iPhone 15 Plus átlátszó tok

USB-C az iPhone 15-ön: de, a híresztelésekkel ellentétben teljesen megfelel az iparági szabványnak

Láttad? Az iPhone 15 Plus átlátszó tok kiegészítőnk már kapható, szerezd be új készüléked stílusos védelméhez:

 

Múlt héten az Apple bemutatta iPhone 15 termékcsaládját, és ahogyan az várható volt, mind a négy iPhone 15 készülék átállt a Lightningról az USB-C portokra és kábelekre. Széles körben várták, hogy az Apple megteszi ezt a lépést, legalábbis részben az Európai Unió és más országok által nemrégiben bevezetett új szabályozások miatt, amelyek megkövetelték az elektronikai gyártóktól, hogy szabványosított USB-C portot használjanak készülékeiken és tartozékaikon. Mivel az USB-C pletykát nagyjából senki nem kérdőjelezte meg, a pletykák áttértek az USB-C-re való átállás részleteire. Ám az, amelyik azt állította, hogy nem lesz ipari szabvány, tévesnek bizonyult: most megtudhatod, miért, és ha pedig be is szerzed valamelyik iPhone 15-öt, akkor ne feledkezz meg arról sem, hogy iPhone 15 Plus átlátszó tok és más kiegészítőink már kaphatók.

A pletykák nagy része arra irányult, hogy az Apple korlátozná-e az adatátviteli és töltési sebességet, ha a felhasználók olyan kábeleket és töltőket próbálnának használni, amelyek nem az Apple Made for iPhone (MFi) programja által tanúsítottak. Sok pletyka úgy vélte, hogy ha az iPhone 15 felhasználók nem használnak eredeti kábeleket vagy töltőket, akkor a tartozékok alapvető funkciókra korlátozódnak, például 480 Mbps USB 2.0 átviteli sebességre és lassabb töltési sebességre.

Ahogy azonban az ArsTechnica munkatársa, Andrew Cunningham rámutatott, az Apple már évek óta szállítja a szabványoknak teljesen megfelelő USB-portokat a Macjeiben és iPadjeiben. Cunningham azt is elmondja, hogy kiderült, hogy az idei iPhone-család USB-C portjai teljesen iparági szabványnak felelnek meg, és tökéletesen működnek az összes létező USB-C és USB-PD (Power Delivery) kompatibilis kábellel, töltővel és kiegészítővel, csakúgy, mint az Apple iPadjei és Macjei. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus nem fog USB 3 sebességet elérni, de ez a port korlátozása, és igaz, akár Apple-kábelt használsz, akár nem. Másrészt nem kell Apple USB 3 kábelt vásárolnod ahhoz, hogy elérd a 10 Gbps átviteli sebességet, amelyre az iPhone 15 Pro modellek képesek.

 

iPhone 15 Plus atlatszo tok 2 medium-iglass-iphone-uvegfolia

 

Amint az iPhone 15 a felhasználók és az értékelők kezébe kerül, biztosan megtudjuk, hogyan viselkedik majd az iPhone 15, iPhone 15 Plus (ha épp ez kerül a kezedbe, akkor az iPhone 15 Plus átlátszó tok kiegészítőd is kerüljön), iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max, ha különböző dolgokat csatlakoztatunk hozzájuk. Ahogy azonban Cunningham megjegyezte, az Apple összes hivatalos USB-C töltőjének, kábelének és tartozékának kompatibilitási információit frissítették, hogy azok az összes iPhone 15 modellre kiterjedjenek. A frissítésben olyan forrásokból származó harmadik féltől származó töltők is szerepelnek, mint a Mophie és a Belkin, amelyek mindegyike már jóval az iPhone 15 termékcsalád debütálása előtt is a piacon volt.

 

Bár szinte biztos, hogy az Apple valamilyen licencprogramot kínál majd az iPhone-kompatibilis USB-C kábelekhez, töltőkhöz és kiegészítőkhöz, az eredeti Apple nem lesznek szükségesek ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassák az USB-C-alapú töltés és adatátvitel előnyeit.

 

Ne dobd ki tehát az USB-C kábeleidet és töltőidet, hiszen ugyanúgy működni fognak az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone Pro és iPhone Pro Max készülékekkel, mint ahogyan már az iPaddel és a Mac számítógépekkel is. Mi pedig biztosan az iGlass Cablen is csavarunk majd picit, na persze nem szó szerint…

 

Köszönjük a figyelmed. Ha valamelyik iPhone 15 tulajdonosa leszel, nézd meg a webshopon iPhone 15 Plus átlátszó tok és más új kiegészítőinket is a szériához.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük