek, és egyelőre nem tizedesjegyre pontosak. A jelenlegi iPhone 14 Pro kijelzőmérete 6,1 hüvelyk, az iPhone 14 Pro Maxé pedig 6,7 hüvelyk, tehát mindkét készülék esetében hozzávetőlegesen 0,2 hüvelykes növekedésről van szó.

High-End Ultra modell

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple bevezethet egy magasabb kategóriás iPhone 16 “Ultra” modellt, amelyet az iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max modellek mellett árusítanának. Ezt a csúcs iPhone-ként pozícionálnák, de nem világos, hogy konkrétan mi különböztetné meg az iPhone 16 Pro és Pro Max modellektől, és az sem ismert, hogy mi lenne a kijelző mérete. Lehetséges, hogy az iPhone 16 Ultra inkább az iPhone 16 Pro Max helyére kerülne, mint mellé.

Szilárdtestű gombok

Az iPhone 15 Pro esetében az Apple eredetileg szilárdtest hangerő-, bekapcsoló- és némítógombokat tervezett, amelyek a fizikai gombokat helyettesítették volna, de technikai problémák miatt az Apple-nek el kellett vetnie a funkciót.

A szilárdtest gombok ehelyett így várhatóan az iPhone 16 Pro és Pro Max modellekkel kerülnek bevezetésre, ahol az Apple haptikus visszajelzéssel utánozza majd a hagyományos gombnyomás érzetét. A szilárdtest-technológia bevezetésével az Apple a hangerőszabályzó gomb kialakítását is megváltoztatja. A két hangerőszabályzó gomb helyett a szilárdtest gomb egyetlen, egységes gomb lesz.

5G modem chip

Az Apple már évek óta dolgozik saját 5G modemchipjén, és ez készen állhat arra, hogy legalább néhány iPhone 16 modellbe beépítsék. Az Apple a Qualcommtól való függőségét szeretné csökkenteni a saját technológiával.

A pletykák szerint az Apple a modemchipet egyetlen készülékben fogja használni, mielőtt más készülékekre is bevezetné, és a Qualcomm modemchipekről való teljes átállás akár három évig is eltarthat.

Az Apple végül saját WiFi és Bluetooth chipeket is szeretne használni, és elképzelhető, hogy ezek az alkatrészek már 2024-ben felváltják a Broadcom chipeket.

 

Egyéb jellemzők

Az iPhone 16-os modellekről még néhány egyéb funkciót is pletykáltak, amelyeket vagy láthatunk, vagy nem:

 

Kijelző alatti Face ID – Voltak olyan pletykák, hogy az Apple már 2024-ben bevezetheti a kijelző alatti Face ID-t, ami csökkentené a Dynamic Island bevágás méretét, és esetleg lehetővé tenné egy kisebb lyukú előlapi kamera használatát, de úgy tűnik, hogy ez 2025-ig várat magára.

Periszkóplencse – Az iPhone 15 Pro Max készülékkel az Apple egy 5x vagy 6x optikai zoomot támogató periszkópos teleobjektív bevezetését tervezi. Az Apple néha egy-egy zászlóshajó iPhone-ban használt technológiát a következő évben további modellekre is kiterjeszti, de Ming-Cho Kuo Apple-elemző szerint a periszkóptechnológia 2023-ban az iPhone 16 Pro Max-ra korlátozódik.

USB-C port – Az Apple 2023-ban az iPhone 15 modellekkel áttér az USB-C-re, és az iPhone 16 modellek is ezt a technológiát fogják használni.

Mivel még több mint egy év van hátra az iPhone 16 modellek megjelenéséig, ezek a pletykák még bőven változhatnak. Ha naprakészen szeretnéd tudni, hogy mire számíthatsz, akkor kövess minket továbbra is, mert minden újdonságról beszámolunk majd Neked.

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 14 Plus kameravédő termékeinket is iPhone-od ezen értékes részének védelméhez, amíg a 16-os szériára vársz:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük