applewatch fólia

Mi történt a microLED kijelzős Apple Watch Ultrával? Minden, amit tudunk és egy AppleWatch fólia tipp, ha Neked már most is van okosórád

Már van okosórád, de még hiányzik az AppleWatch fólia? Kezdd ezzel:

 

Évek óta tartanak a találgatások arról, hogy az Apple microLED képernyőtechnológiát vezet be a viselhető készülékeibe. A 2017-es pletykák egy microLED Apple Watch-ra utaltak, és optimista előrejelzések szerint a 2020-as modellben is szerepelni fog. A legújabb jelentések azonban aggodalmat keltettek e régóta várt funkció sorsával kapcsolatban. Nézzük, mik is ezek és mutatunk egy AppleWatch fólia tippet is, ha Neked már most is van okosórád.

A microLED Apple Watch körüli kezdeti izgalom 2018-ban tetőzött, amikor egy jelentés leleplezte az Apple titkos kutatási és fejlesztési központját a microLED kijelzőkkel kapcsolatban. Nagy reményeket ébresztett, hogy ez az innováció a 2020-as Apple Watch-ban debütálhat. Csalódást keltő módon a funkció nem valósult meg, és a pletyka elcsendesedett egészen körülbelül egy évvel ezelőttig, amikor az ellátási láncról szóló pletykák a microLED integrációjára utaltak a pletykált Apple Watch Ultra-ban. A kezdeti előrejelzések a 2025-ös megjelenés felé hajoltak, amit később egyes elemzők 2026-ra módosítottak.

Az Apple ellátási láncától származó legújabb jelentések azonban olyan spekulációkat tápláltak, amelyek szerint az Apple Watch microLED-kijelzővel kapcsolatos terveket lehet, hogy elvetették. A feltételezések az AMS Osram, az Apple kijelzőszállítójának sajtóközleményéből eredtek, amely egy jelentős microLED projekt hirtelen lemondásáról szólt, és teret engedett a feltételezéseknek, hogy az Apple lehet az ügyfél, aki kihúzta a dugót.

A helyzet értelmezése azonban óvatosságot igényel. Az AMS Osram közleménye nem említette kifejezetten az Apple-t, és még ha a vállalat potenciális microLED-beszállító is lenne, valószínűtlen, hogy az Apple kizárólag egyetlen beszállítóra támaszkodott volna. Tavaly nyári jelentések szerint az LG is vizsgálja a microLED technológiát, Mark Gurman a Bloombergtől pedig “több más vállalat” bevonására utalt. Az Apple beszerzési stratégiája a kockázatok mérséklése érdekében a beszállítók diverzifikálását foglalja magában, általában a Samsung Display, az LG Display és a BOE kijelzőitől szerzi be.

Az egyetlen beszállítóval folytatott projekt lemondása nem feltétlenül jelenti a teljes microLED Apple Watch kezdeményezés feladásának feladásával. Ez annak tulajdonítható, hogy a beszállító nem tudta teljesíteni az Apple specifikációit vagy nem tudta legyártani a szükséges mennyiséget. A 9to5Mac munkatársa, Ben Lovejoy találóan foglalta össze a helyzetet, hangsúlyozva, hogy bizonytalan, hogy a lemondást az Apple-nek tulajdonítsuk, vagy az egész projekt leállításának tekintsük.

Az összetettséget tovább fokozva a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo azt állította, hogy az AMS Osram volt az Apple “kizárólagos LED-chip beszállítója a Micro LED-hez”, és olyan bennfentes véleményeket közvetített, amelyek szerint az Apple “gazdaságilag nem tartotta életképesnek” a microLED Apple Watch-ot. Ross Young kijelzőelemző alátámasztotta ezt az állítást, és az Apple más microLED-hez kapcsolódó projektjeinek törlését állította.

Némi optimizmus azonban továbbra is fennáll. A TrendForce, bár elismeri az AMS Osrammal való kizárólagos kapcsolatot, azt sugallja, hogy az Apple új partnereket kereshet a robusztus tajvani és dél-koreai microLED chipgyártók között. Gurman emellett ellentmond annak az elképzelésnek, hogy az AMS Osram lenne az egyedüli microLED beszállító, fenntartva várakozását egy microLED Apple Watch-ra “néhány éven belül”.

Az egymásnak ellentmondó jelentések rávilágítanak a kizárólag az ellátási láncra vonatkozó információkra való hagyatkozás kockázataira. Gurman, aki az Apple belső működésébe való betekintéséről ismert, vitatja azt az elképzelést, hogy az AMS Osram lemondása a microLED Apple Watch végét jelzi. Ezeknek a jó hírű forrásoknak az ellentmondása aláhúzza, hogy átfogó képet kell kapnunk az Apple terveiről.

Bár az Apple meglévő beszállítóitól származó microLED alkatrészek közvetlen jövője bizonytalan lehet, Gurman magabiztossága arra utal, hogy a microLED Apple Watch Ultra továbbra is része az Apple stratégiai terveinek. Ez megváltoztathatja a várt ütemtervet, esetleg 2026 utánra tolva az érkezését. Mindazonáltal az iparági pályát figyelembe véve a microLED technológia Apple általi alkalmazása a viselhető készülékeiben továbbra is logikus lépés a kijelzőinnovációban.

Írd meg, Te örülnél-e ennek a terméknek és ne feledkezz meg AppleWatch fólia termékedről sem!

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted jelenlegi modellekre való AppleWatch fólia és más prémium AppleWatch vagy iPhone kiegészítőinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük