iPhone 15 Plus átlátszó tok

Új kapacitív gomb, tetraprizmás kamera mindkét Pro modellen: ezek jöhetnek az iPhone 16 sorozatba

Nem vársz az iPhone 16-ig? Ha inkább az idei széria valamelyik tagját szerzed be, akkor a jó hír, hogy már kaphatók iPhone 15 Plus átlátszó tok és egyéb iPhone 15 kiegészítőink:

 

Egy új pletyka szerint az iPhone 16 sorozat (igen, jól olvastad – az iPhone 16, nem túl korai az iPhone 16 pletykákhoz, ugye? Ha szerinted még de, akkor nézd meg inkább iPhone 15 Plus átlátszó tok és egyéb új termékeinket) egy új kapacitív gombbal fog büszkélkedni, amelyet belsőleg “Capture Button” néven ismernek. A gomb kódneve “Project Nova”, és valószínűleg a jövő évi iPhone egyik fő dobása lesz – feltéve, hogy túljut a kezdeti tesztelési fázison. A pletykák még egy ún. tetraprizmás kameráról is szóltak, amit mindkét Pro modell megkapna. Nézzük is, mit jelent mindez.

Egy, a MacRumors által megosztott jelentés szerint a “capture” (felvevő, kapacitív gombként tudnánk fordítani) a készülék ugyanazon az oldalon lesz, mint a bekapcsológomb, de valamivel lejjebb helyezkedik el, körülbelül ott, ahol jelenleg az mmWave kivágás található az idei amerikai iPhone 15 modelleken. Az mmWave-kivágás a készülék túloldalára kerül, ahol a hangerőgombok alatt fog elhelyezkedni, ahol a nem amerikai iPhone 15 készülékeknél még mindig a SIM-tálca található. Arról egyelőre nincs szó, hogy ez az új gomb mire lesz használható, csak annyit tudunk, hogy állítólag egy kapacitív gomb lesz a hagyományos mechanikus gomb helyett. A kapacitív gombok valójában nem mozognak úgy, mint egy mechanikus gomb. Ehelyett a kapacitív gomb érzékeli az érintést és a nyomást, majd egy haptikus motoron keresztül haptikus visszajelzést ad. Erre egy valós példa az iPhone SE Home gombja, amely a fizikai gomb élményét haptikusan utánozza. A MacRumors forrásai szerint a kapacitív gombok erőérzékelő funkcióval rendelkeznek majd, amely érzékeli az alkalmazott erőt, és az erő nagyságát elektromos jelekké alakítja.

 

iPhone 15 Plus átlátszó tok

 

Ha ez már ismerősen hangzik, az azért lehet, mert sokan azt várták, hogy már az idei iPhone 15 Pro modellek is kapacitív bekapcsoló- és hangerőszabályzó gombokkal lesznek felszerelve. Az új gombok azonban idén nem kerültek be a modellekbe, mivel a jelentés forrásai szerint a modult a fejlesztés során törölték a több hardverprobléma okozta nem kielégítő teszteredmények miatt.

A Capture Button viszont már várhatóan a teljes iPhone 16 termékcsaládban elérhető lesz. Az új Capture Button mellett az iPhone 16 termékcsalád várhatóan egy “Project Atlas” néven ismert kapacitív Action Button-t is tartalmazni fog. A haptikus Action Button állítólag a Capture Buttonhoz hasonló kialakítást használ, és a haptikus visszajelzés érdekében nyúlásmérők és egy reluktancia-motor segítségével működik.

 

Újratervezett kamera

 

Az iPhone 16 alapmodell várhatóan egy újratervezett kameradudorral és az iPhone 12 kamera objektívjének elrendezéséhez hasonló függőleges kameraelrendezéssel is rendelkezik majd. A jelentés azt is hozzáteszi, hogy az iPhone 16 Pro modellek nagyobb képernyőmérettel fognak rendelkezni, amely 6,1 és 6,7 hüvelykről 6,3 és 6,9 hüvelykre nő. Ez egybevág Ross Young kijelzőipari elemző májusi jelentésével, amelyet később, még ugyanabban a hónapban más elemzők és kiszivárogtatók egymástól függetlenül megerősítettek.

Ming-Chi Kuo, az Apple iparági elemzője vasárnap egy Medium bejegyzésben megismételte korábbi állításait, miszerint mind az iPhone 16 Pro, mind az iPhone 16 Pro Max ugyanazt a tetraprizmás lencsét kapja majd, mint az iPhone 15 Pro Max, a specifikációkban pedig várhatóan nem lesz változás. Persze, ha mindez igaz, hisz hol van még a jövő szeptember…

 

Ki pályázik az iPhone 16 szériára? Ha Te inkább idén váltanál iPhone-t, akkor ne bízd a véletlenre és szerezd be iPhone 15 Plus átlátszó tok vagy más új kiegészítőinket is mellé.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha nem szeretnél az iPhone 16-ig várni és pont idén frissítesz, akkor nézd meg iPhone 15 Plus átlátszó tok és más újdonságainkat is a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük