iphone 15 pro max átlátszó tok

Az iPhone 14 Pro is megörökli az iPhone 15 egyik menő kamerafunkcióját

Téged már nem érint ez a hír, mert inkább 15 Próra váltasz? Akkor már be is szerezheted iPhone 15 Pro Max átlátszó tok kiegészítőnket ennek a borsos árú, de szuper befektetésnek a megóvásához:

 

Múlt kedden az Apple bemutatta az iPhone 15 termékcsaládot néhány igen figyelemre méltó fejlesztéssel kamera-téren. Az iPhone 15 Pro Max megkapta a várva várt periszkóplencsét 5X zoommal, az iPhone 15 és iPhone 15 Plus pedig a tavalyi iPhone 14 Pro modellekhez hasonló, 48 megapixeles fő kamerát kapott. Nézd meg, melyik funkciót örökli meg az iPhone 14 Pro is, ha pedig inkább az új széria legprofibb tagjára pályázol, akkor nézd meg iPhone 15 Pro Max átlátszó tok kiegészítőnket fentebb.

Az új érzékelővel együtt az Apple szoftveres oldalon is jelentős változásokat eszközölt. Egyrészt az iPhone 15-ös termékcsalád mostantól alapértelmezés szerint 24 megapixeles (MP) “szuper nagy felbontású” képeket készít, és ezt egészen a 48 MP-es fotók normál formátumú rögzítéséig is el lehet majd vinni, hogy az érzékelőt teljes mértékben kihasználhassuk. Bár az iPhone 14 Pro készülékkel 48 MP-es felvételeket is készíthetsz, ezt csak az Apple ProRAW formátumának használatával teheted meg, amelyet professzionális utófeldolgozásra terveztek, és óriási fájlokat hoz létre – egyetlen 48 MP-es ProRAW-kép körülbelül 75 MB-ot foglal el, így nem érdemes mindennapi fotózásra használni.

 

ProRAW, egy Pro exkluzív funkció

 

A ProRAW mindig is kizárólag az iPhone Pro modellekhez tartozott, és ez az iPhone 15 esetében sem változott. Ez azt jelenti, hogy ha az Apple azt akarta, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 tulajdonosok mindent kihasználhassanak, amit az új 48 MP-es érzékelő kínál, akkor ki kellett találnia egy olyan módszert, amellyel a 48 MP-es képeket tipikusabb formátumokban, például JPEG-ben és HEIF-ben lehet rögzíteni, és pontosan ezt tette. További bónuszként egy 48 MP-es JPEG-fotó mindössze 10 MB, egy 48 MP-es HEIF-fotó pedig 5 MB, így sokkal praktikusabbak az alkalmi fotózáshoz.

Mind a négy iPhone 15 modell képes lesz a 24 MP-es vagy 48 MP-es fényképek készítésére e formátumok bármelyikével, míg az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek ugyanúgy támogatják a ProRAW 48 MP-es képességeit, mint korábban.

 

Mi történik a 14-es szériával?

 

A jó hír az, hogy ez a változás nem kizárólag az iPhone 15-re vonatkozik. Mivel az iPhone 14 Pro fő objektívjében majdnem ugyanaz a 48 MP-es érzékelő található, és pontosan ugyanaz az A16 Bionic chip, mint az iPhone 15-ben és az iPhone 15 Plusban, ugyanúgy képesnek kell lennie 48 MP-es JPEG és HEIF fotók készítésére, mint az iPhone 15-nek.

Az iOS 17 Release Candidate (RC), amelyet nem sokkal az Apple eseménye után küldtek ki a fejlesztőknek, feloldja ezeket az új formátumokat az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max számára, így a felhasználók 48 MP-es felvételi formátumok közül választhatnak.

A nagyobb felbontás továbbra is “Pro” fényképfelvételi módnak számít, de mostantól kiválaszthatod, hogy melyik formátumot szeretnéd használni, amikor ebben az üzemmódban készítesz felvételeket. Íme, hogyan találod meg, ha telepítetted az iOS 17-et az iPhone 14 Pro vagy iPhone 14 Pro Max készülékedre:

 

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és válaszd a Kamera lehetőséget.
  • Válaszd ki, hogy a HEIF formátumot szeretnéd-e használni a Nagy hatékonyságú vagy a JPEG formátumot a képernyő tetején található Legkompatibilisebb kiválasztásával.
  • Válaszd ki a Pro alapértelmezettet.
  • Jelöld ki a HEIF Max vagy a JPEG Max lehetőséget. Az, hogy melyik jelenik meg, attól függ, hogy mit választottál ki a 3. lépésben.

 

A félreértések elkerülése végett még az új formátumokkal sem tudsz majd 48 MP-es fotókat készíteni, hacsak nem használod a fő kamerát 1X módban, mivel ez az egyetlen hely, ahol a 48 MP létezik. Továbbá az Éjszakai módban készült fotók, az Élő fotók, a vakus és a makró fotók mindig 12 MP-en kerülnek elmentésre a bonyolultabb számítási fotó algoritmusok és a többi 12 MP-es érzékelőből származó információkkal való kombinálásuk követelményei miatt.

Továbbá, bár az iPhone 14 Pro modellek már a tipikusabb 48 MP-es formátumban is tudnak fényképezni, nem kapják meg az Apple új, “szuper nagy felbontású” 24 MP-es formátumát. Úgy tűnik, hogy ez az egy kizárólag az iPhone 15-re vonatkozik, talán más hardveres fejlesztések miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert az Apple meg akarja tartani ezt a legújabb modellek eladási pontjaként.

Neked van 14 Pród, vagy a 15-ös széria valamelyik tagjára pályázol? Ha ezutóbbi, akkor nézd meg iPhone 15 Pro Max átlátszó tok ajánlásunkat is…

 

Köszönjük a figyelmed! Ne feledkezz meg arról sem, hogy a webshopon már kaphatók iPhone 15 Pro Max átlátszó tok és más kiegészítőink is az új széria leendő tulajdonosai számára.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük