iphone 13 mini magsafe tok

Így NE tedd tönkre az iPhone-odat, ha sokáig szeretnéd használni

 

Ha iPhone-os vagy, az első és legfontosabb, ha nem szeretnéd tönkretenni, talán az egyik legegyértelműbb 0. lépés: védd meg a külső sérülésektől. Ha például egy közkedvelt iPhone 13 mini-d van, akkor gondoskodj egy iPhone 13 mini MagSafe tok beszerzéséről:

 

Imádjuk az iPhone-okat, de tény és való, hogy évről-évre egyre drágábbak lesznek, és senki pénztárcájának nem lenne kímélő évente új modellre váltani. Szerencsére nem is kell: tudtad, hogy egy iPhone megfelelő odafigyelés mellett akár hat évig is teljesen működőképes lehet? Ehhez azonban Te is kellesz – Most összeszedtük a legfontosabb lépéseket ahhoz, hogy minél tovább bírja a készüléked!

 

Kapcsold ki időnként

 

Igen, tudjuk, az iPhone-nak mindig kéznél kell lennie, de azért nem árt, ha időnként adsz neki egy kis szünetet. Ha nagyjából hetente újraindítod, akkor a bekapcsolás után gyorsabb, gördülékenyebb használatra számíthatsz, ugyanis lehet, hogy a háttérben néhány app problémákat okozott. Figyelj erre oda különösen, ha régebbi típusú iPhone-od van!

Ha nem szeretnéd teljesen újraindítani, csinálj egy “soft resetet”: újabb modellek esetén nyomd meg és gyorsan engedd el a felhangosító gombot, tedd meg ugyanezt a halkítóval is, majd nyomd le az oldalsó bekapcsoló gombot, amíg meg nem látod az Apple logót.

 

Tartsd tisztán – Kívül-belül

 

Az iPhone-odat tisztítanod KELL – nemcsak az egyébként rengeteg baktérium miatt (amik még fertőzéseket, pattanásokat is okozhatnak az arcodhoz nyomva!), hanem jobb érzés is lesz így használni.

Ne feledkezz meg azonban a belsőről sem: bár nem biztos, hogy tönkreteszi, a rengeteg felhalmozott kép és alkalmazás akadozóvá teheti az iPhone-t, ugyanis az folyamatosan igyekszik helyet felszabadítani a háttérben. Ez akkor is igaz, ha nagy tárhelyű készüléked van – szelektálj időnként, ha sokáig szeretnéd használni!

 

Csak tokban használd

 

Talán mondanunk sem kell, de egy jó tok számtalan esetben életmentő lehet. Tudjuk, az iPhone-od gyönyörű magában is, de ugye, hogy törötten már nem lenne az?

Válassz más-más stílust az egyes alkalmakra, hogy soha ne und meg: kombináld például a bőr iGlass Leather Case-t a színes és változatos iGlass Case iPhone 13 mini Magsafe tok kiegészítőkkel vagy a más modellekre készült változatokkal, hogy mindig tökéletes védelemben tudhasd féltett készülékedet.

 

Tartsd megfelelő körülmények között

 

Mint már biztosan tudod, a magas hőmérséklet károsíthatja az iPhone-odat. Még egy olyan átlagos dolog, mint a nyári meleg is veszélyes lehet a számára, ha nem véded meg.

Az iPhone töltése magas hőmérsékleten az akkumulátort is gyorsabban tönkreteheti.  A használat előtt hagynod kell lehűlni, mert véglegesen is károsodhat, ha az iPhone túl gyakran felforrósodik. Tartsd 0-35°C között és ne hagyd az autóban vagy olyan nyílt terekben, ahol a nap túl sokáig érheti.

 

Tartsd naprakészen

 

Igen, a szoftverfrissítések sokáig tartanak, sőt, néha olyan új funkciókat is hoznak, melyekre egyébként egyáltalán nincs szükségünk – a legfrissebb szoftverek azonban olyan biztonsági intézkedéseket tartogatnak, amik miatt – a saját adataink védelme érdekében – mindenképp fontos a legújabb verziókra váltani.

 

Kerüld a gyanús linkeket

 

Egyes webhelyeket szó szerint úgy terveztek, hogy vírust küldjenek a telefonodnak vagy kényszerítsenek egy alkalmazás/”profil” telepítésére.

Néhány gyanús webhely túl sok az iPhone-nak és rákényszerül az újraindításra. Mondanunk sem kell, hogy ez nem tesz jót neki. Bár tudjuk, hogy nehéz, de összességében az a legbiztosabb, ha minden furcsa oldalt igyekszel elkerülni!

 

Csak minőségi kábelekkel töltsd

 

Tudjuk, mennyire sérülékenyek a töltőkábelek, legyen szó akár eredeti, akár utángyártott változatokról. Pontosan ezért csábító lehet addig használni egyet, amíg csak működik, hiába sérült, esetleg szakadt már.

Érdemes azonban óvatosnak lenni: a rossz állapotú töltők nemcsak tűzveszélynek teszik ki az iPhone-odat, hanem olyan negatív töltetet bocsáthatnak ki, amelyek súlyosan károsíthatják az akksit vagy akár magát a telefont. Lehet, hogy ezért merül olyan gyorsan az iPhone-od?! Szerencsére ha iGlass Cable-lel töltöd, ilyen gondod biztos nem lesz többé, hiszen ez a kábel valósággal elszakíthatatlan

 

Te hogy állsz a megfelelő iPhone-ozással, miket tartasz be ezek közül?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone 13 mini MagSafe tok és más iGlass termékeinket, hogy kívülről már biztosan ne tehesd tönkre szeretett telefonod.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük